Reklama

Reklama

Julianes Sturz in den Dschungel

(TV film)
  • angličtina Wings of Hope

Obsahy(1)

Do Jižní Ameriky vedla cesta Wernera Herzoga a Juliane Koepcke, která jako jediná přežila v roce 1971 havárii letadla. Najdou zbytky letounu a pokusí se zrekonstruovat dívčinu cestu amazonskou džunglí zpátky do civilizace, již dříve zachycenou ve filmu ZÁZRAKY SE DĚJÍ (1974). (lola3121)

Recenze (5)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce události z roku 1971 na místě havárie letadla i s celou cestou, kterou tehdy 17letá Juliane absolvovala, aby se zachránila. Velmi působivý dokument, jehož natáčení se zúčastnilo mnoho autentických svědků celé tragédie. ()

Boulos 

všechny recenze uživatele

I na tomto komorním dokumentu jsou dobře patrné některé typické rysy Herzogovy filmařské práce – jeho bezohlednost, megalomanie a posedlost amazonskou džunglí. Juliane Koepcke, jedinou přeživší děsivé letecké havárie z roku 1971, donutil se po letech vrátit na místo neštěstí a absolvovat stejný let (mimochodem s další pochybnou leteckou společností), dokonce i na stejném sedadle v letadle. Při pátrání po troskách letadla pak neváhal dát vykácet kus deštného pralesa, aby měly kde přistát helikoptéry, a jeden domorodec (někdejší Julianin zachránce), kterého poslal před natáčením pátrat napřed, navíc málem umřel, protože ho do nohy bodla jedovatá trnucha… Zkrátka typický Herzog :) ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Typický herzogovský dokument, který si nedělá hlavu s pedantickou faktičností a naopak sem tam něco poupraví, přikrášlí a zinscenuje aby finální vyznění intenzivněji sloužilo “vyšší pravdě“. Je pak opravdu jen na divákovi jestli tuhle filmovou hru na realitu příjme a nechá se unést sdělením, nebo bude škarohlídsky zpochybňovat jednotlivosti wernerovy poetické konstrukce. ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

Herzogovy "dokumenty" jsou obecně lepší než jeho filmy. A tento dokument je jeho šestý nejlepší. Dalších čtrnáct je horších. Až uvidím zbývajících jedenáct, hodnocení možná upravím :) ()

Rameno 

všechny recenze uživatele

Dokument o Juliane Koepcke mi v lecčem připomínal Dietera z podobného Herzogova dokumentu "Malý Dieter chce létat". Oba museli přežít v džungli po pádu letadla. U Juliane je příběh trochu jednodušší, neboť tam chybí válečný podtext a zajetí Vietcongama (spadla narozdíl od Dietera v Amazonii), nicméně i tak je dost děsivý. Hodně vtipné je srovnání s hraným filmem "Zázraky se dějí", který byl o Juliane natočen v roce 1974 a Herzog ho hezky zkritizoval jako úplně nerealistický. To o Dieterovi si natočil film sám Herzog (s Christianem Balem) až několik let po dokumentu tak to měl pod kontrolou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení Werner Herzog zjistil, že havárie se stala nedaleko místa v peruánské džungli, kde v té době natáčel svůj film Aguirre, hněv boží. (lola3121)

Reklama

Reklama