Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (971)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definice pořekadla za málo peněz hodně muziky.... Přestože seriál působí béčkově, roztěkaně, papundeklově, vůči předloze nesmírně uspěchaně a vypravěčsky nekonzistentně, kolem a kolem jde o náramnou osmihodinovou zábavu, která je zároveň téměř perfektní adaptací úvodních Zaklínačských povídek mistra Sapkowskiho, ačkoliv celkově jde vlastní svéráznou cestou, která si určité motivy pro potřeby televizního formátu vkusně upravuje. Slovanská mytologie je jakžtakž zachována, a to je hlavní. Za mě báječnej návrat fantasy žánru ze starý školy na obrazovky. Henry Cavill je mlejnek na maso. Jakožto fanoušek hodnotím 8 kikimorama z 10 ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdybych neměla skvělého poradce (syna), tak se v té spleti postav, prolínajících se období a různých souvislostí vůbec nevyznám. Takhle jsem to dala celkem na pohodu (no, jak co a kdy). Fešáckého homoblondýna jsem taky vydýchala (my čarodějky vidíme, tak nějak víc do hloubky) a Sapkowskiho si určitě přečtu, teď už ano. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to zadnej pruser, jak jsem se po oznameni tohohle serialu obaval, ale bohuzel to ani neni nejaka extra pecka. Jednotlivy dily jsou znacne nevyrovnany, takze tu jsou jak dily s velkejma bitvama/zabijenim monster/posunem hlavni dejovy linky, tak dily, kde se jen tak zvani o hovne, dej se docela tahne a nic se nedeje. Chapu, nemuze Geralt v kazdym dile zmastit deset monster, ale stejne, ani pri hrani her ani pri cteni knih jsem se ani na chvili nenudil, tady jsem ale misty koukal na hodiny. Ale jinak je to docela fajn, triky obstojny a i kdyz misty trochu drhnou, nic, co by cloveku rvalo oci, hudba hodne povedena a obsazeni, ac jsem tomu zpocatku neveril, tak je docela sympaticky a to vcetne Cavilla. Navic co si budem povidat, drsnejch fantasy neni nikdy dost a tady se zvesela fuckuje a krev strika na vsechny strany. Takze za me je hlavni problem dej, obcas se to tahne, obcas to pochopi asi jen znalci predlohy a obcas je dej tak nehorazne zjednodusenej, az se clovek musi smat. Pokud na tomhle v druhy serii tvurci zamakaj, potencial tu je. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smíšené pocity. Místy temná rubanice, atmosferický rytířský epos, vizuálně podmanivý biják. Občas zmatečný bordel v postavách, papundeklové kulisy i nudné sidekicky ve scénáři. Neznalec předlohy bude místy nehorázně tápat, či se dokonce absolutně nechytat stále nových a nových postav a území. Pochvala za nápaditý koncept samostatných miniepizod, které spolu v mnohém ne příliš souvisí a přesto v jednotlivých detaílech systematicky přibližují jednotlivé charaktery k bodu, kde se jejich osudy protnou v očekávaných momentech, i nepředvídatelných situacích. Po prvním odvážném dílu, který mimochodem nabízí jako jediný naprosto vše, proč by divák měl Witcherovi dát šanci, následují ty, kde už neznalec předlohy pociťuje určitý sestup v tom, jak je celý příběh předkládán a koncipován. Akce v Blavikenu v úvodní epizodě tak zůstane zdaleka nejlepší moment celého Witchera. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Mezi první (2019) a druhou sérií (2021) vydal Netflix animovaný film The Witcher: Nightmare of the Wolf, který se zaměřil na Geraltova (Henry Cavill) mentora Vesemira. (Geralt z Rivie)
  • Žádný zaklínačký kodex, na nějž se v knihách Geralt (Henry Cavill) několikrát odvolává, ve skutečnosti neexistuje. Geralt si ho sám vymyslel a zvykl si zaštiťovat se jím, jelikož těch, kteří se řídí nějakým kodexem, si lidé obvykle váží a uznávají je. Také pro něj znamená jakýsi souhrn morálních zásad, které se snaží dodržovat. (Azurovydrak)
  • Když byl Kim Bodnia osloven tvůrci seriálu, aby si zahrál Vesemira, tak se rozhodl si zahrát i všechny hry, aby nastudoval Vesemirovy schopnosti a vlastně samotnou postavu. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama