Reklama

Reklama

Mozková příhoda

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horor popisuje příběhy mladíka, který náhodou získá od starých sousedů podivného parazita, který vypadá jako dvaceticentimetrový červ s tlamou a ostrými zuby. Tento parazit je schopen člověku vpouštět do mozku látku, která způsobuje podobně jako drogy velmi příjemnou euforii. Hrdinovi filmu se nejdřív život s parazitem "Elmerem" velmi zamlouvá, později však začnou komplikace, když Elmer dostane hlad a začne napadat lidi kolem, vyžírat jim mozky z hlavy a mladíka svojí přítomností ničit jak fyzicky, tak psychicky... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2009] I mazlíčci vypadající jako hovno a s výrazem roztomilé postavičky z animovaného filmu pro děti chodí rádi na vycházky. Komu by se taky chtělo celý život trávit ve vaně, kde by byl krmený důchodci. Mozková příhoda je skvost o kterém bych si po shlédnutí rozhodně nemyslel, že vznikal v amatérských podmínkách. Mechanické provedení Aylmera je opravdu precizní se všemi těmi motůrky a hadičkami a stejně tak jsou úžasné halucinace v drogovém opojení a vysávání mozků, kdy jsem měl opravdu pocit, že se naše milé hovínko díky Brianovi, závislému na droze kterou vylučuje, provrtává silnou lebkou k jeho oblíbené pochutině. Úžasné byly třeba halucinace na vrakovišti a absťák. Vidíš Briane? Už ztrácíš hlavu. Vztah Briana (podobnost se slůvkem brain čistě náhodná?) s Aylmerem se dá chápat povrchně jako parazitický nebo jako výpověď o drogové závislosti (případně zdroji rozkoší obecně), ale nejzajímavější mi přišla představa, že je Aylmer temná část Brianova já, které se vyklubalo na povrch a začalo dělat to po čem vždycky ve skrytu duše toužilo. Mozková příhoda je velmi vtipná, místy gore, místy na tripu a hlavně nádherně bizarní a zvrhlá. Musíme rychle odsud. – Počkej až to dojím. – Asi budu zvracet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne vyloženě milé překvapení, že v pozdních 80. letech mohl vzniknout tak perfektní horror!! Jednak se mi na něm zamlouvalo, že to je docela povedený úlet a trochu mišmaš ... chvíli brutální splatter, chvíli černá komedie. Postavu hlavního "záporáka - parazita" Elmera jako by si tvůrci vypůjčili z nějakého Cronenbergova filmu (např. Rabid). Film se chvílemi tváří vážně, chvíli zase lehkovážně, ale rozhodně to není na škodu. Řev, gore, mozky, neuvěřitelně vtipně výtvarně ztvárněný parazit, euforie a "drogové" opojení hlavního hrdiny ... Prostě paráda!!! Navíc se zde dá najít i jistá analogie s drogami a drogovou závislostí. Ty euforické stavy byly natočeny velice slušně a věrohodně (věřte mi, já to znám ...), postupný totální psychycký i fyzický rozpad hlavního hrdiny také ... Ať už tento film byl myšlen jakkoliv, já jsem se u něj neuvěřitelně bavil od začátku až do konce. A i když scénář jako takový skoro není, efekty a příběhy mladíka se svým "kamarádem" Elmerem jsou prostě pro fanouška ujetých horrorů "kouzelné" ... ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně úchylná hororová komedie... Co by jste taky chtěli po filmu, kde je hlavní hrdina závislý na tekutině, kterou ze sebe vylučuje parazit s modrýma očima, obrovskou chutí na lidské mozky a vypadá jako hovno? Pokaždé, když se Aylmer (tak se ten parazit jmenuje) objevil na plátně a začal mluvit, jsem se smál jako malé děcko... Škoda jen prvních asi dvaceti minut, u kterých jsem se docela nudil, protože na některé vraždy nejde zapomenout (orální sex), gore je v pohodě a setkání v metru pobaví... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Ježkovy vóči, to byla píčovina. Ale musím říct, že jsem se u tohohle "hororu" řazala smíchy. Holt jsem měla smůlu, že jsem až při začátku promítání zjistila, že tento "americký" film je nadabovám do nějaké Vlámštiny a neměla jsem sluchátka pro simultativní překlad. Na hovno, co vyžírá mozky ale asi nezapomenu! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková ulítlá podivnost v silně surrealistickém hávu. Na tohle musíte mít chuť a musí vám to sednou. Já s tím měl trošku problém, ale nakonec se to trochu usadilo. Některé scény jsou výborné. Punkový klub byl úžasný. Ten pán s košem mi přišel nějak povědomý, ale až teď při psaní komentáře mi vlastně dochází, že to má společného režiséra s Basket Case. Tak to už jsem ohledně celého filmu trochu doma. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Když se Brian (Rick Hearst) probudí v posteli, na stěně je plakát s albem „Reign In Blood“ od skupiny Slayer a jeho hlava je pokrytá krví. (ČSFD)
  • Tímto filmem je inspirovaná píseň "Brainworms" od kapely Dope D.O.D. Celé intro je dialog z tohoto filmu. (Superpero)

Reklama

Reklama