Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Spojení krimi-drama už mi není tak lhostejné jako dříve, a to díky Mystic River. Proto jsem se na Presumpci viny podíval celkem s chutí. Začátek je docela zdlouhavý, uběhne půl hodiny a stále žádný mrtvý. Jenže on musí být trochu delší, protože zápletka je přecejen trochu složitější a tvůrci nám ji skoro celou naservírují hned na začátku. Když ovšem film přejde do druhé části, kdy Denzel Washington musí vypátrat pachatele rychleji než kolegové (hlavně jeho žena Eva Mendes), tak zde se prosazuje právě to drama. Za sebe můžu ríct, že jsem byl dosti napnutý. Délka filmu je tak akorát, aby vás stále udržela v napětí. Avšak pak přichází celkem dost ohraný konec. Jelikož jsem zhlédl film jedním dechem a jen asi po půl hodině jsem se podíval na čas kolik zbývá, dávám slušný 3*. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, kde trnete společně s hlavním představitelem, kdy, kde co a jak se v příští minutě stane. Svižné tempo tohoto příběhu je největší plus celého filmu, a dokazuje, že není potřeba velkých scén, pro dobrý a napínavý zážitek. Pravdou je, že mě trošičku zklamalo české znění na DVD, pan Jarý se na Denzela Washingtona nehodí. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Při natáčení vzrušujícího kriminálního thrilleru o vášni a chtivosti odehrávajícího se ve vlhce dusné atmosféře americké Floridy režisér Carl Franklin už podruhé (po krimi Ďábel v modrém - Devil in a Blue Dress, 1995) spolupracoval s držitelem dvou Oscarů Denzelem Washingtonem (Glory, Hurikán v ringu). Jak daleko za hranici zákona je schopen zajít muž, který dosud neúprosně obhajoval spravedlnost a právo? SPOILER : CHYBA VE FILMU - V 70 minutě, když šerif Witlook vkročí do hotelové místnosti, kde je ubytovaný Paul Cabot, má Paul v ruce černou pistol. Po tom co spadne z balkónu, tak šerif sebere pistol, která je jasně stříbrné barvy. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

I po letech od natočení film neztrací grády..V globále jde o to, že kdyby v tu klíčovou chvíli měl Matt mozek na správném místě a ne níž ušetřil by si komplikace.Mendez pojala svoji roli jako manekýna na molu.Možná ji tam proto i režisér obsadil.Ale běhat v úzké sukni a lodičkách v terénu ....No nevím.Jinak děj vedení správným směrem a proto si divák užije napětí i kdyz mnohé se dá dopředu tušit a příběh nekončí švihnutím diváka o zem nějakým překvapivým zvratem.No ale neberte těch šest nul :-)) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbehol naozaj veľmi dobre, dobrý príbeh, zauzlenie, dej a línia plná neočakávaných zvratov a bez zbytočných naťahovačiek. Denzel síce tak neexceluje, no tu to naopak zachraňuje scenár, čo sa tak často nestáva. Síce trošku zakomplexovaný, pretiahnutý a ohraný záver, bez ktorého by tento film mal odo mňa plné hodnotenie. Eva Mendes osviežila. A konečne 'Superman' v inej rolli ako ho poznáme. 80%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman, ale natáčení kolidovalo s jeho účinkováním v sequelu k filmu X-Men. (imro)

Reklama

Reklama