Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (972)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to zadnej pruser, jak jsem se po oznameni tohohle serialu obaval, ale bohuzel to ani neni nejaka extra pecka. Jednotlivy dily jsou znacne nevyrovnany, takze tu jsou jak dily s velkejma bitvama/zabijenim monster/posunem hlavni dejovy linky, tak dily, kde se jen tak zvani o hovne, dej se docela tahne a nic se nedeje. Chapu, nemuze Geralt v kazdym dile zmastit deset monster, ale stejne, ani pri hrani her ani pri cteni knih jsem se ani na chvili nenudil, tady jsem ale misty koukal na hodiny. Ale jinak je to docela fajn, triky obstojny a i kdyz misty trochu drhnou, nic, co by cloveku rvalo oci, hudba hodne povedena a obsazeni, ac jsem tomu zpocatku neveril, tak je docela sympaticky a to vcetne Cavilla. Navic co si budem povidat, drsnejch fantasy neni nikdy dost a tady se zvesela fuckuje a krev strika na vsechny strany. Takze za me je hlavni problem dej, obcas se to tahne, obcas to pochopi asi jen znalci predlohy a obcas je dej tak nehorazne zjednodusenej, az se clovek musi smat. Pokud na tomhle v druhy serii tvurci zamakaj, potencial tu je. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to připitomělé, ale takovým tím příjemným způsobem, jakým je připitomělá Xena nebo Hercules (v tomto ohledu by mi nevadilo, kdyby to bylo připitomělé víc). Všechno od legračního hereckého podání Henryho Cavilla (nejlepší využití neexistujícího rozsahu od dob Arnolda) po laciné instagramové filtry je už příliš okaté, abych za to mohl být naštvaný - takže se na tuhle karnevalovou loď dá snadno nasednout a užít si nízkou fantasy v její nekomplikovanosti a naivitě. /// Druhá řada není vůbec připitomělá, naopak se bere smrtelně vážně. Nedokoukal jsem, snižuju hodnocení. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kompletní první sezona: Mám dost rozporuplné pocity. Nikdy jsem Zaklínače nečetl a ani nehrál. Kdybych nevěděl jakou to má být událostí, tak mu asi nevěnuji pozornost. Po prvních dvou dílech jsem byl dost naštvaný. Třetí mě zaujal, ale to strašné prokletí Yen nebylo moc dobře natočené. Čtvrtý až šestý nevážně pojatý byli skvělé bad ass výstřely, které jsem si parádně užil. Sedmý díl pořádně dovysvětlil mizerně sestřihané první dva díly a měl jsme před finále příjemný pocit. No a osmý to zase slušně zabil. když nemáš prachy, netoč epickou bitvu. Ale těším se co bude dál. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou celou 1. sérii. Četl jsem jednu povídku, viděl jsem polský film i seriál, několikrát jsem hrál a dohrál hry. Má největší výtka směruje k neautentičnosti, ty černochy prostě nedávám, to beru jako obrovský přešlap. Když to porovnám s tím polským seriálem, který sice neměl takový rozpočet, výpravu,triky a napětí...ale zato měl lepší herecké obsazení, lepší hudební doprovod a daleko více jsem se sžil s těmi postavami. Je to prostě "moderní" Zaklínač pro dnešní mladé publikum. I přes ty výtky jsem rád, že to natočili a uvidíme co druhá série. S2 17.12.2021 Zase celé série a na jeden zátah v den kdy vyšla :) Líbila  se mi více než první řada. Když jel Geralt s Ciri Kaer Mohrenem, tak mě běhal mráz po zádech a ten konec...tvl..:) Jo a doporučuji se dodívat až do konce, je tam po titulkový teaser :) s3 30.7.2023 teda docela průser :/ a navíc o odchod Cavilla :( ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Anya Chalotra musela kvůli své roli nosit speciální chránič zubů, což bylo poměrně bolestivé. Na druhou stranu jí to pomohlo vžít se do role. (Geralt z Rivie)
  • Takzvanou „Zkouškou trav“ – sérií mutací, které promění obyčejného chlapce na zaklínače – si prošli všichni zaklínači. Geralt (Henry Cavill), který snesl Proměnu nezvykle dobře, byl ale jako jediný vybrán k dalším, mnohem složitějším zásahům, které mu ještě více znásobily sílu a reflexy. Je jediným zaklínačem, který tyto dodatečné mutace přežil. Vedlejším účinkem této mutace byl také naprostý zánik pigmentu, kvůli čemuž mu zbělely vlasy. (Azurovydrak)
  • Joey Batey řekl, že postava Marigolda je jeho nejoblíbenější: „Marigold je bezesporu moje nejoblíbenější role. V knihách jde o tak komplexní postavu, že to jde poznat už na první pohled. Má v sobě takovou hloubku a velké pochopení. Rozumí světu kolem sebe a má velkou sílu, co se týče příběhu. Na jednu stranu je to taková postava, ale druhou stranu je to jen hlupák s loutnou. Nejde ho nemilovat.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama