Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda, žádná sláva. Je to bohužel ještě horší než první díl. Naprosto to postrádá kvalitní příběh a nějakou zajímavou zápletku. Celej film je postavenej jen na Angelině Jolie, což o to, neni to tak špatnej nápad, když se na ní podívate. Určitě se je na co dívat, ale i tak by to chtělo přinejmenším nějakou pořádnou akci, když už se nedostává kvality v příběhu, jenže Jan de Bont si nepokazil svojí pracně vybudovanou pověst a zase natočil naprosto ubohý akční scény, stejně jako to udělal v pokračování Nebezpečný rychlosti. Nebýt Angeliny, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Pěkná slátanina, nesouhlasím, že je to lepší než jednička, která sice neměla absolutně žádný příběh, ale alespoň tam bylo pár dobrých akčních akcí a Lara (Angelina Jolie) tam vypadala fakt skvěle. Ve dvojce se chová jako nějaká abatyše a snaha o příběh, který v jedničce nebyl, je doslava strašný a trapný. Bohužel jsem zde marně hledal i nějaké ty akční scény. Jan de Bont je asi za zenitem a tohle je určitě nejzbytečnější film roku, který je zbtečně dlouhý a celkem nudný. jednou jedinou větou by se tento film dal shrnout: "Cesta kolem světa za dvě hodiny." ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmový štáb se možná při cestách po různých světových lokacích bavil, ale to se nedá říci o divácích. De Bonte po Twisteru předvádí jenom tvůrčí bezradnost. Co naplat, že exteriéry jsou atraktivní a Angelině role sedne jako ulitá, když vše ostatní selhává. Dementní scenář, akce unylá, nezvládnutá režie, bylo mi úplně fuk, co se stane v následujících minutách, nežil jsem s hlavními postavami a to je špatně. Z letargie mně vytrhla pouze minirolička mého oblíbeného herce Djimona Hounsoua, což je na dvouhodinový film žalostně málo, pravdaže. Celkově i slabá "jednička" Tomb Raidera byla lepší než tento sequel. Ale jedna věc se na Kolébce života musí nechat - a sice zřejmě nejtrapnější dějové finále, jaké jsem za posledních pár let viděl. I proto ve výsledku zcela zaslouženě komerční propadák. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na jednotke som sa bavil, lebo to bola hlúposť, keď sú to už ale dve hlúposti, mal som trochu rozpačitý pocit. Pestré prostredie, hašterenie ústrednej dvojice aj triky sú fajn, ale film je opäť akási béčková bondovka, ktorá nemá poriadnu dobrodružnú atmosféru. Scenár je hlúpučký ako traky, kamera vôbec nevyužíva krásu prostredia, dokonca aj Bontova réžia ma otrávila (a to som schopný pozerať jeho Zámok hrôzy). TR2 mal trochu bližšie k skvelej hre ako jeho predchodca, ale stále je v úplne inej lige... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Jak už je zvykem, bohužel častějším než opak, že dvojky bývají horší než jedničky - v případě Tomb raideru to není jinak. Jednička držela a byla zábavná, občas i vtipná, ale dvojka je podstatně zoufalejší. Příběh splítající věci vcelku nespletitelné se zaplítá sám do sebe a čím víc je přitažený za vlasy, tím hůř se mu drží pohromadě. Melodická koule ještě ujde, ale jakmile do toho vtrhne antigravitační jeskyně a směska řecké a africké mytologie -dojde k totálnímu kolapsu... Pan Bont je evidentně optimista... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 65,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 160,1 mil. (NIRO)
  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama