Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (889)

Renton 

všechny recenze uživatele

Zdařilé minimalistické zpracování nejrůznějších komorně mysteriózních nápadů, které příběh krásně rozkrývá, dává dohromady a opakovaně mlží. To vše na pozadí názvu, který se k celku hodí asi nejméně (Válka světů: sklep 10). Jako debut výborně odvedená práce a tahouny zážitků jsou i všichni (tři) herci, perfektní práce se zvukem a výtečná hudba. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Megavyžranej Fred Flintstone ve svém 3+1 postapokablablablabunkru hostí vrahouna z filmu Hush a jako bonus jednu kočičandu (dvounohou) . Co z toho tak může vzniknout? Napínavej horor s hutnou atmosférou? Leda hovno...Na první alespoň trochu napínavou scénu sem čekala přes 40 minut abych byla následně odměněna další dvacetiminutovkou kdy se opět hovno dělo. Po hodině postavám ve filmu dojde, že to chce nějakej nečekanej zvratek tak se to rychle rozpočítá kdo je zlej, kdo hodnej a kdo blbej. Já vám to prozradím - Fred je zlej, vrahoun z Hushe blbej (v Hushovi byl blbej taky jeho ty debily hrát snad baví) a kočičanda je hodná. Blbej a hodná se spojej proti zlému Fredovi a nastává další porce nudy, kdy spolu ty dva tragédi kují pikle tak nenápadně až sem si říkala jestli je fakt kujou. Fred nakonec mocně vyčmuchá křivdu a chvilku na to je oheň na střeše, nebo teda v bunkru. Konec nemohl být trapnější a já marně dumám koho tam hrál Bradley Cooper...možná toho zubatýho slimáka a nebo slovo BEN na displei a dokonce mu půjčil hlas. Masakr to je role jak noha. Monstrum byla píčovina a tohle, světe div se, taky. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ulice Cloverfield je film o kterém se bohužel nedá moc napsat protože se spoilery dělají u tohohle psaní lehce. Podle názvu jde však vydedukovat že je to pokračování filmu Cloverfield (Monstrum) z roku 2008 od Matta Reevese (Úsvit planety opic). Ulici natočil debutant Dan Trachtenberg (natočil solidní kraťas Portal) a jeden ze scénáristů byl Damien Chazelle (Režisér Whiplashe). A jak to dopadlo? Herecky je to naprosto skvělý. Hlavní tři hrdinové jsou charismatičtí, skvělé hrají a jejich dialogy jim věříme. Nejvíc si svou roli užívá John Goodman jehož podivín Howard je člověk který vypadá jako budulínek který by neublížil mouše ale ve skutečnosti je hodně tvrdý. Scénáristicky je to taky skvělý. Dialogy zabaví a nenudí všechno je vysvětleno a vy se nebudete ptát na něco co nefává smysl. Trošku slabší je potom posledních 20 minut které musí navázat na předchozí díl a samozřejmě případně na ty další. Víte tento film vlastně byl natočen už dřív ale potom producenti napadlo to spojit s Cloverfieldem takže začali přetáčky. Závěr sice není špatný ale po docela slušně našlápnuté atmosféře ve zbytky filmu prostě zamrzí. Přesto Cloverfield doporučuju a jsem zvědavý kam by případně směřoval třetí díl. (nějaké náznaky už jsou) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který můžu. Něco se přihodí, nevíte z toho hlavu ani patu, někdo vám překládá určitou verzi událostí, co se staly, ale vy se nemůžete jít ven přesvědčit, jak tomu doopravdy je. Pochybnosti a fantazie pracují na plné obrátky a zvědavost narůstá víc a víc. K tomu uzavřené prostředí utváří správnou klaustrofobní atmosféru. Ulice Cloverfield 10 je skvěle natočeným počinem, kterému nechybí napětí a zdařilé herecké výkony. Zaujme námětem, prostředím i hudbou. Samotný závěr považuji sice spíše za lacinější, ale to nic nemění na mém pěti hvězdičkovém dojmu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebéčkových hororů je setsakramentsky málo a kvalitních mysteriózních/sci-fi jak by smet, proto nehodlám skrývat své nadšení a po rozmyslu dávám plnou palbu. Film opravdu skvěle kombinuje jednoduchost děje s jeho neprůstřelnou promyšleností a momenty pohody s momenty naprosto vyhrocenými. Film je jen v několika málo chvílích hororem, ale o to silněji působí, podobně je jen v několika momentech sci-fi, ale o to je důvěryhodnější a diváku bližší. A na závěr nelze opomenout skvělé herecké výkony. 9/10 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film byl původně natáčen jako samostatné psychologické drama (nazvané jednoduše "The Cellar" neboli "Sklep"), až v průběhu jeho vzniku tvůrce napadlo propojit jej se snímkem Monstrum (2008) a některé scény pak byly náležitě upraveny. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 72,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových činil 110,2 mil. (NIRO)
  • Film byl oficiálně oznámen až necelé dva měsíce před svým dokončením. (BloodMax)

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama