Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (162)

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bude ťažké byť nevulgárny, ale aspoň som to skúsil. Ako sa spieva v jednej piesni: "mně snad jebne". Preste takto by som asi opísal tretiu sériu Zaklínača od Netflixu. Prvá séria ma bavila, druhá tiež a na tretiu som sa tešil. Medzitým som si zahral hru a takmer prečítal aj jednu knihu. Ale nechcel som byť neslušný, tak som si pozrel nezrovnalosti s knižnou predlohou. Kto je Voleth Meir? Neviem a asi ani nebudem. Alebo prečo je tak polka čarodejníc vykŕmené černošky? Nechcem nikomu kaziť ideály krásy alebo byť rasistický. Ale myslím, že niekde by mali byť hranice. Ja ani neviem či je to príbeh Geralta, alebo skôr príbeh S Geraltom. Lebo on úprimne vyzerá ako vedľajšia postava. A akokoľvek sa Henry Cavill snaží ho zahrať dobre, niečo je tam proste divné. Geralt ani neplní zákazky, neloví príšery a keď je bojová scéna, tak sa ometá mečom ako keby hral šermiarske divadielko na hrade. A ešte to, že Cavill ide do riti (ani sa mu úprimne nečudujem) zabije už takmer mŕtvy seriál. Ciri, ktorá mi bola nesympatická aj v predošlých sériach je mi tu ešte viacej. Proste absolútne nechápem čo akože toto mladé dievča robí. Nerozumiem ako môže niekto tak sprostý byť "vyvolený". Yennefer je taká že meh. A Marigold, alebo pardon Jaskier (?) je bisexuál... prepáčte mi to, ale čo to kurva je! Prečo je z ničoho nič mastný riťopich? Marigold má byť lámač ženských sŕdc, nie mužských... a ešte Radovid? Akože neviem kto na toto berie nápady. Koniec poslednej časti by som najradšej zapálil a ten popol zabetónoval to zeme. To čo malo byť? VoLaJtE mA FaLkA...bububu poserem sa ty kokos. No je mi z toho fakt zle. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

sem asi jedním z mála, nicméně třetí série mi přišla lepší než druhá. Na rozdíl od dvojky se alespoń zhruba snaží držet knížek (alespoň co si pamatuji) a nesnaží se už tak v knížkách komplikovaný děj vylepšovat přidanými linkami (nemluvím o drobných změnách, ale celých částech) tak jako v předchozí řadě.  Akce je stále slušná a i když jí občas podrazí nohy slabší CGI, rozhodně patří k pozitivům. Co už moc nefunguje jsou politické a zákulisní tahanice. V knížkách jsou podstatnou součástí děje, ovšem seriál na ně ve větší čí menší míře kašlal a teď když je chtěl rozjet ve větším to nepřekvapivě nefunguje a upřímně bych se nedivil kdyby spoustě lidí vůbec nedávaly smysl a neorientovali se v nich. Čtvrtá řada (pokud tedy vůbec vznikne podle posledních informací) by měla přijít s tím nejlepším z knížek, ale i tak to bude mít i vzhledem k přeobsazení Geralta extrémně těžké. Pokud nevznikne - ať už kvůli stávkám, nebo mizerné sledovanosti - bude to jeden z největších průšvihů Netlfixu. Mít takhle silnou značku a stejně se s její pomocí střelit do obou nohou je fakt kumšt...65% ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (5,5/10). Tak už jsem u třetí série a tvůrci Zaklínače opět nezklamali a drží se trendu, který si nastavili. Sestupného trendu, který je s každou sérii krásně konzistentní. Takže první série 5 * - velká spokojenost, která dokázala i neznalému divákovi ukázat nádherný svět Kontinentu. Hráči a čtenáři prskali, ale s tím už tak trochu všichni počítali. Druhá série  4 * - tady už začínali i lidé nepolíbení cítit, že tady něco smrdí. Seriál představil hlavní dějovou linii, která vůbec nefungovala. Hráči a čtenáři si stihli okousat všechny nehty až na masíčko. Nejnovější třetí série 3 * -  posouvá tuto kakofonii zase o stupínek výše a já ubírám zase o hvězdu méně na hodnocení. Jako milovník her jsem u toho opravdu trpěl a věřím, že u toho trpěli i čtenáři knih. Ti už se s tímto úpadkem možná smířili, ale já jsem doufal že se Henry Cavill rozloučí se svou rolí se ctí a zanechá za sebou alespoň trochu nějakou naději. Ovšem teď už se na to nebude chtít nikdo koukat, protože Liam Hemsworth může jedině překvapit. Nikdo si však nemůže myslet, že by tento umírající a tlející seriál spasil. Rve mi to srdce, ale na čtvrtou sérii se s největší pravděpodobností podívám jen ze zvědavosti, jestli se náhodou něco nezměnilo a potom už za tímto neúspěchem nadobro zavřu dveře. Bylo tady pár nadějných epizod, které na malou chvíli vykřesaly v našich fanouškovských srdcích jiskřičku naděje, ale ta poté opět zhasla. Tvůrci si s předlohou totálně vytírají prdel a mění postavám vzhled, ale i jejich motivace. Od kdy je Radovid mírumilovné štěně? Marigold, který je dekadentní milovník žen je tady pro změnu gay. Nevadí mi když je to změna, která dává nějaký smysl, ale tady to je zbytečně na sílu. Obrovské tempo a skoky v jednotlivých scénách zapříčilo to, že se každý v seriálu vůbec neorientuje a postavy jsou mu poté úplně lhostejné. Jednak je jich tam hrozně moc a taky nejsou nijak uvedeny, takže působí jenom jako figurky na šachovnici. Tvůrci si chtějí hrát na Game of Thrones, ale vůbec jim to nejde. Měli by se držet toho, o čem vlastně celý Zaklínač je. Nesnažit se z toho dělat politikaření, ale zamšřit se na monstra. Místo toho dostaneme odporné digitální monstra, která ani nadšenci nemůžou poznat. Každý hráč se vždycky těší na to, jak bude moct poznat nějaké monstrum na obrazovce. Místo toho je zklamaný, protože tvůrci si zase vymýšlejí svá monstra, místo toho aby sáhli do překypujícího katalogu. Nechápu proč NETFLIX kupuje práva za nekřesťanské peníze a potom se jim to celé kvůli neschopnosti tvůrců rozpadne pod rukami. Kdyby to dali šikovným tvůrcům, kteří jsou zároveň fanoušky předlohy, tak věřím, že by to dopadlo jinak. "Never lost. Always found." 🔝Nejlepší epizoda: Everybody Has a Plan 'til They Get Punched in the Face (S03E06)🔝 ()

MarekPlachky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cavillova labutí píseň. Třetí série stále razantněji prohlubuje neduhy, které sužují seriál už od začátku - postavy fungují pouze jako prodloužená ruka tvůrců bez vlastní agendy, patřičných motivací a smysluplného vývoje; politikaření nedává vůbec smysl; přehnané a monotónní nadávání jako od rádoby drsného 12tiletého typečka, postrach ulice (kromě trpaslíka Yarpena, ten je vtipný jako vždy); elfové, Fringilla Vigo a Cahir spadají do kategorie jedněch z nejhůře napsaných postav v historii Netflixu, příšerný a nelogický vývoj, motivace odlišná každou epizodu a všichni skáčou jako opilý míček na ping pong tam, kde je příběh vyžaduje; nesoudržnost se stanoveným světem z předchozích sérií a mnohem (věřte mi) mnohem  víc. Kdo by taky řekl, že opomíjení důležitých událostí z předchozích sérií, jenž se vyskytují v knihách, bude mít své následky? Navíc si ještě chci zalamentit nad naprostou stupiditou postavy Radovida - ani po všech epizodách nechápu, jestli je to naprostý vypatlanec, nebo naprostý génius, co ze sebe dělá naprostého vypatlance, nebo naprostý vypatlanec, co ze sebe dělá naprostého génia, co ze sebe dělá naprostého vypatlance - a stojím za názorem, že to neví ani samotní tvůrci. Tyto neduhy stojí v popředí celého pádu seriálu, v první sérii se nad nimi dalo mávnout rukou se slovy: "To časem spraví." jenže oni to do teď nespravili. Je to celé monstrózně nekompetentní, až bolestivé, ale stále lepší než 2. série, která, pokud se jedná o mě, nikdy nevznikla. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není divu, že Henry Cavill [pro nějž bylo ztvárnění Geralta snem] radši dává padáka a věsí oba meče na hřebík, protože tvůrci si se Zaklínačskou knižní předlohou [největším pokladem (středo)evropský fantastiky] doslova vytřeli řiť. Pokles scénáristické kvality, production values a dramaturgie celkově [casting vedlejších postav je fakt hrozně nesympatický] v rámci Netflixovské adaptace Geraltových eskapád nespočívá však nutně v amerikanizaci [ačkoliv jde o jeden z nepopiratelných faktorů poklesu kvality celé show, kdy jsou v popředí spíš povrchní aspekty jako efekty a akce než samotný příběh], jako spíš v absolutní rezignaci respektování source material a literárního předobrazu celkově. A mně fakt láme srdce, že jediná plnohodnotná adaptace mojí nejmilovanější knižní série degradovala na céčkovou low-budget frašku kontrolovanou korporátními kravaťáky, pro který věrní fanoušci Zaklínače nic neznamenaj.... strejdo Sapkowski, je mi tě líto. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Hrad, v ktorom sa Geralt stretne s príšerou, je inšpirovaný hradom Predjama v Slovinsku. (Ingtar2)
  • Třetí řada seriálu se natáčela ve Slovinsku, Chorvatsku a na severu Itálie. (raininface)
  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama