Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (971)

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

s01 Prazvláštní adaptace, která se odklání od knih především z hlediska postav (což přináší občasné nelogičnosti), ale děj i povídkový charakter poměrně věrně kopíruje. Až na černochy (poameričtění pochopím, ale kdykoliv vidím čerou dryádu, tak umírám smíchy) a zmatek v časové posloupnosti je to bezva (prostříhávat v rámci epizody tři příběhy, co se dějí úplně jindy je dost debilní nápad), plusové body za Cavilla a za to, že i přes změny je to pořád Zaklínač.  s02 meh ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouhý léta jsem podezíral verbala, že se tuatam překope pikem a v tom nejhorším dojezdu, když už si stáčí do buchny ředidlo a nadrcený marťánky, se nakonec posadí ke kompu a začne si vymýšlet všechny ty šílený nedonošence, co mu údajně píšou. Ale ne, kdepak, ukázalo se, že opravdu existují. Od včerejška se začali kdesi v incestním hnízdě rozmnožovat a klást mi vajíčka do pošty, když jsem ji k večeru otevřel, vyvalila se na mě poctivá kupa smrdutých červivých hoven. Jakpak prej jsem se vopovážil, jóóóhoho, VOPOVÁŽIL!, dát tomu zkurvenýmu Zaklínačovi odpad!? Předem upozorňuju, že ačkoliv mi to rozesralo náladu už v prvních deseti vteřinách, já poctivě dokoukal celý dva díly. Sice jsem byl během toho nerudnej a těhotný ségře jsem na smsku, co chci na vánoce, odepsal, aby na štědrej večer potratila, nicméně bylo potřeba se obětovat, abych měl v hodnocení maximálně čistý svědomí. Naposledy jsem se cítil takhle zoufale nešťastnej u Nabarvenýho ptáčete, odpad jsem udělil po třičtvrtě roce, jak neskutečně mě to debilní hraní vytáčelo. Vadilo mi tam komplet všechno, přesvědčivější herecký výkony by předvedla i mrtvá filcka ve slipech. Zaklínače jsem nečetl ani nehrál, ovšem pokud to bylo určeno pouze vám, blbečci, tak ať mi Netflix laskavě dá čtyři pětky slevu a vy se tím zadavte. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ve světě South Parku by to asi okomentovali slovy: „Tak nám zabili Witchera, parchanti!“.  Přesněji řečeno, Lauren Schimdt semlela Sapkowskiho na spotřební papír na jedno použití a vytřela si s ním zadnici. První sezóna, i když se tu kritizovala jako zmatená, mi přišla výborná, v jejím prolínání dějových rovin jsem se zlehka orientoval, a i když viditelně trpěla menším rozpočtem, dělala dobrou reklamu fantasy žánru. V 2.sezóně evidentně nabobtnal budget – Kaer Morhen vypadal nádherně, všechna čest – ale scenáristy z 1.sezóny během natáčení asi sežrala nějaká bruxa a následně to zmateně lepili jak se dalo. Když Laureniny profiky co do poutavosti scenáře a košatosti vyprávění trumfli i nadšenci z CD Projektu ve vynikajícím třetím herním Zaklínači, tak to si asi holka za rámeček nedá. A malá poznámka na okraj: sorry, ale hrdé elfské bojovníky nemůžou hrát černí chlapci s „boyz-n-the-hood“ účesy, prostě fakt ne. Tahleta na sílu tlačená politická korektnost v prdel svět obrací. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, zdali je dobré se do podobného seriálu pouštět a nemít k Zaklínačovi vztah. Navíc ale není dobré mít přečtené všechny knihy, odehrané všechny hry a doufat, že tohle ho prostě nezklame. Seriál je prostě něco mezi, ale mě jakožto, troufnu si tvrdit, základního fanouška tohoto univerza prostě nezklamal. Jasně, našel jsem tam pár nejasností a nelogičností, kterých objevíte víc, čím větší vztah k celé té sérii budete mít. Pořád se ale jedná o hodně slušný fantasy kousek, kterých je současně zatraceně málo a já jsem za každou naději, která se na světě zjeví, děsně rád. Netflix to neudělal špatně, udělal to po svém. Henry Cavill, který byl postrachem všech, to nakonec zvládl se ctí. Hrozně mi připomíná toho herního. Příběhově, bych mohl konstatovat, že už je to trošku slabší, ale ruku na srdce. S počtem osob a nejasným smyslem příběhu byl problém i se Hrou o trůny. Až další série prokázaly, zdali se jedná o budoucí legendu nebo ne. No a u Zaklínače to bude podle mě obdobné. Navíc tady můžete počítat se skvěle nasnímanými souboji, na které je radost přihlížet. Zatím tedy hodnotím čtyřmi hvězdami. Sper to ďas! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Knižní série „Zaklínač“ se v Anglii a USA proslavila až díky stejnojmenné videoherní sérii. První kniha („The Last Wish“ – „Poslední přání“, 1993) tam vyšla teprve v roce 2007 a poslední kniha („Lady of the Lake“ – „Paní jezera“, 1999) vyšla v angličtině dokonce až v roce 2017. Obvyklé však bylo rychlé vydávání knih v češtině a ruštině. (vojtaruzek)
  • Lauren Hissrich prozradila, že zprvu nabídku pracovat na Zaklínači odmítla. Bála se nevyhnutelného srovnávání se Hrou o trůny (od r. 2011). Nemyslela si také, že by měla dost zkušeností se psaním fantasy příběhů. Potom si ale přečetla knihy Andrzeje Sapkowského a s překvapením zjistila, že se příběh vlastně točí okolo rodiny. Právě to ji nakonec přimělo na nabídku kývnout. [Zdroj: filmozrouti.cz] (Geralt z Rivie)
  • MyAnna Buring ztvárnila postavu Tissaia de Vries a je to tak její druhá zkušenost z toho světa. V roce 2016 propůjčila svůj hlas postavě Anna Henrietta, která je nejvyšší hlavou Toussaintu videohry „Divoký hon: O víně a krvi“. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama