Reklama

Reklama

La noche del terror ciego

  • Portugalsko A Noite do Terror Cego (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 13. storočí páchal fanatický klan rytierskych Templárov neľudské činy - verili, že obetovaním žien a vysávaním ich krvi získajú večný život. Justícia ich za to potrestala vypichnutím očí, obesením na verejnosti a pochovaním na ich vlastnom zámku. Dnes je zo zámku zrúcanina, nachádzajúca sa uprostred prázdneho španielskeho vidieku, a rytieri v ňom každú noc vyliezajú z hrobov, sadajú na kone, a podnikajú lov na ľudí. Naši hrdnovia - dve kamarátky (ktoré spolu kedysi v mladosti prežili lesbické rozkoše) a jeden muž (ktorý chodí s jednou z nich a flirtuje s druhou) sa vydávajú na výlet. Starým vlakom, prechádzajúcim španielskym vidiekom so starou zrúcaninou na obzore Jeden z najvýznamnejších euro-hororov, ktorý v sedemdesiatych rokov zaznamenal mimoriadny rozkvet.
První ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona by to byla i povedená taškařice s tolkienovskou Devítkou v roztrhaných templářských hábitech, ale to by se tu nesmělo tolik kecat. Poutavá zřícenina, atmosféra a koukatelné holky, to všechno tak přišlo vniveč. Úvod a závěr obstojí, ale ten zbytek, snad až na krátkou scénku v márnici, si uznání nezaslouží. Tím míň zařazení mezi klasiku. 40% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Romantické letní dobrodružství, které svým tempem vřískajících cikád a atmosférou polorozbořeného hradu vyvíjí na diváka soustavný tlak a očekávání, ze kterého v druhém sledu pramení touha vyměnit si úlohu s některou z hlavních postav. Krásné ženy, lesbické motivy, znásilnění, z hrobu vstávající templáři a legenda stará několik století. Klíčová slova tohoto spektáklu dokážou naladit nejednoho horrorového fanouška, bohužel je pak výsledek spíše zklamáním, které se po valnou většinu projekce táhne rychlostí suchého z nosu. Herci na scénu vyskakují jako ve špatné divadelní hře, pokus o monumentální hudební motiv s patetickým zpomalováním vyznívá do ztracena a násilné scény by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Bohužel to nezachrání ani banda chlápků v černých kápích, kteří za silné asistence latexu cucají krev z krásných dívčích i ztepilých mužských těl. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První díl španělské quadrologie o zombících-tempélářích, kteří vylézají z hrobů staré zříceniny a kosí lidi šavlemi a pak jim vysávají krev. Slušná reakce na Romera zdá se, ve vztahu k období vzniku se jedná o opravdu stařičký kousek, který si nezadá ve své kvalitě s pozdějšími desítkami, a řekněme si to na rovinu, mnohem drastičtějšími, filmy na toto téma. Film je technicky výborně zvládnut, perfektní kamera, dobré masky, zajímavé prostředí staré zříceniny hradu a jeho okolí. Bohužel dnes již dosti nudí, protože má velmi pomalé tempo, dlouho se v něm nic neděje a v podstatě toho ani moc není ... Film jednoznačně selhává v oblasti goreefektů, ty jsou opravdu špatné, kašírované a klasicky "plastelínové". Docela drsná byla scéna znásilnění na hřbitově, věřím, že byla často vystříhávána ... Taková milá klasika a zajímavý kousek v oblasti původu zombie-horroru, navíc ze Španělska ... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Perspektíva večného života v tele práchnivejúcej, slepej múmie. Prebúdzajúcej sa v okamihoch nádejného lovu na ľudskú návnadu, ktorej prúdi v žilách "životodarná" krv - no poteš Pánboh. Stvárnenie týchto stredovekých zombie kreatúr skvelé, pri horore by som sa však rád aj trochu bál, čo sa však pánovi Ossoriovi podarilo len sčasti.Záverečná vlaková jazda ale nemá chybu. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tento úvodní kousek ze čtyřdílné série o "slepých mrtvých" je velmi pozoruhodný svoji legendou a příběhem o templářské sektě, která se nezdráhala využití černo magických rituálů pro dosažení nadměrné moci. Spojení Templářů a krvavých obětí mi sice moc nejde z historického hlediska dohromady a na tento rytířský řád spíše vrhá pejorativní význam, ale v rámci temnoty příběhu budiž. Velkou výtku bych měl k tempu, které je docela ubíjející a příběh postrádá poutavější rozuzlení. Mrtvolná atmosféra zombie rytířů a jejich pomalé šourání plus lokalita hradu jsou těmi nejvíce zábavnými prvky, které dělají film spolu s kamerou kuriózním. Tato španělská odpověď na Romerovu klasiku sice stojí pro oldschool hororové čumily za pozornost, ale moderního diváka bude brutálně nudit. Vzhledem ke stáří filmu radši zůstanu na slabších třech. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Film sloužil jako inspirace pro finskou doom metalovou kapelu Hooded Menace. Mrtví templáři z filmu se objevují jak na obalech alb, tak v textech jejich písní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama