Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (392)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená blbost. Dlouho jsem nekroutil očima jako u tohoto Robina Hooda. Druhý Král Artuš (2017) se nekoná. Chápu, že je sexy dát klasickým historickým legendám nový kabát, ale důvod proč Král Artuš tak funguje je, Guy Ritchie, který točí skvěle a fantasy nádech film jen přikořenil. Udělat z Robina Hooda moderní akční dobrodružství nejde pokud chcete, aby se postavy oblékali nebo chovali moderně. Kupříkladu nikdy jsem neviděl, aby se zacházelo s lukem stejně jako s samopalem. Automatické kuše u boku mě taky dostávají. Helmy mají vojáci jako stormtroopeři a začátek filmu by se dal splést s Black Hawk Down (2001), vzhledem k brnění, co vypadá jako taktické vesty. Kočáry tu mají smyk jako poslední model porsche a styl oblíkání jakoby vypadl z gangsterky v období Al Caponeho. Prostě ne, tenhle film si nelze užít jako to největší béčko plný akce, protože ani ta akce nemá sexy střih nebo smysl. Tenhle film je prostě jeden velký omyl. Upřímně nechápu, že na to kývlo tolik kvalitních herců. (20 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do nového Robina jsem šel s tím, že se mi prostě bude líbit, ale přes veškerou snahu to nešlo. Úvodní akční scéna sice nebyla vůbec špatná a ta stylizace do současného konfliktu na Blízkém východě mě docela bavila, ale s návratem do Anglie to šlo tak trochu do kopru. Předně mi neseděly kostýmy. Samozřejmě už z trailerů bylo jasné, že nepůjde o nějakou historickou přesnost, ale Ritchiemu v Artušovi nebo třeba Helgelandovi v Příběhu rytíře se podařilo šikovně naroubovat moderní prvky na obecnou představu o středověku, což tady vůbec nevyšlo. Spíš to celé působilo jako nepovedený náhled do budoucnosti. Co se akce týče, tak ta celkem ušla, ale jenom ušla. Navíc tohle všechno už nabídl Arrow a po hříchu i Zorro. A nelíbil se mi ani sociální nádech, ke kterému film přistupuje až příliš vážně. Chyběl i vtip. Jediné, co mi vyloženě sedělo, bylo obsazení, ale zase nemůžu říct, že by všichni přítomní jeli naplno, což platí především pro Mendelsohna. První letošní velké zklamání. 35% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

„Neodementní homopičovina“ je vysoce odborný terminus technicus z filmově teoretické vědy, striktně definující vodnatou audiovizuální diareu postapokalyptické či pseudohistorické konsistence s implikací nejgenerativnějších a nejstupidnějších reflexí současnosti, účelově simplifikovanou pro ultimativně mentálně inferiorní publikum. Tolik k expertnímu slovníkovému výkladu. Laicky řečeno je to v tomto případě prostě Robin Úd aka Homodebil z Loksly, trapná slaboduchá sračka pro retardy a pícnina pro MTV hovada alá Příběh Řitíře, která svým peklotyčným kokotismem a povrchní pičiditou naprosto dehonestuje vše, co kdy bylo o legendě natočeno, a to včetně parodie Mela Brůkse! Je to děsivé, ale jsou mezi námi zjevně tací, co si u toho budou slintavě cucat pokřivený palec a nadšeně hýkat, jak je to děsně kůl, ve své blahoslavenosti netušíc, že místo pralinky právě sežvýkali hovno z nutrie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takže to teď zřejmě bude tak, že každý rok dostaneme jeden sci-fi propadák a k tomu navrch jednu modernizovanou legendu, která to v kinech taky ve velkém projede. Zatímco však Smrtelné stroje (abych se držel roku 2018) potopila nezajímavost postav, zkratkovitý děj a neschopnost přijít s pamětihodnou akční scénou, Hood se utápí v nehezké formě a až vzácně pitomém scénáři - s absurdním plánováním hlavních postav, kdy se každá jejich akce téměř rovná jisté smrti, může soupeřit jen demence hradní stráže v odhalování "kdo je asi kumpán toho jediného černocha, kterého tu máme a kterého jsme xkrát viděli po boku Loxleyho". Akční část je ucházející a i když chvílemi křičí "Guy Ritchie" tak moc, až je jednomu za Bathursta skoro trapně, rozhodně dokáže strhnout (třeba "Ben Hur vložkou"). Ale atmosféra nula, dějově to tak monstrózním způsobem nedává smysl, až je to ubíjející a vizuál vypadá díky hnusné kameře hrozně lacině. Taron Egerton a Jamie Foxx každopádně nejsou marná dvojka (nicméně u Egertona se ukazuje, že má své limity, pokud jde o charisma). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spousta zdejších jedno a dvou-hvězdičkářů si asi bude klepat na hlavu a říkat si, proč by někdo investoval vlastní peníze, aby šel na takovýhle film s totálně průměrným hodnocením. Já tak učinil, dostal jsem zábavné guilty pleasure (ačkoliv zas ne tolik guilty) a bavil jsem se v podstatě stejně jako u podobného mega propadáku Král Artuš od Ritchieho. U obou najdeme mnoho styčných bodů a u obou mě ten neúspěch hrozně moc mrzí. Taron Egerton stále ne a ne se pořádně po Kingsmanech uchytit (naštěstí mu to jistí Rocketman!, protože na hudební filmy se bude chodit vždycky) a je to velká škoda, protože na Robina Hooda (minimálně na tuto její miliontou verzi) se hodí skvěle a zejména v akčních scénách je velice přesvědčivý (taky trénoval u mistra v oboru). Je to zároveň i mým fetišem na luky, ale hutné zpomalovačky a nejrůznější CGI orgie jsou velice zábavné a milovníkům nenáročné akce mohu film vřele doporučit. Těch 70% si to bezpochyby zaslouží, taky z toho mohla vylézt ultra nuda. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • John (Jamie Foxx) bol vo filme označený ako Maur. Mauri však žili ďaleko od Svätej Zeme, kde prebiehali križiacke výpravy, pretože ich pôvod a korene sú zo západnej Sahary. (MikaelSVK)
  • Když se natáčelo v Dubrovníku (Chorvatsko), Jamie Foxx byl na večeři se svými přáteli, když se ke stolu připojili dva opilí místní a začali na něj házet rasové urážky. Přišel vedoucí restaurace, vyhodil muže a zavolal policii. Oba muži skončili ve vězení. Navzdory této jediné negativní události, která ukázala dobro a zlo některých místních lidí, Jamie Foxx nepřekvapivě zveřejňoval na svých sociálních médiích, jak úžasná je země a jak úžasní lidé jsou. (ČSFD)
  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama