Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

emo 

všechny recenze uživatele

Začína to super, ale postupne to prestáva byť zaujímavé a koniec je totálne debilný. Clive Owen podal skutočne charizmatický výkon a bol by hádam dôverihodnejší ak by mu scenár nevsúval do úst za každým druhým slovom FUCK! Angelina Jolie je tu len ako rekvizita=nie je to však jej vina. Jej postava je tak dvojrozmerná až je to smiešne. Jej neskonalý idealizmus skombinovaný s naivitou ju priviedol až ku koncu, ktorý som jej normálne prial. Kto chce kam, pomôžme mu tam... Campbell robil čo mohol, ale scenár bol dosť slabý. Raz vidieť stačí... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Uff... Na jednu stranu opravdu silný zážitek, na druhou stranu ho ubíjejí nudnější scény, které se s těmi krutými neustále střídají. V každém případě se film může pyšnit dobrými hereckými výkony (především trio Jolie, Owen, Emmerich), jemnou hudbou Jamese Hornera a hlavně celou první třetinou. Počínaje snobským banketem, přes hození banánu doprovázené salvou smíchu (za který bych mimochodem všechny přítomné bezváhání do jednoho smějícího se idiota postřílela), přes odjezd hlavní hrdinky do zahraničí, přes nalezení na kost vyhublého dítěte, přes zabidlování v táboře, až po její odjezd zpět domů. Tahle část byla pro mě skutečně kritickou, protože při záběrech na zubožené a zmrzačené obyvatele tábora, jsem měla každou chvíli problém zadržet slzy... Druhou silnou částí pro mě byla scéna, ve které figurovali čtyři Rudí Kmérové, všichni hlavní hrdinové, miminko, jeho maminka a ruční granát. Tuhle scénu se nebojím nazvat šílenou, protože skutečně byla a musela jsem se neustále ptát sama sebe, zda-li je vůbec možné, aby existovali takovéhle svině... Poslední opravdu dobrou částí je snaha hlavní hrdinky o záchranu své (ne)tajné lásky a následný neočekávaný konec. Ale i přes některé opravdu geniální scény nemohu zapomenout na zbytečně dlouhé pomlky mezi jednotlivými "misemi" a možná mi nesedělo i samotné střídání misí. Myslím, že jedna lokalita ve stylu "Slz slunce", by byla mnohem lepší... ()

Reklama

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Velice špatné až mizerné, Angelinu opravdu nemusím a tady se to jen potvrdilo, přesně jsem věděl, co se bude dít, děj byl dopředu tak čitelný, až z toho bolely oči. Nevěřil jsem hercům vůbec nic, atmosféra žádná. Jedničku dávám jen z úcty k lidem, kteří dělají tak záslužnou práci jako ve filmu (charita, červený kříž...apd.), byť jejich idealistické náhledy na svět v žádném případě nesdílím. Pro mě tento snímek není ničím jiným, než laciným kýčem, ale někomu se možná bude líbit. Takže, "ENJOY IT!!!" ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda je, že prvních 20 minut je Oscarových, ale pak už ta kvalita filmu klesá a klesá a klesá až klesne do podprůměru a bohužel to nezachránil ani Owen nebo Jolie. Nápad to byl dobrý, ale je těžké natočit takovýto film aby si udržel kvalitu po celou stopáž. A Campbellovi se to nepovedlo. Hodně tomu pomohla Hornerova hudba, která se tam skvěle hodila, ale i tak to nestačí ani na průměr. 45% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí mít hlubší význam..... Film o humanitárních organizacích, o pomoci, o problémech, které asi nikdo z nás nedokáže vyřešit (jestli je tu někdo, kdo by mohl, ať mi prosím napíše). Ale nechme politiku, pojďme k filmu: zajímavý scénář, který nás zavádí do lokalit, kam bych nikdy dobrovolně nevstoupil. Pokud bych se na to díval z tohoto pohledu, nemělo by to chybu. Dále výborný C.Owen a ostatní - radost pohledět. Bohužel romantická linie a závěrečná část mne tolik nebrala. Přesto tento snímek stojí za shlédnutí a následné zamyšlení. Vždyť lidí je mnoho a táborů tak málo. A všude je hlad a smrt.... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama