Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Dokument s Belmondem cestujícím s rodinou a přátely po místech natáčení slavných filmů a vzpomínajícím na různé okamžiky se mi moc příjemně sledoval. Šlo o zdařilé a důstojné ohlédnutí za životem a tvorbou nedávno zesnulé herecké legendy, kde jsem se postupně smířil i s tím, že se v něm ne(chrono)logicky skáče od filmu k filmu, a kde mě navíc potěšila možnost (ať už ze současných nebo archivních záběrů) vidět a slyšet Lelouche, De Brocu, Verneuila, Melvilla a další francouzské režiséry alespoň krátce vyprávět o natáčení filmů... akorát mi přišlo škoda, že největší prostor se z režisérů dostalo Philippu Labrovi, který toho zajímavého oproti jiným moc neřekl a často spíše plácal jen všeobecnou chválu ve stylu řadového obdivovatele + ještě pak nechápu, co tady dělal Dujardin, u kterého jsem měl pocit, že nemá vůbec co říct k věci, jen opět prezentovat svou osobu (+ svůj film, který s Belmondem nemá krom jednoho odkazu nic společného). To bylo pár momentů, kdy jsem začal z filmu chvílemi nadobývat onen nešťastný pocit dokumentu plného doprázdna „mluvících hlav“, ale naštěstí většinu času jsem ten pocit neměl, hodně prostoru tu po celý čas dostal samotný Belmondo a jeho povídání se synem se krásně poslouchalo. Navíc mě potěšilo, že mezi výběrem těch filmů, kterým se dokument věnuje podrobně, došlo i na Opice v zimě, což je dlouhodobě můj nejoblíbenější film s Belmondem a vždy mě trochu mrzelo, že ho u nás skoro nikdo (včetně Belmondových fanoušků) nezná, tak potěší si potvrdit, že ve Francii jde naopak o kultovní záležitost. Nejen v závěru je dokument skutečně dojímavý, ale naštěstí vůbec ne pateticky a přehnaně. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Fíha......... Tv Hnoj dalo konečne raz niečo pozerateľné, to je až neuveriteľné. Jean-Paul Belmondo patrí k hereckým špičkám od ktorých som nevidel prakticky nič, hoci mi bolo odporúčané neraz. Dokument bol celkom svižný, dal mi inšpiráciu, hoci sa ako inak trocha preháňalo, mal som z neho dobrý pocit .Po tomto dokumente si určite nejakú snímku pustím. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lepší dokument o Bebelovi nemohl být. Připravil ho jeho syn. Provezl ho po nejslavnějších místech jeho filmů a připravil rozhovory s těmi nejvýznamnějšími herci, režiséry a umělci, kteří mají k Bebelovi tolik příběhů, že tisícistránková bychle by na ně byla krátká. Natočeno upřímně, vstřícně a s láskou ke svému tátovi, který navždy bude největším štramákem filmového plátna s úsměvem, který navždy bude dělat radost lidem po celém světě. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět, jak mají všichni Jean-Paula rádi a jak se všem (nejen ženám) rosvětcují oči, když vzpomínají, co všechno s ním zažili a co se toho navyváděli nejen v mládí. Opravdu, takový fenomén se rodí jen vyjímečně - a myslím, že synek udělal s tímto dokumentem moc dobře a hlavně včas - stáří je holt strašná mrcha a dožene všechny.... ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Tady nemůžu dát více hvězdiček ani z nostalgie. Tohle totiž vlastně ani není dokument, ale něco jako Sejdeme se na Cibulce a ve stínu Ebenovy Plovárny se to může jenom krčit ve stínu. Všechna čest Belmondovi, ale tohle je špatně sestříhané, špatně odrežírované i dramaturgované. Nepochopil jsem souslednost ani záměr. Ačkoliv tím asi bylo udělat tatínkovi radost. To chápu, ale cpát to do kina? Ne, díky. Belmondo je ikona a zasloužila si mnohem lepší dokument. ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama