Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic 2

  • USA Messengers 2: The Scarecrow

Obsahy(1)

Farmář John Rollins (Norman Reedus) je obtěžkán celou řadou problémů - nedostatkem času na rodinu, dluhy a také vranami, požírajícími jeho nepříliš zdařilou úlohu. Kvůli nim vytáhne ze stodoly starého strašáka, který ho vran rychle zbaví, ale v jehož okolí také začnou umírat Johnovi nepřátelé. Samotný John se s každou takovou událostí také pomalu mění a ve chvíli, kdy se rozhodne strašáka zničit, je už možná příliš pozdě. (Elegnor)

(více)

Recenze (92)

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Jednička byla naprostá vykrádačka ale dalo se to, tohle už je aspoň malinko originální. Bohužel film je uplně o ničem a skoro po celou dobu jsem se hrozně nudil. Další věc je že s Messengers to nemá nic společnýho a von vůbec ten českej název "Prokletí domu slunečnic 2" je uplně mimo, mělo by se to jmenovat Prokletí kukuřičného pole nebo tak nějak. Na druhou stranu jestli chcete u něčeho uplně vypnout tak tohle se na to perfektně hodí. Přece jenom ten strašák se fakt povedl :) Lepší dvě hvězdičky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že ma niekto podviedol. Slnečnice nikde, ani len vo vázičke v kuchyni, hororová atmosféra nikde, len nejaký strašiak (ten jediný za niečo stál) a samá kukurica. Čo má byť strašidelné na poli s kukuricou, to neviem, ale preventívne som si k filmu radšej popcorn nebral. Film je spichnutý v Bulharsku za 18 dní a tak to aj vyzerá. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Darylovi se nedaří, jeho kukuřice usychá a nemá peníze na její záchranu. Nevědomky probudí strašáka, který mu sice pomůže s jeho úrodou, ale na druhou stranu mu nevadí ani lidské oběti, díky čemuž poštve rodinu proti němu a v tom okamžiku je vidět, co je pro Daryla přednější, jestli rodina, nebo úroda. :-) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej filmovej ombucman a záchranář hodnocení zdejších sraček, ale už po několikáté se rád nějakého filmu zastanu. Prokletí domu slunečnic 2 je dost blbej název a film jako pokračování / prequel je též hodně mimo. Jenomže původní film s áčkovými ambicemi je u mě provar a k tomuhle jsem přistupoval bez jakýchkoliv očekávání, což byly ty nejlepší předpoklady pro menší příjemný překvapení. Není to kdovíjak děsivá záležitost, lekačky taky nepatří k těm nejlepším, ale jako celek to má takovou příjemně znepokojivou hororově-dramatickou atmosféru a nepřišlo mi, že by příběh sklouzával do nějakých absurdit a zoufalosti. Od začátku mě to vtáhlo do děje, Reedusovu postavu jsem si hodně oblíbil, stejně tak prostředí a strašák se také povedl. Po půlnoci pěkně po tmě v pohodlí křesla se sluchátkama na uších a hrnkem čaje v ruce mě to zkrátka nenudilo a zabavilo. Souhlasím s doposavaď všemi komentáři kolegů, kteří dali 3, jeden dokonce 4*, a hodnotím též třemi, i když slabšími. Znám o hodně horší video filmy s názvem staršího a známěnšího předchůdce. [5.5/10 listopad 2010] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slunečnicová farma se proměnila na kukuřičnou, a ačkoliv se mluví o vránách, tak na úrodě si tu pochutnávají havrani - a žádní pixeloví! Především od dob Kinga je kukuřice jednou z nejstrašidelnějších plodin, a když k tomu přidáte tajemného strašáka a motiv posedlosti z Osvícení, vyjde z toho sympatický malý horor. Kdysi mě to moc nebavilo, jenže v současnosti se točí tolik hloupých hororů, že pak zjistíte, jak ty starší jsou mnohdy lepší, než se zdály. Dýchají z toho devadesátá léta, ale je tu hezčí vizuál. Samozřejmě krve mohlo být více, ale holčička prošpikovaná kosou potěšila. Pár scén a konec mají napětí a jako bonus - Darcy Fowersové v rouše Evině. Jako jednohubka dobré. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Bulharsku. (Holina)
  • Natočeno za 18 dní. (Holina)

Reklama

Reklama