Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu" a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stejný problém, jako u Pregnancy Pact. Tady aspoň naštěstí není tolik blbejch keců okolo, a nikdo se neangažuje. Námět může být v pořádku, ale od chvíle kdy dojde k prvnímu náhodnému těhotenství je celá konstrukce příběhu hrozně vratká. Takže holky si u jogurtu v jídelně řekly, že škola takhle jak je, je nebaví, pročež se jako revolta a únik z domácícho stereotypu vynášení koše a stlaní postele nechají zbouchnout. No budiž, jenomže tam kde se daly získávat body, to totiž v popisu jak se jim daří/nedaří k tomu přijít, se tvůrci omezí na scénu na pláži a malý vtípek s obrácenou prostitucí na záchodkách. Nic víc, žádné vysvětlení, žádná argumentace. Pokud to tak přijmeme, jen tupě sledujeme skupinu nanynek, jejichž procitnutí má být asi smyslem celého filmu, sloužícího nejlépe jako výchovný snímek pro mladistvé. Chybí erotika, sex, prostě cokoliv kromě pupků. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Pseudo-existenciální problémy 16-ti letých puberťaček s výsledkem "pojďme se nechat zbouchnout" opravdu má hlava nepobírá. A i kdyby měla tendence dát prostor nějaké té sympatii k tomuto výtvoru, má ruka s neustávajícím tikem dát dobře mířenou facku ukňourané vůdkyni mamin by ji nedala šanci a radši bych si uštědřila ránu baseballovou pálkou. Hlavní problém vidím v tom, že jsem si nudou stihla spočítat všechny čmouhy na TV a ještě popřemýšlet, co budu další den vařit, a to i během scény nechutného promítání porodu - paradoxně jediné, aspoň nějakým způsobem "emoce vyvolávající" sekvence, spojené s danou problematikou mateřství v jinak zcela "mimo mísovém" počinu. ()

Reklama

aqle 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu je, že všechno v něm je řešeno pouze povrchově. Těžko pak uvěřit naivní motivaci dívek proč otěhotnět. Stejně tak si divák nevytvoří vztah k žádné postavě, takže mu je vlastně jedno jak to dopadne. Film ale nenudí a duch ve kterém je natočen byl aspoň pro mě zvolen dobře. Nicméně se jedná jen o další film, na který si pravděpodobně za nějaký čas ani nevzpomenu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové nemastné neslané.. nijaké.. a tak jak nám to film podal, i velice nevěrohodné. Opakující se záběry na sedící dívky v pokoji čumící do blba, což mělo znamenat, že další jsou v tom. Pak záběry na pupky pod vodou, ogar co se nemůže rozhodnout, kterou těhuli chce mít, když je zbouchl obě. Starosti a deprese z toho, že jedna z nich nemůže otěhotnět, protože s ní nikdo nechce spát, jelikož ji považují za moc mladou.... no prostě kotel sraček a to jsem se na film opravdu těšila, protože vypadal velmi slibně, ale nakonec mě akorát tak zklamal. Asi jsem v těch dlouhých zamyšlených pohledech neviděla to jejich uvědomění si daných činů a nevím čeho ještě. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil. Příběh je jednoduchý, ale výstižný. Moc povedená je i kamera a celková atmosféra filmu, která se zajímavě mění. Chvíli maté pocit, že koukáte na poetický a přemýšlivý snímek a chvíli na středoškolskou parodii, která se lehce zvrhla. Je pravda, že jsem se vůbec nenudila, ale líbilo by se mi kdyby byly jednotlivé postavy trochu více propracovány, protože i přes pár povedených "niterních" momentů, je film celkem plochý. To co mě zaujalo, je že je film natočen podle skutečné události, přiznávám se, že by mě to nikdy nenapadlo a kdyby to nebylo přímo řečeno, pravděpodobně bych se tomu vysmála. Ale o to více je snímek působivý. Dávám silnější 3 hvězdičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se zakládá na skutečné události z roku 2008, která se stala ve městě Gloucester v USA. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městě Lorient a blízkém okolí ve francouzské Bretagni, a to od 26. července do 15. září 2010. (Cheeker)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama