Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 198)

Traffic 

všechny recenze uživatele

So this was supposed to be like totally cool, like indie kind of cool, right? Tahleta indie vlna nás v Česku celkem úspěšně míjí, ale teď už chápu, proč řada lidí na západě kroutí očima nad podobně frikulínovskými filmečky, kde se protagonisté seznamují skrz The Smiths nebo White Stripes, nosí tašku přes rameno s odznáčky, mají polepené školní skříňky a chtějí bydlet v loftech. A konkrétně tohle je fakt až nechutně milé. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V průběhu celého filmu jsem byl přesvědčený o tom, že Juno je jedním z nejkrásnějších, poctivých "čtyřhvězdičkových" snímků, jaké jsem kdy viděl. V poslední půl hodině ale přišlo tolik bezvadných scén, počínaje otcovými radami do života a konče finálním vyznáním lásky, že nelze zůstat na pomyslných osmdesáti procentech. Tohle bezvadné komediální drama má na víc. Co filmu asi nejvíce pomáhá, je opravdu úžasná Ellen Page, kterou jsem naposledy viděl v Hard Candy, a jejíž nadchnutí-se pro roli náctileté nechtěné budoucí maminy je přímo hmatatelné. Jako takové menší plus mne pak potěšily její koníčky, protože tak sympatická punková holka se zálibou v masakrózních hororových filmech se jen tak nevidí. A ten soundtrack! Vážně si nevzpomínám, kdy naposledy by mne tak potěšil výběr skladeb, které se táhnou napříč stopáží. Pohodové, klidné písničky bezvadně doplňují dramaticky-komediální stránku filmu. Juno je neobvyklé drama, které si sebou budu nosit ještě hodně, hodně dlouho. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Jason Reitman pomalu pomaloučku míří do topky mých nejoblíbenějších režisérů, jelikož si po fenomenálním celovečerním debutu Děkujeme, že kouříte a před vizuálně uhrančivým a tak trochu podprahovým Lítám v tom posvítil na Juno, velmi netradiční a otevřený snímek o negativním fenoménu generace Y. Přitom ale zachoval všechny charakteristické aspekty svého tvůrčího stylu - jeho film je vizuálně atraktivní (v případě Lítám v tom bych použil až výraz uhrančivý) a velmi esteticky vyvedený, opět se velmi ostře vymezuje proti tzv. americkému snu a dost zjevně tento zažitý mýtus kritizuje, jeho filmy nejsou šokující, ale cynické a, vydělíme-li z úvahy jeho debut, opět jde o velmi netradiční romantickou komedii, v podstatě až její antitezi... Seznamte se, Jason Reitman, pohrobek nezávislého amerického filmu... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to takovej milej film, ale ze bych z toho byl nak hotovej, tak to v zadnym pripade. Problem je, ze i kdyz se film snazi tvarit desne originalne, tak na nem nic originalniho nevidim. Co se tyce hercu, tak Michael Cera je takovej malej pochcanek, kterej ma problem ze sebe vytlacit i to minimum dialogu, co ma. Garner taky nic moc, moc dobre nehraje a ani nak zvlast hezky nevypada. To Jason Bateman byl aspon sympatak. No a Simmons neni spatnej, jenze uz sem tak nak zvyklej ze Spider-mana, ze neskutecne prudi, takze mi tady nesed. A pak tu mame Ellen Page, ktera je fakt perfektni, akorat obcas sem jeji chovani moc nechapal a tudiz byla misty protivna. Celkove, i kdyz to je prijemne a dobre natocenej film s peknou hudbou a super Ellen, pochybuju, ze si za par dnu vubec vzpomenu, co se tam vsechno delo, navic, kdyz se toho moc nedelo a obcasnej vtipek to nezachrani. No tak po druhym skouknuti jsem se precejen bavil o poznani vic a hvezdicku pridavam. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Byl bych moc rád, kdybych se uměl vyjadřovat stejně jako uživatelka Nathalie, která opět svoji libozvučnou češtinou popisuje veškeré moje vnitřní culení nad punkovými divno-pozerskými filmy jako je právě Juno, jako je 500 days of summer, perks of being a wallflower apod. Je to kalkul? Je to vtíravé? Možná, ale rád bych vás upozornil, že dobrá fungující komedie se musí umět napsat a musí se umět natočit. Tyhle věci se moc spočítat nedaj. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Michael Cera (Bleeker) zjistil, že nezvládne sozumitelně mluvit s plnou pusou Tic-Taců, takže si dal jednoduše krabičku k ústům, ale žádný bonbon si do nich nedal. (HappySmile)
  • Film bol natočený za 31 dní. (rador)
  • Režisér Jason Reitman na DVD zmiňuje, že některé předměty v Bleekerově (Michael Cera) pokoji, včetně plakátu s hebrejskou abecedou na dveřích a zarámovaného certifikátu o cereminiálu Bar Mitzvah, visícího na zdi, mají naznačovat, že Bleeker je žid. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama