Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (340)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Je Den pakokotů, a než první rachitický Keňan dochrastí do cíle maratonu, kde pojde na podvýživu, rozlehne se Bostonem strašlivé bum! Podle tohohle je to pomalu bestiálnější masakr, než když jim muslimáci parkli Boeingy do WTF, a ten maraton prý svou proslulostí už dávno zastínil i Feidippidův poklus do Athén … NOTYPYČO! Věděli jste, že při sesuvech půdy zařve ročně v Guatemale kolem 300 lidí? A neštěkne po nich ani pes. Ale když kousek na sever amatérští síajej tenoristé Džochar s Dudájevem rozmrdají prskavkovou bombou matičkama 3, slovy tři!!!, pojídače horkých psů, a to ještě podle všeho úplnou náhodou, naservírují nám světospásní soudruzi do kin odporně patetickou tryznu skoro o národní genocidě. Xblití! Empatie je príma věc, ovšem mediální silou ždímaná píár močovina zlo. Pak se stává i u nás, že tuhle hapá letadlo s pár vymatlanýma pukama a klaka slaboduchých loutek na Staromáku do kamer lká, jako by jim pochcípaly vlastní mámy. Ale škoda. Ta demagogická reklamní rekonstrukce jinak docela odsejpá, je slušně zdramatizovaná a má opravdu kulantní přestřelku, ale posledních dvacet minut to pohřbí pod takovým nánosem žluklých hlenů, kýčovitého hnisu a smradlavých tendenčních zvratků, že pro ten odpad musí jeden hrábnout hodně hluboko do žumpy. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spolu s Královstvím zatím nejlepší Berg, citlivě natočené, hezky přízemní, očekávaný patos se dá skousnout, herci jsou super (jo, i Wahlberg tu docela válí)...teda jestli jsem to pochopil správně, že jeho postava má být tak trochu vocas), a aby to nestačilo, Reznor z Rossem pro tenhle film složili naprosto fantastický soundtrack (to oni vždycky, ale tenhle protáčím nejčastěji ze všech). Silné 4* ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Peter sa špecializuje na nakrúcanie filmov, podľa skutočných udalostí, a najlepšie bude, ak si k tomu, prizve na spoluprácu, už osvedčeného Markyho - Marka, a vzniká opäť strhujúci príklad, že ak sa spoja dve zapálené hlavy dohromady, tak to stojí za to ! Ďalšie veľké PLUS spočíva v tom, že Marek je rodákom z Bostonu - Massachusetts, kde sa odohráva tento skutočný príbeh. V roku 2013, sa konal, už v poradí 113. Bostonský maratón „hrdých patriotov” . V jeho cieli, čakalo na súťažiacich a návštevníkov, jedno nemilé prekvapenie, ktoré v sebe nieslo - CHAOS a PANIKU. Dvaja bratia Džochar a Tamerlan Carnajevovi, ( ktorí boli pôvodne zo severného Kaukazu ), tak títo so sebou priniesli dve podomácky vyrobené BOMBY, ktoré pár sekúnd po sebe, jedna za druhou, VYBUCHLI, a ich následky so sebou zobrali 3 ľudské životy + zavraždili ešte jedného policajta, už na úteku + bolo stovky zranených... Od tohto okamihu, sa začal uskutočňovať velikánsky HON na TERORISTOV, po ktorých vyštartovalo tisícky a tisícky nabrúsených fízlov, ktorí si želali, len to jedno jediné... Momentálne sa dá nakrútiť čokoľvek. Dokazujú to aj Berg s Wahlbergom. Lišiacky sa popasovali s jednou myšlienkou. Pôvodné, archívne, dokumentárne zábery z roku 2013, šikovne zostrihali, s tými filmovými, a výsledok, je tak pekne zosynchronizovaný, že normálne nespoznáte rozdiel, čo, je čo. Mal som reálny DOJEM, akoby som sa ocitol, v tom čase a mieste, keď sa to uskutočnilo. Opäť spomeniem jednu filmovú sekvenciu, ktorá ma maximálne upútala. Je to tá, počas nočnej a intenzívnej, dynamickej, divokej PRESTRELKY, v nočných uliciach, s policajtmi, po ktorých bratia vyhadzujú bomby. Pripadal som si, ako v nejakej počítačovej hre. Napríklad Grand Theft Auto. Občas som bol taký napätý, že réžia s kamerou, mi riadne brnkali na nervy, ale tak to má byť. Inak, tento film, je aj poriadny americký PÁTOS, s americkými VLAJKAMI, v popredí, ale popri tomto, sa to dá všetko vstrebať. Je to kvalitne prepracovaná REKONŠTRUKCIA skutočných udalostí, starých, takmer 4 roky, pričom pri pozeraní som mal pocit, že som v centre diania. Výborná práca filmárov, ktorí sprostredkovali všetko tak, ako sa presne stalo... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peter Hora a Marky Mark vrací úder! Co se posralo na podvodním horizontu je nám bohatě vynahrazeno zde. Mno a opět se potvrzuje, že režisér Berg je prostě nevyzpytatelný, dokáže nám naservírovat okázalé srajdy (Bitevní loď) naprosto průměrné řemeslo (Deepwater horizont) dobrou vojnovou masírku (Lone Survivor) a teď najednou z ničeho nic přijde z takovouhle peckou, kdy postupně sledujeme sportovní výkony poté teroristický masakr plus okázalou přestřelku která je parádně nasnímána. Ano pochopitelně nás čeká nějaké to hrdinské klišé a obvyklé kecy o tom, že tohle je kurwa naše Americká Amerika a nenecháme nikoho, aby se nám do ní sral, ale kdo by tu sakra u podobnýho filmu něco takovýho nečekal... Amíci tyhle snímky na léčení svého pošramoceného ega potřebují a Wacoslav1 proti nim nic nenamítá, pokud jsou tak vkusně zpracovány jako je tento. Jo a vzkaz pro Verbala : Tvoje komenty mě baví a zasměju se u nich, ale až někdy aspoň z rychlíku uvidíš tu věc, co se maže na chleba, tak dej vědět.95% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli pro ti sobě tak dokázali přes všechny nástrahy chytit atentátníky, konec velmi působivý, herecké obsazení filmu se velmi dobře vybralo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Film se natáčel souběžně se snímkem Stronger (2017), který také pojednává o bombovém útoku na bostonský maraton. (Dr Lizal)
  • Záběry z pouličních kamer jsou výhradně skutečnými záběry z tragického dne. (Caaslav)

Reklama

Reklama