Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Strawberry Shortcakes

Strawberry Shortcakes (2006)

Nádhera!!! Ale s tím koncem jste mě pane Yazaki pěkně dožral, co si budeme vykládat. Celou dobu to bylo jasných pět hvězd za úžasný zážitek, ale takhle nezvládnutý závěr jsem fakt nečekal, to mě pěkně zvedlo ze židle! No a kratší stopáž by tomu možná taky neškodila - ale i tak je to za plný počet, nemůžu jinak. Tohle je přesně můj hrnec japonskýho (a nejen japonskýho) čaje.

Juno

Juno (2007)

Nečekal jsem nic a dostal jsem všechno - humor, napětí, údiv, dojetí, neotřelý příběh a senzační a mimořádně talentovanou Ellen Page k tomu. Úplně obyčejný film, v němž je všechno neobyčejně dobře a působivě poskládáno. Kam se hrabou všechny americké velkofilmy přecpané hvězdami na tenhle diamant vytažený jen tak z kapsy.

Dreamland

Dreamland (2006)

Tak tohle mi vyloženě sedlo - ta klidná až melancholická nálada filmu o místě na konci světa, zvaném Dreamland. Obývá ho pár lidiček v karavanech a přes zvláštní kouzlo okolní pouště by tu určitě nikdo nechtěl zkejsnout natrvalo. Ti, co tu jsou, buď rezignovali na nějaké životní ambice, nebo tu "nabírají dech" k dalšímu a lepšímu životu, nebo jsou nemocní. A uprostřed toho všeho netypický milostný trojúhelník, který zahýbe životy všech kolem. Krásně natočené, moc pěkně zahrané, nálada jako hrom. Škoda, že Jason Matzner už nic nenatočil, tedy aspoň tady na csfd u něj žádný další film není uveden.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Sám a sama v úplně cizím světě, v mezní situaci života, kdy oba přemýšlejí co bude dál a oba cítí že by měli dělat něco jiného než zrovna dělají, v soukromých vztazích jim to taky moc nehraje, vůbec se k sobě navzájem nehodí a v tom neurčitém vzduchoprázdnu se potkají. Trochu divná výchozí situace, z níž vznikl snad nejsilnější (ne)milostný příběh, který jsem kdy viděl. Nezapomenutelný film.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Plný počet bez vteřiny rozmýšlení - nejen za nádherný scénář i celý snový a podmanivý film, ale mimo jiné taky za to, že Gondry dokázal "umravnit" Carreyho a ten za to předvedl svůj nejlepší filmový výkon, silný, ukázněný, prožitý. Kate Winslet samozřejmě nezaostává ani o milimetr a s výjimkou beznadějné Kirsten Dunst skvělí i všichni ve vedlejších rolích. Pod pět nelze, tohle je klenot.

Italština pro začátečníky

Italština pro začátečníky (2000)

Zpočátku trochu depresivní, později velmi milý film s výborně zvolenými typy lidí, jejichž život není úplně lehký - ale vždycky se nějaká cesta najde.

About Love

About Love (2005)

Nezbývá než se přidat ke všeobecnému nadšení, což rád činím. To je nádherný a milý film plný jemných citů a pocitů, čirá divácká radost.

Du eolgurui yeochin

Du eolgurui yeochin (2007)

Milí Korejci, konečně jste mě naprosto dostali! Tenhle klenot mi vynahradil nějaká ta trápení, které jsem s některými korejskými filmy zažil. Tady ale nemám co kritizovat, jen chvála, chvála a chvála. Třešničkou na dortu úžasná Ryeo-won Jeong, naprosto dokonalá ve všech polohách své role. Baba jako hrom, jdu si koupit česko-korejský slovník, abych jí napsal, že ji miluju.

Boy

Boy (2010)

Nesmírně milej a pohodovej film, opravdový pohlazení na duši. Novozélandská partička mi udělala čirou pětihvězdičkovou radost. Režisér a představitel tatínka Taika Waititi musí být naprostý šílenec v tom pozitivním smyslu slova. Doporučuju každému, neváhejte.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Tohle není jen skvělá parodie na špiony a superšpiony - i tak by to bylo mimořádné a výjimečné - ale taky film o tužbách a snech, které si ve všedních dnech plníme v tajných představách o životě jen vítězném a bez hranic. Úžasně vtipné, ale taky dojemné. Nejlepší Belmondo, nejlepší de Broca a do třetice nejlepší a nikdy nepřekonatelný Třískův dabing.