Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (224)

V.Silver 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komplikované, pomalé - ale skvěle vystavěné a zahrané. Užíval jsem si každou chvíli s Geraltem, velmi dobrá byla "geneze" Yennefer i krkolomná cesta Ciri. Jako fanoušek knížky i her jsem byl z první řady Zaklínače nadšen, protože tato sága konečně dostala herce i rozpočet na to, aby mohla být převedena na filmové plátno v odpovídající podobě. 89 %, přičemž ty 4 % jsou za Toss a coin to your witcher :-) ()

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal, tak knížky jsem nikdy nečetl. Hru jsem kdysi hrál a nějak mě to přestalo časem bavit. Proto svět zaklínače byl pro mě vlastně novinka a musím říct, že mě seriál mile překvapil. Občas jsem tedy měl problém se orientovat v příběhu, kdy se co v jaké době odehrává, ale to bylo vše postupně dovysvětleno. Cavil mi na Zaklínače parádně sedl a hlavní děj mě hodně bavil už se nemůžu dočkat druhé série. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, kvalitou hodně nevyrovnaný zážitek. Na jedné straně přehledně nasnímané souboje (není jich mnoho) a charismatický Cavill, na straně druhé levný vizuál, iritující herecké výkony a on i ten příběh, je poměrně slušná blbost, všechny ty kecy typu: ´ta holka je tvůj osud´ ´osudu neutečeš´ ´co je spojené osudem, si cestu k sobě vždy najde´ uff vrcholem byl ten ´zákon překvapení´ :Prastaré právo zaklínačů požádat člověka v nouzi (obvykle otec rodiny mimo domov), který potřeboval pomoci, o "věc, která mu (t.j. otci) patří a o které dosud neví, že mu patří". Řízením osudu byl danou věcí téměř vždy syn dotyčného, který se později musel stát zaklínačským učedníkem. Pokud otec syna odmítl vydat, zaklínač nic nenamítal; později však potkala rodinu (bez zaklínačova přičinění) opravdu strašná pohroma. (tolik ofiko citace z Witcher fandom wiki) A příklad v seriálu: Královna potřebuje provdat princeznu, uspořádá ples a pozve prince z celého království, náhodou/řízením osudu je na plese i Geralt. Princové jeden po druhém předstupují před královnu a nárokují si princeznu. Poslední předstoupí rytíř v helmě, odmítá ji sundat, říká, že to bude překvápko až po svatbě. Královna ho donutí, k sundání helmy a my vidíme, že se pod ní skrývá nelidská tvář. Rytíř je antropomorfní ježek. Princezna ježka miluje, jak se dozvídáme, královně se to nelíbí, princezně se nelíbí královnina nelibost, načež použije kouzlo -to jsme netušili, že má takový skill- vyletí s ježkem ke stropu kde se chvíli kroutí a upřeně na sebe civí. Kolem je hrozný čurbes, Geralt, jako jediný ho zastaví, mladí milenci sletí dolů. Královně dojde, že se mýlila, požehná jim a všechno se zdá být v cajku. Geralt odchází, ježek ho zastaví, prý je jeho dlužníkem a splní mu cokoliv Zaklínač, nic nechce ale jak ježek naléhá, řekne Geralt ´zákon překvapení !´ Princezna se poblije, páč je těhotná ..s Geraltem :D To nevymyslíš ! :) Zlatá Hra o Trůny. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na 1. sérii seriálu The Witcher (Zaklínač): Stejně jako většina fanoušků knižní či herní série Zaklínač jsem se na seriál velmi těšil. Nutno podotknout, že na rozdíl od mnohých jiných jsem nebyl první sérií nikterak zklamán, ba, byl jsem mile překvapen. Tak trochu jsem tušil, že styl Sapkowského psaní nebude úplně možné přesně vystihnout v seriálu a předem jsem se připravil na možné (a pravděpodobné) změny či úpravy. Seriál je velice atmosférický a scény, které mají být napínavé, opravdu napínavé jsou. Jako menší mínus bych vypíchl hudbu, která se zkrátka nevyrovná té ve hrách a místy ani nefunguje, jak má – je málo rytmická. Toť k soundtracku, se zpívanými písněmi od "pokorného barda" jsem nadmíru spokojen. (Možný spoiler!) Tři časové linie mi nepřišly nikterak nesrozumitelné, vše do sebe na konci krásně zapadne. (Konec spoileru!) Film má úžasnou výpravu a dynamika i choreografie při závěrečné bojové scéně hned v první epizodě je úžasná. Co však tvůrcům neodpustím je vizáž čarodějek Fringilly a Triss, pro mě jako pro hráče her je to spíše nepovedený vtip. Jinak parádní show. 4 hvězdy ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukázala ,že aj po všetkých aférach ,ktoré sa stali ešte pred uvedením ( aj po uvedení) dokáže vyrozprávať aj celkom solídny príbeh. Už rovno môžem povedať ,že sa to nedrží moc knihy a dosť často to aj odbáča ,ale ak ste čakali ,že dostanete stopercentnú knižnú adaptáciu spravenú od slova do slova a naservírovanú ako na striebornej tácke tak vám musím povedať ,že ste debili. Prestaňte snívať a vráťte sa do reality. Mne osobne stačilo ,aby si tvorcovia zobrali tento príbeh (konečne) ho natočili a spravili ho zábavne a ani sa nemusel držať knihy ( ,ale nesmeli zničiť LORE ). A to som aj dostal. Dostal som zábavnú krátku sériu ako ukážku toho ,čo by tvorcovia z touto sériou ešte mohli spraviť ak to niekto dotiahne do dokonalosti. A po prvej sérii musím povedať ,že: I am in!...Samozrejme to nieje perfektné ,ale ako ochutnávka je to super. No vec ,čo nesmiem opomenúť sú samozrejme efekty ,ktoré nie sú najlepšie ,ale aspoň nevyzerajú jak CGI Neo v bitke so Smithom v druhom Matrixe, ďalej napríkald neskutočne divný výber postáv ( Henry Cavil ako Geralt sa mi páči ,ale na Yennefer ,Triss a Ciri som si stále ešte nezvykol ), pre niekoho slabý vizuál ,alebo divný vizuál a vrcholom toho všetkého je zložitý dej. Ak chcete týmto začať ,aby ste sa dostali k zaklínačovi tak nezačínajte ,seriál je hlavne spravený pre znalcov predlôh a vy by ste sa v tom iba strácali. Hrami a knihami spravíte (zatiaľ) najlepšie. Až potom sa môžete vrhnúť na toto....Hodnotenie: B- . 75% - Každý diamant sa musí brúsiť ,aby bol perfektný... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Pokud bereme videoherní sérii „Zaklínač“ jako kánonickou, je dračím mládětem, jehož vejce se Borch snaží zachránit, Saesenthessis, též známá jako Saskia Drakobijka, která je jednou z hlavních postav hry „Zaklínač 2: Vrahové králů“ (přesněji Iorvethovy cesty, kterou si hráč může vybrat). (vojtaruzek)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)
  • První série stála společnost Netflix 70 až 80 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama