Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Horace a Pete je americké komediální drama. Autorem i režisérem všech epizod je komik Louis C.K., který ztvárňuje i jednu z hlavních postav majitele baru Horace. Děj se odehrává ve 100 let starém brooklynském baru, který po generace vedou Horace a Pete (Steve Buscemi), následně jejich synové a synové jejich synů až do současnosti. V jednotlivých epizodách nás potkávají nostalgická, současná, politická a smutná témata, která velice často provázejí náš běžný život. Místy dlouhé dialogy vás vcucnou do příběhu a ukážou vám, že nic není černobílé. (Philber)

(více)

Recenze (66)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Asi by se dala napsat celá knížka o tom, proč je to naprosto originální, neúprosný, odvážný, promyšlený, rafinovaný formát. Jo, když si v hlavě komentuju, na co se to právě dívám, tak je to taková pecka, že bych to vážně chtěla vidět. Jednotlivá defilující témata, bravurní herecké etudy, předvádí se tam nenápadně všechno to zlé, co vám můžou říct nebo provést druzí, ať už cizí, známí nebo příbuzní, je to rozkuchané jako na řeznickém prkně, všechno odvážně dokrvava a na šlachy obnažené, v jednoduchých kulisách, aby nic neodvádělo pozornost. **** Nejhorší na tom je, jak se tu předvádí zoufalá neatraktivita lidského života, v němž na rozdíl od sit-comů či stand-upů o životě pointy čpí, situace nikam nevedou, nic nemá řešení, všechno trvá a kurví se, lidi se neposlouchají a nedoceňují, ubližují si v jednom kuse s každým nádechem a mrknutím -- a stejná měkkost, slabota, nedotaženost, trapnost a vybledlá polohumornost a zavadlost v krutém záměru důsledně koluje v žilách celému seriálu. **** Místo jako bouřlivě pulzující a sardonicky žíravá krev tu humor protéká zaneseným a zkornatělým chorobným řečištěm jako otravné lepkavé želé. **** Je to bravurní nápad, doslova smrtící, a bohužel funguje. Takže u sledování osudů Horace a Petea a lidí kolem nich se člověk ošívá stejně jako v běžném životě, tisíckrát marně doufá a pokaždé si znovu bolestně natluče při dalším zjištění, že všechny ty postavy, které si chce oblíbit, jsou neoblíbitelné, že ho nepobaví k hlasitému úlevnému spikleneckému smíchu, že ho pokaždé podvedou, zklamou, ošklivě překvapí, zraní ho, vykašlou se na něj a nikdy nikomu nic nevynahradí... **** Je to skvělý záměr, ale je fakt těžké se na to dívat, a ani teď, když už to skončilo, v sobě nemám nic než umocněné rozpaky a bezradný pocit, že když se všichni lidi navzájem takhle ošklivě podvádějí na životě, tak si mezi nimi, ani nikdo jiný nemůže života užít do sytosti (nejsme ostrovy, naše možnosti jsou dány limitami druhých, Sartre to svým lapidárním "Peklo jsou ti druzí" vyjádřil jen o fous skeptičtěji). **** Když se lidi neobdarují sami ze sebe navzájem, tak žádná plnost nastat nemůže, a nepozná ji nikdo, byť by byl sebevíc "open&free". Tohle je seriál o tom, jak se v životě nedochází naplnění a jak na tom všichni kolem vás dennodenně pracují, ať už v tom jedete s nimi (jakože určitě), anebo ne (vás chci poznat, urgentně). Je to seriál o tom, jak strašně rozpačitě a nenávratně zle vám bude, až budete odněkud tuhle šanci na život zpětně přehlížet z pekla pozdní lítosti, které už s námi bude napořád. *** Nene, tohle nejsou žádné moje metafyzické morality, bez ohledu na to, co si myslím o životě já, o tomhle je ten seriál. Jen si ho troufněte dokoukat! *~ ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Divadelný seriál. Herci sú usporní, ak momentálne nerozprávajú existujú iba ako pozadie. Dojem umocňuje aj prestávke v niektorých dieloch. Ide o bandu dobrých hercov, pracujúcich iba a tvárou a hlasom. Občas to však, aspoň na mňa, pôsobí nudne a strojene. Alda si svoju rolu Strýka Petea užíva, dokonca i výkon C.K. nie je postavený na trefných hláškach. Aj keď tých je dostatok vložených do dlhých a ostrých dialógov, ktoré preberajú všetko možné i nemožné. Je to iní seriál, ťažko ho s niečím porovnať. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Fanoušci seriálu Louie a zejména fanoušci jeho stand-upů budou možná lehce zklamáni, protože Louis se rozhodl přidat na divnosti, pomalosti a dramatu, zatímco humoru ubylo. Zcela okatě odkazuje například na legendární seriál Cheers a to záměrně nemoderní kamerou a střihem. Co dodat? Louis CK je stále výborný autor a některé hlášky si okamžitě zamilujete (moje oblíbená je ta: co se stane, když umřeme?), ale pokud si seriál pustíte po jednom z jeho vynikajích stand-upů, asi se se budete i trochu nudit. K ději jen dodám, že se Louis zabývá hlavně konfliktem mezi mladou a starší generaci (týkající se všeho od práce a rasismu, až po sex). Horace and Pete je totiž bar, který má více než 100letou tradici. Seriál vznikal poměrně rychle, takže se věnuje i současným tématům jako např. uprchlická krize a Donald Trump. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Natočit sitcom – nesitcom je každopádně originální nápad. Děj se odehrává v typicky sitkomovém prostředí: interiér zaplivané špeluňky, který zaplňují různé rázovité figurky. Ale humor nečekejte. Na sitcomový kabátek se totiž navléklo drama hnusných vztahů mezi lidmi většinou dost odpudivých charakterů. A to byl ten problém. Ani jediná postava mi nebyla sympatické, byla jsem šťastná, když některé zmizely nadobro a byla jsem ráda, když to celé skončilo. ____ Řečeno cynicky, je to interní drama o tom, jak může být život mizerný, když nemáš nic jiného než hospodu v ceně 6 milionů dolarů, kterou můžeš obratem střelit. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

65%. Nebylo to špatné, některé díly super, některé byl slabší. Konverzačka to někdy neutáhla. Každopádně sledujeme sondu do jedné rodiny, kde se málokdo chová normálně a někteří na to brali i léky. Někdy jsem si říkal, že chovat se tak jak nějaké postavy není ani možné, maximálně tak nějaký ultra pičus. Nicméně pomalé tempo sedí a charaktery postav jsou slušně vykreslené, včetně alkoholiků. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podnik Horace and Pete's je inspirován skutečným a dodnes fungujícím barem jménem McSorley's v New Yorku. Stejně jako v seriálu, jedná se o rodinný podnik s více jako stošedesátiletou tradicí. (fifox)

Reklama

Reklama