Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem, nejsem a s určitostí nebudu nikdy zaměřen na kriminálky. Zde ale jsem udělal výjimku. Filmu v podstatě nemám co vytknout. Nechybí mu nic, co by pořádná krimi měla mít. Vidíme solidní příběh s dobře odvedenými hereckými výkony. Musím vyzdvihnout paní Dagmar, na které ve snímku bylo vídět, že z ní bude výborná herečka. Děj nás drží v napětí. Je škoda, že v dnešní době se takové kriminálky netočí. V čem je chyba? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Trosku jsem se pred filmem obaval role, kterou ztvarnila Veskrnova. Nastesti jsem si ale myslel, ze to bude horsi a jeji postava mi nijak zvlast nevadila. Film se odehrava v atraktivnim prostredi, i diky hudbe mu nechybi atmosfera a kladne hodnotim i vykresleni chodu hotelu v sezone. Slusne herecke obsazeni, Ilja Prachar v roli familierniho policisty potesil. Nejvetsi slabinu vidim v zanru, na krimi podprumerne a na komedii take nic moc. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Film s úžasnou atmosférou hor, kterou ocení všichni, kteří jezdívali na hory před rokem 2000, staré podnikové chaty, poutače na ubytování a restaurace. Krásné prostředí hor a vyšetřování vraždy, která je obestřena záhadou a romantickou zápletkou. Podařená hudba a výborné herecké obsazení. Asi neznám hezčí film o horách. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strašně utahaná detektivka, která je nudnější ještě víc, než by sama chtěla být. Strážník Ilja Prachař neustále pronásleduje Dagmar Veškrnovou, která hraje zvláštního parchanta z děcáku s bůhvíjakou minulostí a nejistou budoucností. Bohužel už v tak uboze nudné detektivce je její role velice naivní a je největším úrazem tohoto Herzova nepovedeného pokusu. Jestli se tady dalo na něco dívat, tak jedině na tu pusinku na recepci, Kateřinu Lírovou. [6028. hodnocení, 182. komentář, 55%] ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v čase keď prezident Havel pripravoval Chartu 77-jeho budúca manželka bola "perzekuovaná"...."musela" hrať v ďalšom filme a nemala čas na disidentov. /poznámka pre neznalých:po revolúcii si všetko vynahradila/ Film slabý priemer - nutno pozorne sledovať nakoľko je to pomalééééé ako Derick.... PS:pani Veškrnovú som nikdy nemusel - vždy mi bola nesympatická................... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Kuchař Muraško (Karel Augusta) má při výslechu v kuchyni vedle sebe plnou sklenici zvětralého piva. Když se po chvíli napije, je sklenice už poloprázdná a na skle jsou zbytky pěny. (Fenk)
  • Když spolu mluví policejní vyšetřovatel Sláma (Ilja Prachař) a pošťák Bezdíček (Pavel Zedníček) u poštovního auta, je v odraze skla vidět osvětlovací lampa. Při odjezdu Slámova auta zase odraz kamery a štábu. (Fenk)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama