Reklama

Reklama

Italština pro začátečníky

  • Dánsko Italiensk for begyndere (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisérce se podařilo natočit milý film o pětici obyvatel jednoho města, které spojují jejich povahy - jsou nejistí ve svém počínání, lehce zranitelní a stále ještě bez partnerů. Jedné zimy se všichni zapíší do večerních kurzů italštiny a všichni se také stanou obětí série nečekaných náhod.Stále sklíčený Andreas se nepříliš úspěšně snaží nahradit místního faráře. V té samé době se prodavačka Olympia rozhodne vzepřít dominantnímu otci a učinit krok, ke kterému se dosud nikdy neodhodlala. Zvláště introvertní kadeřnice Karen odhaluje matčino poněkud temné tajemství. Zlostný a agresivní Halvfinn se snaží vyrovnat s náhlým setkáním s láskou a jeho nejlepší přítel Jørgen Mortensen se pokouší kde komu pomoci, bez ohledu na své vlastní problémy. Jak dny ubíhají, všichni pomalu poznávají, že dostali nečekanou šanci změnit své dosavadní životy a vstoupit do šťastnějších dnů

Lone Scherfigová získala na Berlínském festivalu cenu FIPRESCI za řežijní přínos v hnutí Dogma za to, že dovolila hercům vnést do filmu humor a lidskost, a Stříbrného medvěda za režii, v Praze byl film úspěšně uveden na Dnech evropského filmu 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Philippa 

všechny recenze uživatele

S trochou životních zkušeností si tento film zamilujete. Bez problémů se zapíšete do kurzu Italštiny pro začátečníky a vašimi spolužáky budou právě oni. Ano, jsou přesně takoví, jak se píše v obsahu. Jsou nešikovní, osamělí, nešťastní, zranitelní, bez partnerů, pláčou pro své ne zrovna ideální rodiče.....budete se s nimi učit, budete je chápat, budete jim přát jen to nejlepší a držet jim palce a na konci možná budete i umět trochu italsky.Ale tím hlavním je ,že ve vás alespoň na chvíli zůstne velmi příjemný pocit a to je to, oč běží..... ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Proč to má být romantická komedie mi místy dost unikalo a v pribehu mi občas chyběla jakákoliv motivanost dění a chování postav, celkový dojem je ale někde mezi 3 a 4 hvezdami. Nicméně příběh skupiny lidí, kde jsou vsichni tak nějak looseři, se zajímavě rozbíhá a nakonec si je všechny oblíbíte. I když tam nejdřív musí několik lidi zemřít, aby se věci daly do pohybu.. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film nakrútený štandartne podľa neštandartných noriem Dogmy 95...:) Mám rád "ľudské filmy o ľuďoch" a Taliančina sa mi páčila, no nezasiahla ma takou silou ako tu pritomných:) Áno, sú tam v podstate všetko sympatické postavy s ktorými "cítite", je tam aj príjemný humor, hoci celkovo sa jedná skôr o drámu. Celkovo mi to však prišlo ako pilotná časť "vzťahového" TV seriálu, ktorého jednotlivé časti a pokračovania už vidieť nemusím... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Romantický dánský film, kde všechny aktéry spojují nejen hodiny jazykové výuky italštiny. Divák je pomalu seznamován s nelehkými osudy jednotlivých postav, a nakonec nezbývá než všem držet palce. Konec je sice opravdu trošku pohádkový, ale je to příjemný kontrast oproti předchozímu průběhu filmu, kde je optimismu jako šafránu. Viděno již podruhé a film na své kráse vůbec nic neztratil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela hodně se mi to líbilo, ale mám pocit, že kdyby to natočili úplně stejně v Hollywoodu (se statickou kamerou a anglicky, samozřejmě), všichni by tomu ostošest vyčítali citové vydírání diváka (naturalistický a depresivní úvod) a pohádkový závěr. Jinak však není co vyčítat, protože divák si jednotlivé hrdiny skutečně zamiluje a fandí jim až k zaslouženému (byť v životě dost nepravděpodobnému) happy endu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Filmová společnost Zentropa v roce 2010 uznala, že film obsahuje "tematické podobnosti" s knihou „Evening Class“ irského spisovatele Maeve Binchy. Přestože nedošlo přímo k porušení autorských práv, společnost mu vyplatila odškodnění (přesnou výši neuvedla). Režisérka Lone Scherfig trvá na tom, že se jedná o její originální nápad, a nařčení dánskými médii z krádeže striktně odmítla. (bonolennes)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno