Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

zette 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se jedna jen o televizni film ( proto pridavam ctvrtou hvezdicku ), ma Jilji vyborne herecke obsazeni a ustredni dvojice tahne cely snimek. Vykresleni hlavnich postav mi ale moc nesedlo a naivni nevestu Petru bych za manzelku asi nechtel. Film obsahuje dostatek vtipnych scen, celkove me vsak celkem nudil... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vždy velmi těšil, líbí se mi hlavně ta perfektní cesta, čundr jak má být a ještě k tomu s nádhernou Popelkou.. Co víc si přát. Dnes opět v tv jako letní oddechová komedie. Už se těším. Motto: Víš jak člověka nejlépe poznáš? Když s ním cestuješ. 100% pravda už od dětství z vlastní zkušenosti.Na cestách se musí snášet neustálé útrapy, jako třeba déšť, horko, dopravní zácpy, dlouhé celodenní cestování v rozpáleném autě, únava po horské túře, fronty do památek, hlad, komáři, dříve nekonečné fronty a buzerace na celnicích, hledání ubytování atd, Poslouchat někoho, kdo stále remcá a neužívá si to, nezajíma ho nic, nevnímá krásy přírody rovná se zkažená dovolená. A i na tu dlouho vzpomínky přetrvávají. V tomto komediálně laděném filmu je hodně pravdy a proto ho mám rád nejen pro tu úžasnou atmosféru tak jako v jiném skvělém filmu „ Jak dostat tatínka do polepšovny". ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Josefu Abrhámovi tyhle ironizující typy chlápků prostě sednou. A to ani nemluvím o tom, jak v tomhle filmu září Libuška Šafránková. Jedna z nejkrásnějších českých hereček zahrála tu postavu tak dokonale, že člověk hned chápal, proč se jejímu nastávajícímu pořád něco nezdá, ale proč zároveň není schopen se na ní moc dlouho zlobit. Prostě ten typ ženy, kterou chlap nemůže nemilovat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů,které počítám k absolutní špičce českých(potažmo světových) komedií,s osvědčenou dvojicí hlavních protagonistů.Střet Krchňákových fantazií se syrovou realitou je naprosto brutální a on tu musí použít veškeré své schopnosti,tupou sílou počínaje a brilantním čtením v mapě konče.Film jsem si oblíbil už v dětství a vydrželo mi to dodnes. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* tento velmi známý televizní film vidělo většina starších diváků a já si ho nedávno zopakoval. Duo Abrhám & Šafránková tu dokonale představují běžně zavedou mužskou a ženskou roli ve vztahu a ta je zdrojem veškerých vtípků. Jeho kvality vůbec čas neohlodal a stále dokáže pobavit. V rámci televizní komedie je to určitě nadprůměr, a proto 4 hvězdy si tu ode mě zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Na natočenie zlomenia lode na polovicu mal štáb nachystané lode dve. Jednu z nich nechal prerezať a spojiť, aby nebolo nič poznať. Josef Abrhám (Tomáš Krchňák) mal pod nohou pedál, ktorý bol pripojený na spojovací čap, na ktorý v správny moment šliapol a loď sa za jazdy rozpadla. (Raccoon.city)
  • Pre riečne scény na Vltave štáb potreboval do komparzu zohnať veľa zdatných športovcov. Tými sa stali aj Členovia vtedajšej TJ Škoda České Budějovice. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama