Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (971)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Netflixácká trefa do černého a mast na bolení po Hře o trůny. Sapkowského originál znám jen z doslechu a trochu jsem si ho šetřil (napotom), ale je to velká paráda jak všichni slibovali. Meč a magie v nejryzejší formě (kéž by tak někdo konečně pořádně zpracoval Conana) a ještě k tomu s perfektně padnoucím obsazením. Cavill je tu za drsné namakané hovado, hřímá a hláškuje (mám teď za domácí úkol nakázáno vypadat jako on, takže bacha na vedlejší efekt toho, když se s vámi dívá drahá polovička) a vůbec si to celé neskutečně užívá. Malinko jsem měl problém v orientaci, kdy se děj vlastně odehrává (a to jsem druhou řadu Westworldu zvládal s přehledem), ale nakonec to všechno do sebe zaklaplo. Finále namlsá na další příběhy, tak sem s nimi. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostýmy (hlavne armády Nilfgaardu) stoja skutočne za 5 korún, skákanie z minulosti do prítomnosti je chaotické a mnohokrát neúčelné, ALE Henry Cavill alias Geralt je veľmi charizmatický, Anya Chalotra (Yennefer) svojou aroganciou a prístupom neskutočne pôvabná a príbeh Witchera ma vtiahol natoľko, že som ho zhltol za dva dni v karanténe (čo je pri mojom pomalom sledovaní seriálov veľmi slušný výkon). Rozumiem kritike a nízkym hodnoteniam, ale naopak aj tým vysokým. Mne Zaklínač sadol a i keď určite nebol dokonalý, teším sa na druhú sériu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že dohady o tom, či Witcher nahradí alebo nenahradí seriál HoT môžeme s pokojným svedomím uzavrieť. Je jasné, že nenahradí, no rozhodne nie som ani sklamaný. Myslel som si, že Michała Żebrowskeho v role hlavnej postavy nemožno spoľahlivo nahradiť, no ako vidno, autori si dali záležať a našli toho správneho chlapíka. Fyzicky aj charakterovo sa mi to celkom zhoduje s knihami. Dejovo je to podobné ako bola poľská verzia, to znamená, že sa príbeh točí okolo Ciri, no upustilo sa tu od zaklínačových mladých rokov. Tiež tu bolo menej nahoty, resp. skoro vôbec, čo som bol teda prekvapený. Rovnako škoda, že tomu chýbala epickosť deja a lepšia emotívna stránka. Veľa situácií okolo hlavnej postavy som pociťoval dosť odtažito. No jednotlivé súboje boli pekne urobené, aj bubáci (hlavne tá striga) boli fajn, takže na ten slušný nadpriemer to určite stačí. Taká plnokrvná zábava. 80/100 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. Místy temná rubanice, atmosferický rytířský epos, vizuálně podmanivý biják. Občas zmatečný bordel v postavách, papundeklové kulisy i nudné sidekicky ve scénáři. Neznalec předlohy bude místy nehorázně tápat, či se dokonce absolutně nechytat stále nových a nových postav a území. Pochvala za nápaditý koncept samostatných miniepizod, které spolu v mnohém ne příliš souvisí a přesto v jednotlivých detaílech systematicky přibližují jednotlivé charaktery k bodu, kde se jejich osudy protnou v očekávaných momentech, i nepředvídatelných situacích. Po prvním odvážném dílu, který mimochodem nabízí jako jediný naprosto vše, proč by divák měl Witcherovi dát šanci, následují ty, kde už neznalec předlohy pociťuje určitý sestup v tom, jak je celý příběh předkládán a koncipován. Akce v Blavikenu v úvodní epizodě tak zůstane zdaleka nejlepší moment celého Witchera. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, zdali je dobré se do podobného seriálu pouštět a nemít k Zaklínačovi vztah. Navíc ale není dobré mít přečtené všechny knihy, odehrané všechny hry a doufat, že tohle ho prostě nezklame. Seriál je prostě něco mezi, ale mě jakožto, troufnu si tvrdit, základního fanouška tohoto univerza prostě nezklamal. Jasně, našel jsem tam pár nejasností a nelogičností, kterých objevíte víc, čím větší vztah k celé té sérii budete mít. Pořád se ale jedná o hodně slušný fantasy kousek, kterých je současně zatraceně málo a já jsem za každou naději, která se na světě zjeví, děsně rád. Netflix to neudělal špatně, udělal to po svém. Henry Cavill, který byl postrachem všech, to nakonec zvládl se ctí. Hrozně mi připomíná toho herního. Příběhově, bych mohl konstatovat, že už je to trošku slabší, ale ruku na srdce. S počtem osob a nejasným smyslem příběhu byl problém i se Hrou o trůny. Až další série prokázaly, zdali se jedná o budoucí legendu nebo ne. No a u Zaklínače to bude podle mě obdobné. Navíc tady můžete počítat se skvěle nasnímanými souboji, na které je radost přihlížet. Zatím tedy hodnotím čtyřmi hvězdami. Sper to ďas! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Ačkoli je v seriálu královna Calanthé (Jodhi May) vyobrazena s hnědými vlasy a tmavší pletí, v knižní předloze má ve skutečnosti pleť bledou a vlasy světle popelavé podobně jako její dcera Pavetta. (Luicy)
  • Pro hru „Zaklínač 3: Divoký hon“ vzniklo DLC inspirované seriálovým Zaklínačem. (Geralt z Rivie)
  • Režisér Alik Sakharov vysekl poklonu hlavnímu představiteli Geralta: „Dle mého je Henry Cavill to nejlepší na Zaklínači. Ta role mu naprosto sedne, zhostil se jí na výbornou. Jedná se o velmi flexibilního herce, který je schopen poslouchat cizí a učit ostatní.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama