Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na 1. sérii seriálu The Witcher (Zaklínač): Stejně jako většina fanoušků knižní či herní série Zaklínač jsem se na seriál velmi těšil. Nutno podotknout, že na rozdíl od mnohých jiných jsem nebyl první sérií nikterak zklamán, ba, byl jsem mile překvapen. Tak trochu jsem tušil, že styl Sapkowského psaní nebude úplně možné přesně vystihnout v seriálu a předem jsem se připravil na možné (a pravděpodobné) změny či úpravy. Seriál je velice atmosférický a scény, které mají být napínavé, opravdu napínavé jsou. Jako menší mínus bych vypíchl hudbu, která se zkrátka nevyrovná té ve hrách a místy ani nefunguje, jak má – je málo rytmická. Toť k soundtracku, se zpívanými písněmi od "pokorného barda" jsem nadmíru spokojen. (Možný spoiler!) Tři časové linie mi nepřišly nikterak nesrozumitelné, vše do sebe na konci krásně zapadne. (Konec spoileru!) Film má úžasnou výpravu a dynamika i choreografie při závěrečné bojové scéně hned v první epizodě je úžasná. Co však tvůrcům neodpustím je vizáž čarodějek Fringilly a Triss, pro mě jako pro hráče her je to spíše nepovedený vtip. Jinak parádní show. 4 hvězdy ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám ani knižní předlohu, ani hru...prostě mám rád fantasy a tak trochu jsem podlehl té mediální masáži. A výsledek? V náznacích vidím veliký potenciál, ale velmi to kazí scénáristi, kteří buď počítají s tím, že Zaklínače dobře znáte, nebo se spoléhají na to, že když rozehrají několik příběhů, tak diváka upoutají. To by klidně mohlo fungovat ... pokud by nebyla polovina postav které vypadají důležitě, hned v první epizodě odpravena. Takže to funguje asi takto...toto je matka tamté, co si její jméno nepamatuju, necháme ji říct pár vět, naznačíme nějakou skrytou hrozbu a šup...kaput. Toto je nějaká pipina, která má dilema...necháme ji se vykecat a šup...kaput. A tímto stylem je naloženo s několika postavami, které považujete za budoucí hráče a oni to jsou jen panáci na vykuchání. Naštěstí tady máme Geralta, který nejspíš do příští epizody vydrží a princeznu...tam to jisté není, ale třeba taky. Jinak Cavill je v pohodě, byť se tváří jako starší brácha Legolase. Zatím to je podivně tuhé a divácky nevstřícné. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré! :). Člověk se po těch prvotních fotkách a prohlášeních začínal docela bát, ale tvůrci se s tím zatím popasovali víceméně statečně. Možná bych ocenil ještě větší důraz na Geralta jako takového, a ostatní důležité postavy představoval až třeba k závěru první řady, a ne hned ze začátku, což také zapříčíní pro neznalého diváka poměrně zmatek v časové linii. Linka Geralta je pochopitelně to nejlepší z celé 1. série, naopak linka Ciri, i přes dobrý výběr herečky byla zatím nejvíce nudná (stejně, jako její linka v knihách), a také změny oproti předlože, které byli udělány nejvíce právě v její lince někdy dost zabolí... Co však nelze odpustit, a kvůli čemu nelze jít na 5* je výběr představitelky Triss, zde opravdu tvůrci šlápli hodně vedle, a snad do 2. řady udělají aspoň něco s jejími vlasy, a sama herečka zapracuje na svém někdy dost podivném výrazu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (9/10). Mi bylo na začátku celkem jedno, kdo ztvární Geralta, Ciri, Triss.. Hlavní bylo, aby byl ten seriál kvalitní.. O nic jiného nešlo.. Herec, který se na roli moc nehodí může ztvárnit ve výsledku skvělý výkon.. A Henry .. Bože chlape.. Ty jsi mi udělal, ale brutální radost.. Přesně tak, jak jsi ho ztvárnil, jsem si toho zaklínače Geralta představoval. K seriálu nemám skoro žádné výtky.. Vyzdvihl bych souboje, které jsou úžasně natočené, kontaktní a kamera krásně tancuje s bojovníkem, který svírá meč, nebo něco jiného. Dále bych chtěl pochválit hudbu, která se velmi povedla a krásně doplňuje scény, které by byly bez ní poloviční. A v neposlední řadě jsem byl velmi potěšen hereckými výkony, protože někteří herci odvedli neskutečný kus práce a krásně nám představili postavy, které představují. Např. Marigold - Složil skvělé písně, které se mi hned usadily v hlavě a musím si je pořád zpívat. Geralt - Úžasná práce s mečem, mimikou a naprosté sžití se s celou postavou zaklínače. Nejlepší epizoda: Zrádce měsíc (S01E03) . Hodnotím pouze jako fanboy, který hrál jen Zaklínače I. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze zaklínač, který se Strigu pokoušel ulovit před příchodem Geralta (Henry Cavill), utekl. Zatímco v seriálu jej tvůrci nechali zabít. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama