Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Robinů Hoodů, s Costnerem Robinem, "Arabem" M.Freemana a Alanem Rickmanem coby šerifem z Nottinghamu. Na závět se objeví ve štěku i Sean Connery coby král Richard, prostě osazení je kultovní, šípy lítají, jenže romantické historické trháky tohohle druhu už tak úplně nesedí mému vkusu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/7683-robin-hood-kral-zbojniku/videa/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pepsi verze legendy o šéfovi hnutí odporu ze sherwoodských lesů, v níž má tento archetyp lidového hrdiny účes Jamieho Olivera, při koupeli ukazuje holou (dublérovu) prdel a více než půl filmu se řídí písní B.Adamse „Všechno co dělám, dělám pro sebe“. Scházelo mi mystično britského seriálu s Michaelem Praedem, středověký špinavý esprit i rovnováha mezi dramatem a líbivou rozjuchaností. Navíc se pro kanál MGM zhostil dabingu Robina Ernesto Che Guevara Chekan, což může nejednomu zkazit večer.. Ještěže A.Rickman propůjčil své postavě dostatečné množství noblesy i lability a řeknu vám, chvílemi mi bylo pána z Nottinghamu docela líto. Kromě toho, že se nemůže spolehnout na své podřízené, tak mu ten Jánošík z Locksley hatí veškeré mocenské i sexuální plány a navíc mu bere popularitu u levicových voličů rozdáváním sociálních dávek! A co je nejhorší, já teď musím kvůli šerifově nedůslednosti každý prosinec shánět dárky jak blbec! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak ako som si z povinnosti a bez nadšenia pozrel nedávno Nočnú moru z Elm Street, takou povinnou jazdou bola aj divácky orientovaná verzia o ľudovom hrdinovi, Jánošíkovi zo Sherwoodskeho lesa. Vlastne ma potešilo iba to, že Alan Rickman nejakým zázrakom prežil pád z veže Nakatomi a mohol si v tomto filme zahrať životaschopného záporáka, ktorý dosť kontrastoval s papundeklovými klaďasmi. Potešil som sa nielen tomu, že všetko dobre skončilo, ale hlavne tomu, že skončil celý film. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše než o legendu, z které tu ostatně stejně nezůstal kámen na kameni, jde o klasickou pohádku s nejvíc zlým tyranem (všechna čest Rickmanovi, tohle se ctí uhrát nebyl zrovna nejlehčí úkol) a nejvíc hodným klaďasem. Odpočinkově příjemné, nezapamatovatelné, nevýpravné, místy hodně vtipné, takřka nikdy směšné a s nepostřehnutelným rozdílem mezi klasickou a rozšířenou verzí. Naštěstí výrazně méně ujuchané než verze ze třicátých let, ale na nic více než na dobrý film to stejně nestačí. Jo, a zrušte Vánoce! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, no túto filmovú verziu o známom stredovekom, anglickom rebelovi zo Sherwoodskeho lesa som nemal nikdy rád. Kevin Costner je ako Robin Hood otrasný. Vlastne nie len on, ale celá jeho zbojnícka družina, vrátane podivného saracéna v podaní Morgana Freemana. Mary Elizabeth Mastrantonio je najškaredšia lady Marion s akou som sa doteraz stretol. Dokonca ani herci v záporných úlohách neboli presvedčiví. Ďaľší preplatený prepadák s Kevinom Costnerom. V jeho prípade ma to už však ani nijak moc neprekvapuje. ** ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy Keltové napadli Sherwood, hraje skoro každého Kelta, který je zasažen šípem, kaskadér Nick Gillard. (don corleone)
  • Natáčelo se od 6. září do 22. prosince 1990 v Anglii a Francii u vodopádů Aysgarth, na zámku Tisbury a hradu Carcassonne. (M.B)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama