Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yarpen Zigrin a banda trpaslíků byla v pohodě, dobrý slang, na všechno se dívám samozřejmě v eng s titulky. Na CGI evidentně ty peníze nebyly, drak je hodně slabý, ale všechno to vyvažuje dobrá atmosféra a charaktery Geralta, Yennefer a Borche Tři Kavky. Já jsem zatím spokojený, ikdyž ten rozpočet je cítit. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Yen i Geralt dostávají životní lekci, zkratkovitost pokračuje a trpaslíci vypadají a zní úplně jinak, než jak jsem si to v hlavě představoval. Rozhodně je to ale lepší adaptace povídky než byla ta se satyrem z konce světa (zatím jednoznačně nejhorší epizoda), navíc se Geralt konečně hezky rozvášní a ukáže, proč to není tak úplně typický hrdina z každé druhé fantasy. Zvědavost na finále stoupá. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo. Jedna z nejzábavnějších povídek se proměnila v nudné putování, trapně jednoduše podaný vztah Yen s Geraltem, vynechání naplněné ovce!!!!!!!!! a mizerně digitálního draka. Trpaslíci budou fajn v dalších dílech, ale kromě pár hlášek tu moc prostoru nedostali. Zarikánky mají být jak zjevení, ale když bylo přečernochováno už v předchozích dílech, nepůsobí tu exotické bojovnice ani trochu exoticky. Nejhorší je ale vztah Geralta s Yennefer. Geralt na ni kouká jak nešťastné štěnátko a Yen se vůbec nechová odtažitě. Lacině dychtí po Zaklínačovi a hned musí být všem jasný, že tihle dva spolu budou (časem) navěky. A ne jako v knize, kde mě Yen srala a doufal jsem, že si Gerald vybere jinou čarodejnici. Tady je lacině jednoduchá a tím je i jejich vztah postrádá na zajímavosti. No a i souboj s drakem byl nešťastně okleštěn oproti knize. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých nejoblíbenějších povídek ze Zaklínače. Trpaslíci poprvé na scéně a neméně vtipní než v předloze. Yarpen nedostal tolik prostoru, ale je jasné, že na další setkání se můžeme jen těšit. Celkově jsem se seriálem stálepsokojen, jen doufám, že Freya Allan mě jako Ciri v druhé sérii více přesvědčí. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle povídka o dracích (Hranice možností) je tak zamotaná, že její zkrácení samozřejmě občas zabolí. Celkem se jim to povedlo. Jeremy Crawford jako Yarpen Zigrin je celkem dobrá volba a skotský dialekt k trpasličí mluvě krásně sedí. Crawford si značně polepšil od šaškování v divadlech pod vedením Daniela a Mirjam Landových :-) .Paradoxně zatím zjišťuju, že jeden z nejlepších prvků této adaptace je soundtrack, který taky mohl skončit tragicky. Třeba balada, kterou Marigold (Jaskier) složí o Zaklínačovi s Yennefer je opravdu působivá. K poslechu zde The Sweet Kiss: https://www.youtube.com/watch?v=cW3zB_AGXIk ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • V knižní předloze skupina Eycka z Denesle (Jordan Renzo) doprovází Yennefer (Anya Chalotra), i když má jít sama za sebe. Eyck v knihách navíc čaroděje naprosto nenávidí, zatímco v seriálu vidí Yennefer jako krásnou ženu, jejíž čest nemůže ohrozit. Eyck je v seriálu navíc zabit při vyprazdňování střev, zatímco v povídce se dostal až k drakovi a ten mu poranil nohy a páteř. (Geralt z Rivie)
  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama