Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Horace a Pete je americké komediální drama. Autorem i režisérem všech epizod je komik Louis C.K., který ztvárňuje i jednu z hlavních postav majitele baru Horace. Děj se odehrává ve 100 let starém brooklynském baru, který po generace vedou Horace a Pete (Steve Buscemi), následně jejich synové a synové jejich synů až do současnosti. V jednotlivých epizodách nás potkávají nostalgická, současná, politická a smutná témata, která velice často provázejí náš běžný život. Místy dlouhé dialogy vás vcucnou do příběhu a ukážou vám, že nic není černobílé. (Philber)

(více)

Recenze (66)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Konečně zase něco, co mi svou podstatou dokonale sedlo. Spíše drama než cokoliv jiného. A někdy jde téměř až za hranici únosnosti. K zamyšlení je vlastně téměř každý rozhovor a situace, i když se tváří zprvu všelijak. Pojaté je to celé dost zvláštně, až extrémně nekomerčně. Nepodbízivě. Nevim vlastně, jak to přesně popsat a pojmenovat. Ta chtěná trapnost všedních i nevšedních situací je vyloženě ukázková. Ale sem tam se vyskytnou i perfektní vtipy. Poslední díl je nepopsatelný a vybočuje nad rámec všeho... Zkrátka Louis C.K., kterého mám čím dál raději, a jeho originální, osobitý a civilně přirozený přístup. Někdy i nepřirozený.. Trefný a dokonale výstižný komentář: Matty ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Humor Louisa C.K nepoznam ale jeho vystup na tohtorocnych oscaroch mi ako jediny pripadal k neprezitiu nudny. Po velkom hypu a vdaka famoznemu obsadeniu som od tohto serialu ocakaval neskutocne zabavnu pecku. No a nakoniec som ledva dopozeral pilot a zvysok serialu som hned zmazal z disku. Pilot na mna pôsobil neskutocne roztanane a bez akejkolvek dynamiky. Dost ma srala rezia. Ono to pôsobi jak zaznam divadelnej hry. Neustale vidno jak jedna postava hovori a ostatne len cumia do blba a cakaju kedy dohovori. Potom nejaka dalsia postava zdvihne hlavu a hovori a ostatni znova vôbec nereaguju a len cakaju. Dalej mi vadila absencia hudby. Cele to pôsobi jak taky blbo natoceny a hrubo zostrihany polotovar. Z hodinoveho pilotu by sa mozno dala zostrihat priemerna 30 minutova epizodka. Ale vtipne by to aj tak nebolo. Ono to je viac drama ako komedia. 2* s odretymi usami davam za hercov. Sem tam mali celkom slusny dramaticky vystup a pocut Alana Aldu nadavat bolo celkom zaujimave. ()

Reklama

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

tohle nedokážu popsat. něco tak milého, opravdového, smutného a zároveň krásného jsem asi ještě nikdy neviděl. právě jsem viděl díl, kde spolu dvě postavy 40 minut mluvily a byla to jízda. větší než cokoliv, co je schopna současná quality TV nabídnout. a byl to jen dialog. pouhý dialog. dlouhý, geniálně napsaný, geniálně zahraný, nádherně vypointovaný. ()

Johnny Violent 

všechny recenze uživatele

Horace and Pete mě chytli tak, až mě při posledním díle odvezla sanitka. For real. Náladou mi to lehce připomnělo Black Books. Divadelní minimalismus v jednom baru a přilehlých ubikacích. Je to břitký, chytrý a ponuře vtipný. Jako by se člověk na konci věků mohl připadat útulně, s tou spoustou času o všem kecat v pajzlu. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Fanoušci seriálu Louie a zejména fanoušci jeho stand-upů budou možná lehce zklamáni, protože Louis se rozhodl přidat na divnosti, pomalosti a dramatu, zatímco humoru ubylo. Zcela okatě odkazuje například na legendární seriál Cheers a to záměrně nemoderní kamerou a střihem. Co dodat? Louis CK je stále výborný autor a některé hlášky si okamžitě zamilujete (moje oblíbená je ta: co se stane, když umřeme?), ale pokud si seriál pustíte po jednom z jeho vynikajích stand-upů, asi se se budete i trochu nudit. K ději jen dodám, že se Louis zabývá hlavně konfliktem mezi mladou a starší generaci (týkající se všeho od práce a rasismu, až po sex). Horace and Pete je totiž bar, který má více než 100letou tradici. Seriál vznikal poměrně rychle, takže se věnuje i současným tématům jako např. uprchlická krize a Donald Trump. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podnik Horace and Pete's je inspirován skutečným a dodnes fungujícím barem jménem McSorley's v New Yorku. Stejně jako v seriálu, jedná se o rodinný podnik s více jako stošedesátiletou tradicí. (fifox)

Reklama

Reklama