Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele UhLee k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

První série - (9/10). Mi bylo na začátku celkem jedno, kdo ztvární Geralta, Ciri, Triss.. Hlavní bylo, aby byl ten seriál kvalitní.. O nic jiného nešlo.. Herec, který se na roli moc nehodí může ztvárnit ve výsledku skvělý výkon.. A Henry .. Bože chlape.. Ty jsi mi udělal, ale brutální radost.. Přesně tak, jak jsi ho ztvárnil, jsem si toho zaklínače Geralta představoval. K seriálu nemám skoro žádné výtky.. Vyzdvihl bych souboje, které jsou úžasně natočené, kontaktní a kamera krásně tancuje s bojovníkem, který svírá meč, nebo něco jiného. Dále bych chtěl pochválit hudbu, která se velmi povedla a krásně doplňuje scény, které by byly bez ní poloviční. A v neposlední řadě jsem byl velmi potěšen hereckými výkony, protože někteří herci odvedli neskutečný kus práce a krásně nám představili postavy, které představují. Např. Marigold - Složil skvělé písně, které se mi hned usadily v hlavě a musím si je pořád zpívat. Geralt - Úžasná práce s mečem, mimikou a naprosté sžití se s celou postavou zaklínače. Nejlepší epizoda: Zrádce měsíc (S01E03) . Hodnotím pouze jako fanboy, který hrál jen Zaklínače I. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Druhá série - (7/10). První série byla jako blesk z čistého nebe. Nadšení většiny publika a dokonce i čtenářů knih. Já osobně jsem zatím četl jenom první knihu, ale už se na mě v poličce smějí další tři díly. Možná, že by moje hodnocení bylo daleko subjektivnější, kdybych kromě her, četl i všechny knihy, ale "Spal to ďas". Věděl jsem, že druhá série bude kontroverzní, Viděl jsem hodnocení jednotlivých epizod a druhá série neslibovala žádnou hitparádu. Ve výsledku to zase tak špatné nebylo. Vidím zde výrazný propad oproti první sérii, ale zase byla pro mě druhá série daleko přístupnější a lépe uchopitelná. Výrazný problém vidím v naprosté nevyváženosti jednotlivých dějových linií. Na jedné straně vidíme našeho milovaného Geralta, který je prostě skvělý. Henry je prostě pán a může se jenom smát všem chytrolínům, kteří mu po jeho obsazení nevěřili. Sekunduje mu Ciri, která je taktéž výborná. No, ale pak jsou tu ovšem linky s Yennefer, elfy a politické pletky, které působí spíš vatovitým charakterem než, aby diváka postavily ze židle jako šermování stříbrným mečem. Kdyby tvůrci šli trochu jiným směrem a nesnažili se z toho dělat něco, co Zaklínač prostě nemusí být, tak by to byla o třídu lepší podívaná. Takto je to bohužel jen mírný nadprůměr, který podle nepotěšil tolik lidí, jako první série. Nejlepší epizoda: Zrnko pravdy (S02E01) ()

Série 3 (2023) (S03) 

Třetí série - (5,5/10). Tak už jsem u třetí série a tvůrci Zaklínače opět nezklamali a drží se trendu, který si nastavili. Sestupného trendu, který je s každou sérii krásně konzistentní. Takže první série 5 * - velká spokojenost, která dokázala i neznalému divákovi ukázat nádherný svět Kontinentu. Hráči a čtenáři prskali, ale s tím už tak trochu všichni počítali. Druhá série  4 * - tady už začínali i lidé nepolíbení cítit, že tady něco smrdí. Seriál představil hlavní dějovou linii, která vůbec nefungovala. Hráči a čtenáři si stihli okousat všechny nehty až na masíčko. Nejnovější třetí série 3 * -  posouvá tuto kakofonii zase o stupínek výše a já ubírám zase o hvězdu méně na hodnocení. Jako milovník her jsem u toho opravdu trpěl a věřím, že u toho trpěli i čtenáři knih. Ti už se s tímto úpadkem možná smířili, ale já jsem doufal že se Henry Cavill rozloučí se svou rolí se ctí a zanechá za sebou alespoň trochu nějakou naději. Ovšem teď už se na to nebude chtít nikdo koukat, protože Liam Hemsworth může jedině překvapit. Nikdo si však nemůže myslet, že by tento umírající a tlející seriál spasil. Rve mi to srdce, ale na čtvrtou sérii se s největší pravděpodobností podívám jen ze zvědavosti, jestli se náhodou něco nezměnilo a potom už za tímto neúspěchem nadobro zavřu dveře. Bylo tady pár nadějných epizod, které na malou chvíli vykřesaly v našich fanouškovských srdcích jiskřičku naděje, ale ta poté opět zhasla. Tvůrci si s předlohou totálně vytírají prdel a mění postavám vzhled, ale i jejich motivace. Od kdy je Radovid mírumilovné štěně? Marigold, který je dekadentní milovník žen je tady pro změnu gay. Nevadí mi když je to změna, která dává nějaký smysl, ale tady to je zbytečně na sílu. Obrovské tempo a skoky v jednotlivých scénách zapříčilo to, že se každý v seriálu vůbec neorientuje a postavy jsou mu poté úplně lhostejné. Jednak je jich tam hrozně moc a taky nejsou nijak uvedeny, takže působí jenom jako figurky na šachovnici. Tvůrci si chtějí hrát na Game of Thrones, ale vůbec jim to nejde. Měli by se držet toho, o čem vlastně celý Zaklínač je. Nesnažit se z toho dělat politikaření, ale zamšřit se na monstra. Místo toho dostaneme odporné digitální monstra, která ani nadšenci nemůžou poznat. Každý hráč se vždycky těší na to, jak bude moct poznat nějaké monstrum na obrazovce. Místo toho je zklamaný, protože tvůrci si zase vymýšlejí svá monstra, místo toho aby sáhli do překypujícího katalogu. Nechápu proč NETFLIX kupuje práva za nekřesťanské peníze a potom se jim to celé kvůli neschopnosti tvůrců rozpadne pod rukami. Kdyby to dali šikovným tvůrcům, kteří jsou zároveň fanoušky předlohy, tak věřím, že by to dopadlo jinak. "Never lost. Always found." 🔝Nejlepší epizoda: Everybody Has a Plan 'til They Get Punched in the Face (S03E06)🔝 ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama