Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příhody svérázného cukráře, kterého chce jeho matka za každou cenu oženit... Třicetiletý Šimon Šindelka (E. Horváth) je sice uznávaný mistr v oboru uměleckého cukrářství, jehož dorty a zákusky získávají mnohá ocenění, ale na straně druhé je v praktických věcech zkrátka smolař bydlící u své matky (I. Kačírková). Se životem starého mládence je ale koneckonců vcelku spokojen a o výraznou změnu se nijak zvlášť nesnaží. Spokojená už ale není jeho matka, které začíná docházet trpělivost a velmi asertivně svému synovi dohazuje nápadnice přes inzeráty v novinách, což se Šimon snaží všemožně sabotovat. Ženám se však nedá zcela uniknout a zálusk si na něj činí koketující servírka Jolana (R. Mašková) z hotelu, kde spolu pracují. Na ni má ale zase spadeno vrchní Balucha (A. Hryc), kterému žádná šmelina není nikdy dost proti srsti, a tak je nabíledni, že na sebe absurdní situace nenechají moc dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taková typická romantizující, charakterově-vztahová komedie, kterých se ve své době točilo docela dost a nám i Slovákům docela šly. Tradiční problémy doby, tradiční charaktery, tradiční postavy, tradiční rozuzlení. Ale nenudil jsem se, občas se i zasmál a pobavil se u spousty tehdy hodně mladých herců a hereček. Na Herze možná až moc tendenční, ale jak známo, on to s tvorbou neměl zrovna lehké a občas musel natočit něco pro uklidnění rozbouřené vody. K jeho cti se sluší říci, že i v tomto případě se mu to docela povedlo. 3,5* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přihlouplá komedie ze zákulisí socialistické restaurace. 1 Zaujali mě: 38letý milý a nevýrazný Emil Horváth mladší (cukrář), 18letý Jan Antonín Duchoslav (pomocný kuchař) a především 34letý Andrej Hryc (číšník Balucha). Věk protagonistů ve vztahuje k době natáčení snímku, tj. k roku 1983._____ 2) A co jsem se dozvěděl? Koňak pochází od slova kůň. A černý čaj si od zhlédnutí snímku dávám zásadně a jenom s Jarem. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film, který má svůj půvab, řadu vychytaných momentů, kdy se kumulují úsměvné momenty i špičkové gagy. K dokonalosti chybí opravdu jenom kousek. Příběh občas ztrácí na tempu, objevují se moralizující prvky - nutná společenská kritika, bohužel nedotažená, některým vedlejším postavám chybí šmrnc (Irena Kačírková). Přesto jde o kousek, který pobaví a příjemně naladí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Sladké starosti po takmer štyridsiatich rokoch vnímam ako Sladké trápnosti. Až som bol prekvapený tým, čo sme si v tej dobe nevšímali, lebo nám to pripadalo takmer normálne. Juraja Herza mám rád, ale v tomto filme sa nevyznamenal a je mi jedno, či to mal byť odpustok za Straku v hrsti alebo iba odfláknutá práca. A už vyložene neznášam filmy, ktoré sa po krátkej dobe v diváckych hlavách zredukujú na šambrovaný bisquit de Bouché. Filmu, ako obyčajne, nepomohla importovaná česká ekipa a neoslnil ani štyridsiatnik Šimon. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Mladý Horváth sa v tejto role neskúseného nezadaného mladíka nechtiac si hľadajúci známosť dokonale našiel. O vtipné situácie v reštaurácii vysokej cenovej skupiny a pochybnej kvality nie je núdza. Pár holých zadkov, tortová scéna, miešaný drink, jednoducho dokonalá rodinná zábava. Herz vie natočiť aj ľahkú komédiu, nielen ťažké drámy, ale tými sa určite preslávil viac. Nedokončený záver ponecháva divákovu zvedavosť napnutú a bol by hodný takmer Hanekeho. –––– A koho si to vlastne berieš? – Pssst, už berú. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (41)

  • Vo viacerých pasážach filmu môžeme počuť časť skladby "Když Přijede Kocábinka" od Michaela Kocába, ktorú až o štyri roky zaradil na svoj sólový štúdiový album "Povídali, že mu hráli".
    (Raccoon.city)
  • Film Sladké starosti sa natáčal v Bratislave, Piešťanoch a Orechovej Potôni. Filmovalo sa od 19.9. do 3.11.1983. Premiéru mal 31.5.1984 v Martine, kde otváral 35. ročník FFP. (dyfur)

Reklama

Reklama