Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeni a Juno jsou obyčejní patnáctiletí středoškoláci. Užívají si života a každý ve škole jim jejich lásku závidí. Jenže jednoho dne Jeni zjistí, že má pozitivní těhotenský test a jejich růžový svět se postupně začne hroutit pod návalem "dospělých" problémů.
Příběh je zasazen do současného klimatu v Koreji a reflektuje dnešní problémy mladých v korejské společnosti, kde se stále prolíná tradičnost s moderním pojetím života mladých lidí. (jorgus)

(více)

Recenze (31)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem se nemohla rozmyslet, jestli se jedná o průměrnou komedii a nebo je v tom něco hlubšího. Každopádně vím, že ty děcka byly rozhodnější než většina dospělých. Bylo hezké dívat se jak za svoji lásku bojují a jsou o ni přesvědčeni. Herci, kteří ztvárnili Jeni a Juno byli jako pro sebe stvořeni. Pobavila mě hlavně scéna v restauraci, kde se sešli s rodičy a poučili je, že ONI si to udělají po svém. Na konci jsem už jim jenom fandila a těšila se na happy end. Pěkné 4*. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jste si jistí, že ten film je součástí kinodistribuce, nikoli programu pro sexuální výchovu na korejských středních školách? Nebo snad součástí motivační kampaně na zvrácení nepříznivé demografické tendence? Nač studovat tři školy, sjezdit půl světa, mít rodinu je přece fajn. Rodiče to přežijí, nakonec rádi pomohou, práce se taky nějaká najde, tož milujte se a množte se, svéprávnost, nesvéprávnost! Tohle můžou vymyslet snad opravdu jen Korejci. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejprve se Jeni, Juno jeví jako nereálná idealistická červená knihovna pro spodní skupinu náctiletých, u které jsem si kladl nevěřícně otázku, jak se jí, krucipísek, ten vyjukaný patnáctiletý jeliman mohl dostat do kalhotek?! Mohl nemohl, to není podstatné. Důležitý je fakt, že tohle dílko vzniklo v zemi, která je navenek sešněrovaná zdrženlivými společenskými konvencemi. Při pohledu na rozverné hodiny sexuální výchovy vedené atraktivní kantorkou se nějaké veřejné tabuizaci sexuálního chování mladistvých ani nechce věřit. Vzhledem k tomu bych Jeni, Juno přirovnal k odvážné, trochu naivní a zábavné agitce za sexuální život korejské mládeže, která dostane ten správný říz, poté co se o nastávajícím potomkovi dozví rodiče. Davové scény uniformovaných studentů a přepáleně kýčovitá "svatba" naštěstí kladný dojem ze snímku a roztomilé představitelky Jeni nesnižují. 7/10 ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Jeni, Juno a líbilo se mi to. Nelíbilo se mi sice tolik jako My little bride, kterou jsem viděl včera, ale přesto docela dost. Nejlepší je první hodina, která je pohodová a nic zásadního se v ní neřeší. Pak je dvacet minut takových vážnějších a konec má být komedie, která mi moc vtipná nepřišla, hlavně ve srovnání s My little bride, u které jsem včera málem puknul smíchy. Taky jsem čekal nějaký výraznější zakončení, jako skutečný vrchol filmu bych označil spíše svatbu (která je opravdu nádherná), než ten porod. Ale i přes tyto výtky jsem většinu filmu náramně bavil, je to nádherně natočeno, ústřední pár je prostě okouzlující a ty písničky jsou překrásný. 9/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jenny, Juno je jemně komediální slaďárna pro náctileté s pěknou hudební kulisou a spoustou pěkných scén, které se určitě povedly, ale je až příliš dětinská a roztomiloučká, než aby naplno zaujala a nadchla, i když natočení otevřenosti lásky dvou náctiletých studentů jsem od korejců nečekal a je to dost vážné téma, proto palec nahoru. Pěkný film s nejednou povedenou vtipnou scénou. 75 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoli ve filmu nejsou žádné sexuální scény, byl tento snímek v Koreji označen omezením 18+. Toto ohodnocení bylo později sníženo na 15+. (Terva)

Reklama

Reklama