Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladému tulákovi se naskýtá příleitost dobrého zaměstnání. Lákavá nabídka ho zatahuje do hry, která v něm probouzí skryté sklony k brutalitě. Teď se z něj stává monstrum poháněné silou msty. (JMP Films, s r.o.)

Recenze (35)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Takhle dopadnete pokud po skvělem debutu točíte jednu koninu větší než druhou. Dostáváte se do stále větších sraček. Nikdo Vám nechce dát pořádný rozpočet. Sice stále ještě umíte natočit slušný film, který ale ničím nepřekvapí a nevybočí z řady. A hlavně pidirozpočet a nedůvěra producentů v Gordonův hitmakerský potenciál jsou opravdu hóóódně znát. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Film, u nás vydávaný za horor od tvůrce Re-Animatora pod temným názvem "Král temné síly", není bohužel ani horor, ani temný. A ani příliš dobrý. Žánrově se potácející slátaninu zachraňuje jen občasně se objevující Daniel Baldwin. Na tvůrce Re-Animatora slabota, na Stuarta Gordona posledních let lehký nadprůměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spracovanie v rámci kvality žiadna sláva, samotný príbeh je pekne uzavretý kruh, no od vrážd ako takých by som čakal trochu viac. Do horor žánru by som "Krála temných síl" asi príliš netisol, no na thriller so slabšími, miestami solídne strojenými hereckými výkonmi, ktoré pripomínajú lacnejšie divadelné predstavenie to celkom ujde. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Sean Crawley je mladík bez domova, bez budoucnosti. Na čele má napsáno beru jakoukoliv práci. Nečekanou příležitost potká velmi brzy a ta příležitost má jméno Ray Mathews... Král temné síly má pomalejší rozjezd, avšak později vygraduje v poměrně drsné hrátky. Klasickou lobotomii je sice možné občas praktikovat ...mami nebij mě do hlavy budu blbej, ale účinnější než parta mafiánských bouchačů je pořád stará dobrá Závist… jak ta umí vymít mozek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z nic moc snímku nakonec vykvetla černá růže. Stuart Gordon nám nabízí život obyčejného mladíka, který postupně zjistí, že z rozjetého vlaku není jednoduché vyskočit, že zločinec nemá právo na normální život, že nelze pohřbít minulost a že mu nakonec nezbyde než řvát z plných plic: pomsta je má! a jednat. Nepochválím občas roztřesenou televizní kameru, zato hudba ( Bobby Johnston) byla v určitých momentech uhrančivá. Vraždění vypadá vesměs tak civilně, až téměř opravdově. Jedna snová scéna dá vzpomenout na zlaté časy spolupráce s Brianem Yuznou, avšak kromě snů a halucinací fantastiku tenhle snímek nenabízí. A nejstrašnější noční můra pro hlavního hrdinu? Žena s penisem... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů od Asylum. Nejspíš to bude Baldwinem a Gordonem, ale i tak konečně něco na co se dá pořádně dívat a ne se smát blbým efektům. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jsem v úvodních titulcích viděl Asylum, chvíli jsem nevěřil, že mám správný film. Ale jak vidno i ve studiu proslaveném zetkovými snímky občas vzniklo něco kvalitativně úplně jiného. Další z Gordonových nehororů (jedna fantaskní scéna horor nedělá) a opět míří na pole černé komedie (ta tu v žánrech naopak chybí). Nesympatický, slabošský, nepříliš inteligentní a bezcharakterní antihrdina v podání přesného Chrise McKenny byl pak tou osvěžující a originální proprietou díky níž mě celá tahle vlastně typicky podivná gordonovština bavila. A připočtu-li si k tomu vnady Kari Wuhrer, hlavu George Wendta či závěrečnou povedenou kydlovačku, tak nelze než čtyři rány pod par. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně až do větší poloviny filmu to vypadá na krimi zápletku hodnou pro kriminálku Miami. Teprve od uvěznění Seana na farmě se film rozjede a my se dočkáme pěkných scén.Taky scény s golfovou holí mi přišli trochu ujeté. Kdyby kdokoliv z nás dostal dvě, tři takové rány byl by na místě mrtvý. Tady se nám však filmaři pokusili ukázat, že se změní mentalita týrané osoby, kdy se z hodného týpka stane pomstychtivý maniak. Všechno tohle dění doprovázela celkem slušná hudba, která mi zlepšovala náladu. Letmo se zde mihlo i pár erotických scén, které byly sice zpestřením filmu, ale v jedné z nich to bylo celkem nechutné. Byl určitě dobrý krok do nich obsadit pěknou herečku Kari Wuhrer, která se netají tím, že tyto scény má ráda a dokonce si je ke svým rolím vyžaduje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Určitě trkne snad již tradičně naprosto mimózní český název filmu. Ono ale i ten původní je trošku zavádějící a slibuje trochu něco jiného než divák nakonec dostane. Upřít filmu však nelze, že i když není nějak zvlášť originální a i na nějaké logické díry a nedostatky přijde řada, přesto zaujme. King of the Ants je opravdu zajímavý film. U některých scén se sice pousmějete, u jiných vám fakt zatrne a po jistou dobu je jeho sledování opravdu nepříjemné (v tom dobrém smyslu). Obsahově snad možná i podsprůměr, zpracováním a určitými scénami lepší nadprůměr. Nijak jsem se u toho nenudil. Což je u podobných snímků asi to nejdůležitější. Navíc je to všechno okořeněno silnou dávkou Kari. A to já rád :-). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asylum ve mě nevzbuzovalo zrovna velké naděje, ale nakonec to nebylo tak zlé. Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale jakmile začali Baldwin a spol. pracovat na tom, aby hlavní hrdina všechno zapomněl, bylo to celkem fajn. Došlo na slušné béčkové gore, objevily se bizarní halušky a celkem mi seděla ruční kamera, která tomu dodávala realistický punc. A kupodivu to bylo i dobře zahrané. Dá se to. 60% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Název je opravdu hodně zavádějící, tedy ten český. Ale na druhou stranu jsem díky němu čekal, že se Shaun po své golfové příhodě opravdu změní v nějakého pána temné síly, že odkryje nějakou skrytou sílu vůle, která se v něm díky golfu probudila a stane se z něj vraždící bezcitné monstrum. Horor... neřekl bych, jako jasně, hororvé prvky to mělo, ale spíš je to takový drsnější exploitation thriller. Film má docela dost zajímavý nápad, bohužel padá na rozpočtu a na výkonech některých herců. Vlastně i na samotné režii, co si budeme povídat, Gordonova kariéra má sestupnou tendenci, byť tenhle film opravdu není zase tak špatný (navíc na to že v něm má prsty Asylum). Když jsem zjistil, že se ze Shauna opravdu žádný béčkový démon pomsty nestane, byl konec poměrně předvídatelný. Plus bych také viděl v násilí, bylo udělané, s ohledem na provedení zbytku, poměrně umně. Mimoto, opravdu jsem si myslel, že Duke je John Goodman. Rozhodně toho herce znám, ale plete se mi s ním. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když je za to dostatečná odměna, tak proč to neudělat.........., jenže, když to udělám a nedostanu odměnu ? CITÁT - Ty jsi můj kamarád, mezi náma vrahama........ Lehký začátek se pak zvrhává v docela slušné psycho. CITÁT - Sakra, došlo nám pivo......... Je zajímavé, kam nás zavedou životní osudové cesty a jak už to tak v životě filmů chodí, prostě se to stane. Povedené je to rozdělení respektive rozkouskování filmu. Nejdříve se snímek tváří jako thriller z prvky špionáže, pak je to psychoerotika, která vstupuje do fáze romantiky ( se sexem ) a pak je z toho hororové drama. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se hodně zklamala. Bohužel jsem očekávala klasickou Gordovinovinu tak, jak jí mám ráda - ale dostala jsem jen nemastný, neslaný thriller. Film k žehlení..:-/ ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Rogue má pravdu, nie je to horror ani nič temné, iba banálny príbeh o pomste. V prvej tretine celkom poteší nepredvídateľnosť príbehu, zvyšok filmu /kde je už celkom jasné, vo co go/, pre zmenu odmení milovníkov gore scénok - len ich mohlo byť viac. Ďalší z tisíc a jeden filmov, ktorý nesklame ani nepoteší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Určite sa nedajte nalákať na klasické marketingové lepidlo ,,Od režiséra RE-ANIMÁTOR´´. Narazíte. Ani žáner horor tu akosi nepáchne. Je to len (pod)priemerná revenge vtákovina s celkom šikovným, ale nevyužitým obsadením. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Hodně ve své podstatě ulítlý scénář, který mi však nenabídl nic moc zajímavého vyjma pro někoho určitě odporných scének. Dokážu ocenit, že si Stuart Gordon problém s nějakým hloupým rankingem hlavu nedělá a pokocháme se nejen už u zmíněných nechutností, ale i povedených milostných scének, které by se daly označit jako plnohodnotné softporno. Rozhodoval jsem se mezi třemi nebo čtyřmi hvězdami, ale díky zdlouhavým některým scénkám, kde se pořádně nic nedělo, volím lepší průměr. Rozhodně však snímek nezatracuju a třeba se na něj za rok znovu rád podívám. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Snímek je postaven na vcelku reálné situaci, ze které se autorům podařilo vytěžit poměrně originální scénář, což řadím ke kladům filmu. Bohužel se jim však dle mého názoru nepodařilo vhodně vybrat herecké osazenstvo ( za zmínku stojí pouze Baldwin, za kterým pokulhává ucházející Mc Kenna v roli Seana ), dále film obsahuje některé vyložené nelogičnosti a typicky gordonovské pasáže ( celá snová scéna ) jsou v tomto typu příběhu okatě samoúčelné. Ale abych jen nehaněl. Hlavně druhá půlka, ve které se začíná tlačit na pilu, je starý dobrý Gordon s několika povedenými gore scénkami, režisérův fanoušek zklamán rozhodně nebude. Po předchozím povedeném Dagonu se však dalo očekávat víc. ()

Reklama

Reklama