Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K rázovitému valašskému dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

otík 

všechny recenze uživatele

Pokud se na tento speciální film dívá bodrý Moravák, jako já, musí být nadšen. Tolik mi známého nářečí jsme v životě ve filmu neslyšel a je to slast pro uši tohle vše slyšet. Slova jako pajtáš či pazgřivec jsou prostě jen naše. Film je to sice zbytečně dlouhý, ale místy velmi zábavný, valašské postavy jsou úžasné, Pražáci sú holt Pražáci. Neškodný film, který rozhodně může potěšit alespoň jednu část republiky :-). ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Námět povedený (až na pozdvižení kolem Polívky), vstupy do historie, tj. čtené dopisy, ještě lepší, dětští herci, děda a prostředí příběhu v pohodě, hudba nádherná, ALE někteří spontání dospělí herci, některé situace a nářečí za každou cenu jsou většinou trapné. Škoda té nedotaženosti, alespoň tak mi to připadalo. ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Celej film jsem se tomu bránil... ale nakonec ač to nechápu .. hodnocení je vesměs kladné.. Citil jsem z toho takovou tu lidskost a dobrotu.. Hlavní role děda ..je teda sakra nesympatickej chlápek.. Celkově mě to zahralo u srdce...i když je to takové ...takové... ještě musím vyzdvihnout zvukovou stránku filmu. 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět, s jakou upřímností do něj tvůrci šli, ale až na pár spolehlivých herců (Čtvrtníček a jeho dcera, slušně autentický Segrado) je snímek pouze klasickým slepencem hospodských historek, záběrů přírody a kontrastních scén s dětmi a dospělými, které jako kdyby vypadly z šumavské trilogie s Tomášem Holým. Zajímavé byly scény z Valaška před sto lety, ale zdržovaly děj, přepálily stopáž, neměly vyústění a slušely by víc spíše samostatnému dokumentu. 50%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mňa "Děda" úprimne nudil. Vizuálne pekný a má pár sympatických postáv, no nevedel som sa nejako s mnohými postavami spojiť, lebo príbeh akosi neviem pochopiť. Má to podľa mňa rozbitý príbeh, ktorý vôbec nevie medzi sebou prepojiť dve hlavné dejové línie, ktoré medzi sebou nedávajú zmysel. Aspoň ja som v tom nenašiel súvis. O chvíľku ma to už nudilo a stratil som záujem vôbec pozerať ďalej. Plus je trošku škoda, že jedna hláška na začiatku filmu viac-menej zospoiluje obsah záhadnej miestnosti. Neviem čo si mám o filme myslieť. Vizuálne pekný, má to pár pekných historických odbočiek vďaka listom, ktoré deti nájdu na povale, no mal som z toho pocit, že to film iba naťahuje. Jediné pozitívne čo film ale urobil bolo, že som vďaka nemu dostal chuť ísť s rodičmi a svokrovcami na chatu opekať a urobiť si zemiačky v pahrebe. A nejako to určite musíme spáchať. Bude to stáť určite za to. Čo sa ale týka filmu, viackrát sa k tomu určite nevrátim. Hodnotenie: C ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V historické části je ve filmu ukázána jen pětina hrubého materiálu. Z něj již vzniká i hodinový dokumentární film o starém životě na Valašsku. (Mejlaprod)

Reklama

Reklama