Reklama

Reklama

Xenogenesis

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Experimentální
USA, 1978, 12 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. (-Marc-)

(více)

Recenze (53)

petero 

všechny recenze uživatele

James Cameron v krátkom filme predvádza boj dvoch obrovských robotov o maličkého človeka v nejakom obrovskom space interiéry. Pri jeho sledovaní si určite spomeniete na jeho neskoršie filmy ako Terminator (pásy stroja), Abyss (chápadlo stroja) a Aliens (ovládanie stroja). Už z tohto kraťasu bolo jasné že to skrátka vie. ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Na amatérský projekt a ješte k tomu z roku 1978 velice ambiciózní...jde vidět, že se Cameronovi už tenkrát asi honily hlavou základy terminátora. Je to krátké scifi, které se odehrává ve světě podobném Tronu a soubojem strojů připomíná legendární Cestu do pravěku :) Co mě ale dost překvapilo, tak to byl ten podivnej konec a ten týpek visící ze stěny se mohl taky trošku víc snažit :D ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Děj nulový, absence scénáře je deprimující (hlavně pro toho neznámého mladíka, co skoro nemá co hrát). Na Xenogenesis je krásně vidět, že talent na technický aspekt filmu měl mladý James Cameron na rozdávání odjakživa. Ale to je tak asi vše, čekalo jej ještě mnoho učení a pochopení, co film potřebuje (a že technologie nemá být důvodem pro vznik filmu). ()

-Marc- 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Krátký film z počátků kariéry Jamese Camerona je pouhou ukázkou nikdy nerealizované vesmírné ságy očividně inspirované úspěchem Star Wars. Z dnešního pohledu působí směšně a naivně, ale je zajímavý díky konceptu vražedného robotického stroje, který Cameron později dovedl k dokonalosti v Terminátorovi. Robot z Xenogenesis se ostatně náramně podobá předpotopní T-1. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl vytvořen kvůli demonstraci Cameronových speciálních efektů. (-Marc-)

Reklama

Reklama