Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti pre mňa takmer dokonalým prvým dvom častiam cítim ústup z pozícií do béčkovejších vôd. V tom má ale čo robiť skôr zub času, v 1992 by mi asi masaker v podniku alebo zbytočne akčné (pred)finále nerobili problémy. Každopádne práve podobné veci ma pri prvých dieloch vôbec netrápili, keďže pôsobili komornejšie a atmosféricky hutnejšie. Inak stále veľmi solídne pokračovanie, ktorému škodí snaha o to priniesť niečo väčšie a bombastičkejšie, pretože Hellraiser má byť najmä nepríjemný, čo najtemnejší a bez náznakov akéhokoľvek nechceného humoru. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Přestože se mi první dva díly Hellraisera líbily, trvalo mi dva roky, než jsem se odvážil na třetí. Měl jsem už prostě obavy, že většina dobrých nápadů byla vypotřebována a teď už půjde jen o obyčejný slasher. První půl hodina je slibná. Líbila se mi tu ta záhadná atmosféra a byl jsem zvědavý, kam děj tohoto filmu směřuje. Nicméně pak se to nějak zvrtlo a nastalo zabíjení ve velkém, které mi tu připadalo spíš na efekt. O to horší mi přišel důvod, proč je tu tzv. Pinhead takový jaký je. Myslím, že po druhém díle ho měli tvůrci spíš nechat být a přijít s novou hlavní zápornou postavou. Nicméně když bych film nebral tak vážně, tak můžu s klidem říct, že se jedná o solidní béčkový horor, u kterého se alespoň nebudete nudit. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dvojka síce po príbehovej časti za veľa nestála ale aspoň sa nato dalo pozerať. Šťavnaté a húževnaté gore ktoré bolo hádam brutálnejšie ako v prvej časti to zachraňovalo kde sa len dalo. Avšak tuto už nebolo zaujímavé prakticky nič. Jediné čo ma tu bavilo bol tajuplný rozbeh a začiatok v ktorom sa iba zisťovalo. V béčkových filmoch sa mi často nestáva že by sa mi páčili práve tieto časti.... ale čo už . Keď však už prišlo na akciu tak to kleslo do úplne trápnej zlátaniny ktorá zmenila v horšie celú koncepciu Hellraisera v základoch. Nové monštrá boli hrozné, scénka v kostole absolútne nezmyselná a pinhead mi pripomínal skôr filozofa Sokrata ako zvrhlého vraha. Na rovinu, na ďalšie pokračovanie nie som vôbec zvedavý. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Presne ten druh 90's nostalgie a neobjektivne hodnotenie k tomu, ako to mám rád. Ale nemôžem inak. Opäť je to jeden z filmov, na ktorých som VHSkovo vyrastal, kombinácia pekelných anglických koreňov a odľahčenej americkej kazetovosti. Kto aspoň trošičku nezažil, nepochopí. Ale i tak...Opäť klobúk dole pred praktickými efektami, tie počítačové aspoň vyčaria nostalgický úsmev. Hlavná hrdinka krásna, vedľajšia postava detto, mnoho nezabudnuteľných scén(klubový masaker, kostol, budova na konci...). Hudba ako vždy geniálna. Posledný poriadny Hellraiser. Až človeku príde smutno, kde sa podeli takéto ambiciózne, veľkolepé projekty, napchaté úžasnými praktickými efektami. A kde sa podel talentovaný žánrový režisér Hickox, respektíve jeho skvelé hororové kúsky. Ach áno, stále môžeme siahnuť po peckách z našich archívov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V rámci série je snímek „Hellraiser III: Peklo na Zemi“ poklesem a ze tří prvních je rozhodně nejhorší. Jsou zde pěkné scény, anebo spíše pěkné záběry – například Pinheadův vstup do kostela je úchvatný – ale jsou to jednotlivosti, které zaujmou, nikoli celek, který by dokázal diváka pohltit. Cenobité už na mě nedokáží působit tak děsivě a depresivně jako dříve, jsou to už jen prostě démoni, kteří kolem sebe rozsévají smrt a bolest. A pořád je dokáže sejmout jedna malá kostka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film získal Cenu publika na Bruselském mezinárodním festivalu fantasy filmů. (Terva)
  • Scénárista Peter Atkins se měl původně ujmout režie, ale studio se domnívalo, že nemá dostatek zkušeností. Zahrál si tak alespoň barmana a Cenobita Barbie. (HellFire)

Reklama

Reklama