Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Scény výbuchu na Bostonském maratónu jsou samy o sobě hodně působivé a následná naháněčka s atentátníky funguje výborně, především přestřelka ve Watertownu je vyloženě vymazlená a očividně věrná realitě jak jen to bylo možné. Patosu a postav je možná zbytečně mnoho (místy film strašně ztrácí tempo). Berg umí realistické rekonstrukce, ale to tlačení autentických záběrů bylo možná zbytečně na sílu. Reznorův sountrack tentokrát moc nevyniká. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Útok na maratón: Teror v Bostone" je dobre, kvalitne natočený akčný thriller, ktorý v roku 2016 zrežíroval Peter Berg. Ale položme si otázku, o čom vlastne je tento snímok. Je to pocta americkým policajtom, ktorí dokázali vypátrať a spacifikovať dvoch šialených teroristov? Je to spomienka na nevinné obete, ktoré prišli o život pri tomto zákernom teroristickom útoku? Alebo je to memento pred tým, že fanatickí vyznavači koránu, ktorí sa pod maskou utečencov infiltrovali do spoločnosti sú ako bujnejúca rakovina, ktorá nenápadne rozširuje svoje metastázy s cieľom zahubiť, zničiť, zabiť svojho hostiteľa? Zamyslite sa nad tým, priateľia. **** ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vyprávění bez větších chyb a zaváhání, ale po sto devadesáté čtvrté ohraný koncept rasistického honu na teroristy, v hlavní roli s ikonickým, nařachaným a morálně neposkvrněným hrdinou (řeč je o Wahlbergovi, Goodman potřebuje trochu shodit a J.K.Simmons nabrat) už mě prostě ani jako fanouška zajetých hollywoodských konvencí nemůže uspokojit. Navíc je to dlouhé jako seznam vládních dluhů a tempo kolísá mezi mnoha postavami, které, ačkoli hrány špičkovými herci, nejsou bůhvíjak přesvědčivě vykresleny. Berg má rozhodně na větší, minimálně fyzický náhul, což zde ukazuje například velmi intenzivní a realistická pouliční přestřelka... 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Snímek o Maratonu, který v roce 2013 změnil život mnoho lidem. Kdyby tyto dva teroristi nebyli úplní idioti, tak následky mohli být daleko brutálnější. Vsuvky na 11.září byly dobré a divím se, že je v dnešní cenzurované době vidíme v komerčním filmu. Bohužel v dnešní době, kde je Evropa ovládána EU, tak těchto útoků bude přibývat. Pomalu ale jistě se Evropa plní imigranty a uhlídat všechny nemůžeme. Hlavně si namastit kapsy, že paní Makrelová? 7/10 = 75% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po kľudnom úvode, kedy sa schyluje k výbuchu, sa to rozbehne v napínavú honičku na atentátnikov, respektíve ich snahu o únik. Nechcem preháňať, ale mali sme tu od Mannovho Heat tak strhujúcu autentickú pouličnú prestrelku? Berg rekonštruuje prelínaním dokumentárnych reálnych záberov s thrillerovou žánrovkou a či už prifarbuje alebo nie, výsledok je super. Akurát vyvážený vo vykreslení postáv, rozprávačskej dynamiky i znesiteľnosti patriotických vsuviek. Miestami som bol prikovaný do sedačky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Scénář k filmu je mixem dvou původních scénářů, první z nich se nazýval „Patriots Day“, který byl faktickým dramatem. Druhý scénář s názvem „Boston Strong“ byl akčním thrillerem, který se měl odehrávat na pozadí Bostonského útoku (Caaslav)
  • Hra, kterou hrají studenti na kolejích, se jmenuje „Call of Duty: Black Ops II“. Jeden ze studentů je skutečným Wahlbergovým synovcem Brandonem. (Caaslav)
  • Mark Wahlberg (Tommy Saunders) je skutočným rodákom z Bostonu. Narodil sa v okrese Boston v meste Dorchester. (chesterko)

Reklama

Reklama