Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravte mě, ale nebyli A je to dřív spíše nešikovná dvojka s dobrými invencemi? V tomhle filmu mi připadá, že většinu věcí dělají šikovně, akorát vymýšlí strašný hovadiny. Tvůrci neměli licenci na původní hudbu (viděl jsem verzi určenou na vývoz)? Epizodičnost není na škodu, protože koukat se na 80 minut v kuse dost dobře nejde, v němém filmu jste uspáváni. Příště ale radši seriál, a s původní hudbou, prosím. Animace parádní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Název lže, Pat a Mat se sice dostali do kina, ale ne ve filmu. Tohle je jednoduše poslepované pásmo deseti večerníčkových epizod, což prostě v kině není dvakrát dobrý nápad. Jejich technická řešení jednoduchých problémů jsou stále dostatečně originální a vtipná, ale při deseti dílech po sobě to nějak přestane bavit (především mnohé děti). ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Ja si vždy užívam kutilské eskapády týchto dvoch diletantov a ani som nepredpokladal, žeby ich celovečerný film mal inú dramaturgiu ako zlepenec večerníčkových príbehov. Síce je to umne pozliepané ako sledovanie samých seba, to nie je podstatné. Doležitejšia je pretrvávajúca zábava a dobrá pohoda pri sledovaní. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Bol to darček legendárnemu seriálu, no po skončení filmu sa človek pýta, či také niečo bolo potrebné. Štyri hviezdy dávam za to, lebo to bola nefalšovaná zábava, ale celkom som nepochopil štýl, akým to bolo celé spracované. Spraviť z 8-minútového seriálu, v ktorom postavy nehovoria, celovečerný film s jedným príbehom, je extrémne náročné, ale spojiť skečovité príbehy do 80 minút rad za radom mi príde akoby bez nápadu. Takže po skončení máte taký ten pocit: áno, bavil som sa, ale to je celé? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $296,000▐ dvojica kutilov Pat & Mat boduje aj v celovečernom filme a všetko tu je na správnom mieste presne tak ako má byť, všetko riešia najzložitejšie ako sa len dá, vydarené spoty - krátke filmy vo filme, ktoré majú stále svoje čaro a uletenosť v danej nekonvenčnej nápaditosti /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)

Reklama

Reklama