Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem napsat něco oslavného, ale dojal mě zde již skvělý a výstižný komentář Enšpígla. Belmondo je prostě můj celoživotní oblíbenec,..frajer, sympaťák, rošťák....dle filmů, dle knih, co jsem o něm četla...prostě ultimátní hero. Naprosto objektivně :) A potěší mě každý dokument, rozhovor a tak dále. :) Paul byl fajn průvodce, docela se vzhledově potatil. Líbila se mi taky hudba...přítomnost mnoha kolegů, rodiny a lásek pak dokazuje, že si ho moc lidí váží. Belmondo je prostě jedinečný a neopakovatelný. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmový životopis formou interview, presne takýto dokument si Belmondo zaslúži. Osobne predstaví nezabudnuteľné filmové scény a vždy pridá niečo vtipné, aj vo svojom veku má v očiach toho muža z Ria alebo z Acapulca. Rozhovory nie sú zo štúdia na čiernom pozadi, ale navštívi zaujímavé filmové miesta, to je veľké plus. Pre jeho zanietených fanúšikov bezpochyby stopercentná záležitosť, pre mňa takmer. –––– Nemám rád režiséry, kteří říkají, že nás vedou. Nevedou. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o legendárním "Bebelovi". Pestrý mix vzpomínek na legendární filmy i jejich destinace, v hlavních rolích vzpomínání Belmondo se synem Paulem, zdatně sekundují i další filmové legendy tehdejší doby. Dokument mapuje nejenom všeobecně známou a slavnou kariéru filmovou, ale i už méně známou nicméně neméně slavnou kariéru divadelní. Hodně mne zaujal názor legendy z největších Jeana Gabina který vyjádřil během (jediné) filmové spolupráce s Belmondem. I když dokument byl natočen jakoby z obdivného a nostalgického pohledu syna na slavného otce, přesto dává spoustu zajímavých faktů a vzpomínek všem divákům, kterým "Bebel" nebyl lhostejný. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Víš co, je spousty herců který mám rád, ale jen jeden, kterýho miluju, kterýmu bych bez váhání dal pusu, kdybych ho viděl, tím hercem je Jean-Paul Belmondo. Nejde jen o to jaký je Bebel herec, ale když si přečteš knížku od pana Žáka, zjistíš jaký on je člověk. když se necítíš ve svý kůži, dáš film s Bebelem a on z tebe ten úsměv i tak dostane. Bebel byl, je a bude navždy můj miláček, protože on mně umožnil snít o dobrodružstvích, inspiroval mě svým velmi kladným vztahem k ženám a naučil mě, že smích je víc než jen pouhej pohyb obličejovým svalem. Dokument Belmondo přejede jeho nejzásadnější filmy (dle tvůrců), dá prostor rodině, všem jeho kolegům a přátelům, ale především dá prostor Jeanu-Paulovi největšímu frajerovi stříbrného plátna všech dob, který ač stár a po těžký nemoci, pořád s usměvem a s jiskrou v oku, vzpomíná na časy dávno zašlé, plné alkoholu, žen, přátelství, filmu, divadla, odvážných kousků... vlastně to není dokument, to je jak když jdeš na pivo s někým koho máš rád a v jehož společnosti je ti nádherně a koho budeš navždy milovat a spolu s tebou celá Francie a dost možná i hodně velká část Evropy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lepší dokument o Bebelovi nemohl být. Připravil ho jeho syn. Provezl ho po nejslavnějších místech jeho filmů a připravil rozhovory s těmi nejvýznamnějšími herci, režiséry a umělci, kteří mají k Bebelovi tolik příběhů, že tisícistránková bychle by na ně byla krátká. Natočeno upřímně, vstřícně a s láskou ke svému tátovi, který navždy bude největším štramákem filmového plátna s úsměvem, který navždy bude dělat radost lidem po celém světě. ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama