Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Home invasion je už tak často využívaný hororový subžáner, že si aj medzi tými jeho celkom dobre vyzerajúcimi príspevkami musím vyberať. Hush sa do toho užšieho výberu dostal, za čo vďačí hlavne režisérovi Flanaganovi, ktorý ma už o svojich kvalitách predtým presvedčil a síce sa ani tentoraz očakávane nejedná o nič výnimočné, ale s výsledkom som celkom spokojný. Keďže sa film venuje prakticky len dvom postavám, tak sa možno nedá očakávať až tak akčné a krvavé prevedenie, ako vo väčšine iných príspevkoch tohto subžánru, ale celkom mi to vyhovovalo. Dej očakávane neponúkne nič výnimočné, ale aspoň sa stále niečo deje, pričom veľkým plusom je rozhodne hlavná hrdinka v podaní Kate Siegel. Tá je nielen sympatická, ale aj jej hluchonemá postava je veľmi dobre zvládnutá, snaží sa správať v rámci možností čo najrozumnejšie a tak sa jej nedá nefandiť a navyše to celý čas bez problémov ťahá. Celkovo mi inak táto situácia určite nepríde dôveryhodná a hlavná hrdinka by nemala najmenšiu šancu, ale predsa len sa to tvorcom v rámci veľmi obmedzených možností podarilo podať celkom uveriteľne, aj keď s výrazným prispením hlúposti samotného záporáka. A ten tu na rozdiel od hlavnej hrdinky zase skôr sklame, nevyvoláva vôbec žiadny rešpekt a tak je tu vlastne len za zabijaka, ktorý sa dokáže postaviť nanajvýš tak bezbrannej žene. Režijne mi to príde dosť dobre zvládnuté, takže Mike Flanagan ma ani tentoraz nesklamal, viacero scén sa mi v jeho podaní dosť páčilo, predsa len sa nájde pár aj tých krvavých momentov a páčila sa mi aj hudba. Takže žiadny žánrový klenot sa nekoná, ale inak ma tu vlastne nič nesklamalo, kvalitne zvládnutý home invasion na jedno pozretie. 65% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nechápu, co na tom hororovým znalcům tady na CSFD vadí. Vyvražďovačka kterou svým způsobem mohu zařadit hodně vysoko. Hlavní postava hluchá, což je docela průser, když si na ní dělá zálusk maniak s maskou. S maskou samozřejmě s menším nadhledem, má jí prvních pár minut. A proč to tolika lidem sakra vadí? Ano maska měla své kouzlo ze začátku a scéna, kdy maník vraždí její kamarádku a ona si spokojeně trajdá v kuchyni neměla chybu! Za chvilku masku sundá a začne hlavní představení, hlavní postava dokáže odezírat ze rtů a kdyby maník nesundal masku nebylo by to pravé psycho. Nejsem fanoušek "home invasion" hororů, ale tento je zcela výjimečně na vysoké úrovni. Vše potřebné k mé spokojenosti splňuje. Výborná atmosféra, hudba, brutální scény, chvilkové ticho a napětí co se dá krájet. Je toho opravdu hodně, také najdu i zápory, ale těm se chci protentokrát vyhnout. Samým závěrem Flanagenovi tleskám, protože tohle se fakt povedlo a pokud jde jen o výplň nudy než vznikl Before I Wake, tak klobouk dolu, protože Hush je větší zážitek .. 8/10 = 85% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na horor z žánru Home a Invasion k tomu, kde vrahoun obecný šikanoval slepou holku v jejím baráku, aby nakonec chudák zjistil, že z holky se vyklube hotovej Daredevil s kundou co ho sejme? No tak tohle je něco podobnýho. Tady se totiž vrah také zaměří na postiženou hrdinku Sáru (bo jak se jmenovala), která je postižena hluchotou a jako bonus němotou (a dle mého má i dost silnej začátek slepoty protože aby periferně neviděla, že metr od ní vrahoun kuchá její kámošku asi půl minuty a místo toho čuměla všude okolo tak to vypadá minimálně na šedej zákal) . Chudák vrah je z toho ze začátku těžce v prdeli, chtěl působivě vstoupit na scénu a místo toho je dokonale ignorován. Když mu dojde, že ani stopadesáté bodnutí do mrtvoly, Sářin pohled k němu nestočí, zkusí ještě chvilku bouchat na skleněné dveře a pak to zabalí a s pocitem trapnosti odtáhne mrtvolu stranou. Tím mohl film skončit, jenže tenhle blb tu pozornost prostě chce a tak se dál snaží , aby si ho Sára všimla a to se mu nakonec povede a má z toho takovou radost, že i sám odejde z baráku, do kterého hravě vešel, aby se do něj po zbytek filmu mohl najednou pracně dostávat, s tím že na konci tam zase lehce vejde. Chápete to? Já kurva ne. Ale tak co...Sára mi byla celkem sympatická už tím že jako hluchoněmá držela celej film hubu a nemohla hystericky ječet každých pět vteřin jak to bývá v jiných hororech. Nějaké to napětí tam je, pár hezkých scén dokonce taky a já zjistila, že vrah a Sára spolu žijí v zájemné symbióze, jelikož čím se Sára chová logičtěji, tím se vrah chová debilněji a já nakonec musela uznat, že je to malej hubenej přizdisráč, co zabíjí ženský protože na chlapa by neměl a i je radši načne kuší, než je dodělá nožem, aby mu náhodou nenakopaly prdel. Takže jsem fandila Tiché vodě a že kurva břehy opravdu mele je fakt, protože na konci to byla mela se vším všudy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ducha (z plakátu), po pár minutách variaci na Čekej do tmy. To, co jsem ale dostala, bylo jako pecka mezi oči. Proč ho proboha nezabila hned? Proč hned nezabil on ji? Kdo byl on a jak vlastně na Maddie přišel? Co ti ostatní účastníci týhle hry - bylo to nutný, aby všichni v Hush byli úplní hňupové? Samé otázky... Kuše byl výborný nápad a má ode mě hvězdičku speciálně kuší, jinak je to černočerná nuda (chvílemi jsem netušila, co se v domě děje, neb obrazová stránka filmu je velkým nešvarem tohoto snímku). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakási obdoba thrilleru Čekej do tmy (1967), jen zdejší spisovatelka na téměř samotě vidí, avšak je hluchoněmá. Jakmile se objeví vrah za prosklenými dveřmi, je jasné, že bude bojovat o holý život. A když zjistí, že jí vzal mobil a následně vypne proud (fakt nevím, proč mají majitelé pojistky venku, aby k nim kdokoliv mohl, a ne uvnitř), zdá se, že osud má zpečetěn. Hra kočky s myší měla vyhlídky na zábavu, jenže to by hlavní představitelka nesměla dostat do rukou scénář k fantastickému filmu, jelikož leckterá scéna je nereálná a mám pocit, že možná někde v půlce by už bylo rozhodnuto. Sice je fakt, že člověk prý v sobě dokáže zmobilizovat neuvěřitelné síly, ale někde jsou hranice.... Navíc každý sice dělá chyby, ovšem snaha za každou cenu opustit dům se ukázala nereálnou hned na začátku. Naše hrdinky byla ovšem jiného mínění. Závěr byl už tak trochu z hororů typu Pátek 13. Hodně slabé 3*.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama