Reklama

Reklama

V sedmnácti

  • Francie Quand on a 17 ans (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejsvěžejším snímku své kariéry zachycuje sedmdesátiletý francouzský klasik André Téchiné dvojici sedmnáctiletých kluků z francouzského maloměsta, jejichž turbulentní vztah začíná nenávistnými výpady a školní šikanou, ale postupně se vyvíjí v křehké intimní pouto. Neurotické, detailní, čistě fyzické snímání podpořené agresivním střihem, fantastické vedení herců (mimořádné výkony Kaceyho Motteta Kleina a nováčka Corentina Fily), důvtipná volba sevřít naturalistické osobní drama majestátním pohořím Pyrenejí – to jsou hlavní přednosti snímku, který se odchyluje od tuctových gay romancí, a zároveň nepředstírá, že je mužskou verzí Života Adèle. Film neklidný a výbušný jako jeho hrdinové. Film jako oslava „élan vital": magického času dospívání, v němž se prolíná naprostá bezstarostnost a nikdy nekončící úzkost a v němž se násilí potkává se smyslností a trýznivé ztráty střídají něžné objevy. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (32)

angel74 

všechny recenze uživatele

Vidět Život Adèle a den poté narazit na tento snímek, to je fakt náhoda jako blázen. Srovnání se sice nabízí bezpočet, ale nemyslím si, že V sedmnácti by se dalo považovat za chlapeckou kopii prvního zmiňovaného filmu, protože odlišností se tu najde docela dost. Podobnost vidím ve filmařských postupech, v práci s kamerou a jinakost především ve vývoji zobrazovaného vztahu. Představitelé ústřední dvojice se do svých rolí ponořili s opravdovým zápalem a já jim snad úplně všechno věřila, a to nejen počáteční nenávist, ale i vášeň provázející jejich vzájemnou interakci a milostnou touhu, k níž postupem času dospěli. André Téchiné zasadil příběh do krásných horských scenérií, které tu nejsou jen pouhou kulisou. Je třeba mu vyseknout hlubokou poklonu za to, že v tak požehnaném věku dokázal natočit nesmírně svěží snímek, vyznačující se téměř dokonalou znalostí současného světa teenagerů. (90%) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, dalsia buzniada na obzore. Je len otazkou casu, kedy sa natoci film Gay Erection - this is ass a pomaly ocakavam vyhlasenie homofobie za chorobu. Ba nielen to, pri tomto tempe nastane militarizacia bukvic a homofobne spravanie sa budu skumat organy cinne v trestnom konani Homopropaganda bude homofobov pomaly ale isto vyhadzovat z prace, a systematicky pokutovat. 5 % ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi, keď si ich aj sama režírovala, tvorila Céline Sciamma filmy, ktoré sa vám či už v dobrom alebo v zlom vryli do pamäti a nútili vás ešte pár dní o nich rozmýšlať. Dnes je už len scenáristkou a nenápadne, ale isto skĺzava do priemeru. A žiaľ, francúzsky filmový priemer je dnes sám o sebe, pod celoeurópskym priemerom kinematografie. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Celkově povedený film. Nahoru ho táhne prostředí hor a výkony herců. Naopak dolů kamera a některé pasáže scénáře. Bylo mi to pořád divné a jasno mám až po zjištění stáří pana Téchiné, který se zřejmě zasekl v minulém století. Samotná zápletka umístění Thoma v rodině doktorky je dost nepravděpodobná, jak už napsala níže bllm. Chování Damiena je vynucené, chování Thoma v současné době minimálně dost zvláštní. Když se točí kriminálka, pozvou se poradci v oblasti kriminalistiky. Když se točí něco z lékařského prostředí, radí lékaři. Možná by nebylo špatné u gay filmů pozvat na poradu nějaké gaye. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V sedmnácti je příběhem jak o mladé lásce, vášni a důležitosti rodiny, tak o ztrátě, bolesti a hledání sebe sama. Snímek nabízí uvěřitelně odvyprávěný a autenticky zahraný příběh dvou dospívajících kluků, jejichž komplikovaný vztah je názornou ukázkou pořekadla "co se škádlívá, to se rádo mívá". Vyprávění se také soustředí i na jejich rodiče, kteří to nemají v životě rovněž jednoduché, díky čemuž je film dějově pestřejší. Vedle toho nabízí film množství záběrů krásné francouzské přírody v nejednom ročním období, takže jde též o pastvu pro oči. ()

Galerie (13)

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Reklama

Reklama