Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Tak do tohohle filmu jsem šla s větší skepsí, že to bude zase jen další krimi thriller o ničem. Ale byla jsem mile překvapená... Zajímavý námět a poměrně dobré zpracování... Svého podezřelého sice získáte ihned, ale napětí téměř do konce filmu. A na závěr klasický happy end, kdy dobro vítězí nad zlem a láska nad rozvodem :-) ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý thriller. mozno je na skodu ze som skorej videl man on fire, ktorý bol podla mna aspon o triedu lepsí. Chýbajú tu také silné scény ako v nom a ani hudba nie je bohvieco. Príbeh pracuje s thrillerovým klisé (nespravodlivo obvinený je vzdy o krok pred tými co ho nahánajú) ale rezisérovi sa to celkom darí a nenudí. Washington tu nepodáva ziaden oslnivý výkon ale dá sa. Jedinou silnou scénou vo filme je prekvapivý záver (ktorý je ale dost lahko predvídatelný). Film nie je nicím výnimocný ale skvelo posluzi ako výpln sobotného vecera ci uz na DVD, alebo len tak v TV ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu povedená a zároveň i zábavná detektivka, která trpí hlavně předvídatelným koncem a pomalým rozjezdem. Dále tu je několik blbostí, které postrádají sebemenší logiku. Nechci tady spoilerovat, ale myšlení gaunerů je na cenu debila roku. Každopádně Denzelova postava je úžasná a drží celý snímek v průměrném a místy možná i nadprůměrném duchu. Na večer do televize ideální volba. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal..kolikrát už tady bylo toto téma. Neprávem obviněný hledá důkazy o své nevinně...a jeho pronásledavatelé jsou stále na dohled (bezvadně to vystihl golfista)! Byl jsem mile překvapen, že to samé téma nemusí být nutně ta samá nuda. Ale pár hvězd dolů za občasnou přílišnou klišovitost a předvídatelnost, přestože začátek filmu byl originální. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nezadržitelný Denzel si zase užívá s latinsko americkou čubkou a málem se z toho zesere. Naštěstí je to šéfik poldů tak si sem tam vypomůže nějakým drobným podvůdkem. Člověk je pak tak trochu na rozcestí jestli je to klaďas nebo prolhanej hajzlík. Asi to druhé, ale co člověk si musí užívat dokud to jde ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Během prvního víkendu (3. – 5. 10. 2003) nasbírala Presumpce viny 16,2 mil. dolarů a celkově si z kin odnesla téměř 41 milionů. (imro)
  • Hotelový úředník se jmenuje Neal Moritz, což je jméno jednoho z producentů filmu. (imro)

Reklama

Reklama