Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Indiana 

všechny recenze uživatele

No nevim, ale myslim si, že tahle parodie na Costnerova Robina Hooda je co se kvalit týče na stejné úrovni jako samotný Costnerův film. Nebo jako samozřejmě je to o něco slabší, ale opravdu o hodně, hodně málo. Tenhle film obsahuje řadu opravdu nehorázně vtipných scén, kterým se nejde negebit a je škoda, že Cary Elwes se od té doby v moc filmech neobjevil, protože zde ukázal, že je opravdu velký komik. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste so mnou, áno či áno?“ – „A ktoré áno je áno?“ – „To prvé áno.“ – „Tak áno!“ Roztržitá a rozpačitá paródia herca, režiséra, scenáristu a producenta Mela Brooksa (MLADÝ FRANKENSTEIN, VESMÍRNE GULE) sa nesie v matnom duchu nevydarenej frašky. Brooks sa ako autor celého projektu márne snaží byť „starosvetsky“ vtipný, kvôli nešťastnému hereckému obsadeniu (kde matný titulný hrdina v podaní Caryho Elwesa patrí ešte k tým zaujímavejším) zostáva nepochopiteľný, nepochopený – až v kŕči. Ak ma mala rozosmiať miliónta sekundová variácia na Kevina zo SÁM DOMA, „pôvodne som sa volala Hovniválka“ alebo „zavreli ma, lebo som išiel na červenú“, tak to pardon, ale odrazu mám pocit, že aj posledné paródie Lloyda Bridgesa (MAFIA!) a Leslieho Nielsena (AGENT WC 40) majú niečo do seba. Isteže, Brooksovi to občas vyjde (Martin Luther King, koňský dabing, listovanie v scenári), miestami dokonca prejavuje zdravý nadhľad („Prečo vždy, keď nakrúcajú film o Robinovi Hoodovi, vypália práve našu dedinu?“) a miestami tvorca robí z núdze (nedostatku financií) cnosť (bitka o „most“), ale výsledných až 40% je to aj preto, lebo snímku musím porovnať s neskoršími paródiami (SCARY MOVIE 2 a spol.). Pripadá mi to tak, akoby mal Brooks 13 rokov a niekto mu strčil do ruky kameru s pár staršími spolužiakmi. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Umírala jsem smíchy. Parodie jak má být a se vším všudy. Někomu se to možná zdá přehnané a snad povrchní, jak někdo napsal, ale podle mého mínění jsem za posledních pár let neviděla lepší inscenaci R. Hooda (stále zastávám názor, že na knihu od Dumase nic nemá) než je tato, i přestože se jedná o komedii, která se v podstatě ani trochu nedrží originálu. Za to nám se slušnou dávkou humoru podává nového snad trochu namyšleného Robina v podání C. Elwese, který byl podle mě naprosto skvělý ještě v Zakleté Elle. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi trefná a hlavne po čertoch vtipná paródia od majstra paródií Mela Brooksa sa nesie v znamení absurdných scén, scén z miernym erotickým nádychom a muzikálových scén. Elwes predvádza jedného z najlepších Robinov Hoodov, ktorému sa ani taký Kevin Costner nemôže rovnať. Scény z malým Johnom, alebo Blinkim sú doslova pamätné. Všetko je to typicky Brooksovské a typicky streštené, ale veľmi, veľmi vtipné. Vo svojej podstate som jeden z tých ktorý paródie vôbec nemusia a tie novodobé už vôbec nie, ale aj keď tento film citoval Drsného Harryho a Godfathera prišlo mi to stále vtipné a schuti som sa zasmial. Film pri ktorom som si krásne oddýchol a ktorý si určite ešte raz pozriem. Podobne príjemný pocit som mal ešte s bláznivých striel a horúcich výstrelov, ktoré spolu s Brooksovými paródiami považujem za najlepšie, najvtipnejšie a najvydarenejšie. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

No nesmál jsem se. Důvod to má jediný. Ne, nejsou to nevtipné vtipy, dost vtipů bylo povedených a měly zaděláno na to, abych vybuchl smíchy, nebo se alespoň nahlas řechtal. Co je tedy za problém? Ten film se prostě SMĚJE VLASTNÍM VTIPŮM. Někdy úplně doslova. Většina vtipů je doprovázena pitvořením, rozpustilým hudebním doprovodem, prostě takovým tím způsobem jako když pro velmi malé děti hrajete besídku a dáváte jim všemi způsoby najevo, že se jedná o vtip, aby se tedy smály. Jeden příklad za všechny - Robin bojuje s Malým Johnem s velkými klacky a postupně se jim ulamují, až jim oběma zbydou kratičké kousky, se kterými už nejde šermovat a tak si jen navzájem klepají po prstech. A Robin se u toho směje. Vím zcela jistě, že když by se u toho Cary Elwes tvářil smrtelně vážně a do toho hrála opravdu vážná dramatická hudba, řezal bych se na celé kolo. Takto zabitých vtipů je tam hromada, což by možná nevadilo v komedii, ale v parodii by to být nemělo. Stačí si vzpomenout na Franka Drebina, zápasícího v koupelně s vrahem (zubní kartáček + fén) a jejich vážné tváře. Hned jak jsem si to na youtube pustil, vyprskl jsem smíchy. Když vezmu Spaceballs, které jsou od stejného režiséra, tam to podávání funguje správně, tak proč je Robin Hood dělaný takhle? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Nikto z hercov v skutočnosti nespieval. Všetko bolo naspievané profesionálnymi spevákmi. (Mihail123)
  • Natáčení probíhalo v USA na Rancho Maria na 25933 Sand Canyon Road v Santa Claritě v Kalifornii a ve studiu West Hollywood na 1041 N. Formosa Avenue v Kalifornii. Natáčelo se od 5. ledna do 25. března 1993. (noelcoward73)

Reklama

Reklama