Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Sebevražedná ryba, to tu ještě nebylo..." Naozaj hodne zlé. Keby bolo vo filme aspoň viac vtipných hlášok, možno by som pridal pár bodov; v rámci GP hodnoty ( si rád pridávam), to ale tie filmy musia byť aspoň trošku zábavné (či už chtene alebo nechtene). Nie len koncentrovaná nuda, prepchaná zmätenou akciou a primitívnymi dialógmi, ešte k tomu za 80 mega?!? Šak to vyzeralo ako ten najlacnejší céčkový shit!! Opico jaštero netopier, to je moc ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak podle těch zdejších chvalozpěvů je člověk zaručeně připraven na nejhorší již před zhlédnutím. Úvod naznačuje, že to nejhorší skutečně přichází. Prvních několik desítek minut je takřka nestravitelných. Poté se přeci jen dostaví nějaký ten zvrat a alespoň něco se začne dít. Béčkové efekty jsou poměrně hnusné a navíc jsou využívány celkem nesmyslně a samoúčelně. Za celkem značný rozpočet je nám naservírováno dost málo muziky. Většinu rozpočtu však zřejmě schlamstl Ben Kingsley, jehož účast mě ve filmu tohoto typu poměrně dost překvapuje. Odpadem se zde ohánět nebudu, protože jsem již za svůj košatý filmový život viděl i mnohem větší bláboly. Nicméně, nezbývá mi než souhlasit s faktem, že pokud tento film neuvidíte, tak o pranic nepřijdete. Těžko říct, zda i literární předloha stojí za hovínko. Každopádně to nehodlám zjišťovat. Nevím, jestli je to předvánoční atmosférou, ale vyplodím ze sebe celé 2 vločky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na dovolenke som na to večer náhodou natrafil a nedalo mi, aby som to aspoň jedným okom nesledoval a potvrdil, či je to vážne také zlé. Videli sme aj horšie "diela", ale najviac bodov strháva katastrofálne kolísavá úroveň trikov, kaskadérskych kúskov i snaha tvorcov napchať do filmu všetko čo sa len dá. Ben Kingsley ani E. Burns sa týmto chváliť určite nebudú. 20%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Čekal jsem že to bude tak blbý až to bude zábavný a že se ze srdce zasměju. Opak je pravdou. Lovci dinosaurů jsou nejnudnějším filmem pod sluncem a to nemluvím o nejhorších efektech co jsem kdy viděl (promiň "Útěku z L.A.") Fakt! Lepší efekty má i "Cesta do Pravěku." Jedinná zábavná věc na tomhle filmu je Ben Kingsley, jeho účes se už stal kultovním a jeho debilní grimasy podle mě také neupadnou v zapomění. Edward Burns se snaží, ale co je mu to platné, když hraje v takový sračce. Veškeré ženské osazenstvo hraje na malinu. SRAČKA SRAČKA SRAČKA. Howgh. ()

EdaS odpad!

všechny recenze uživatele

Hyams dosud točil vždycky aspoň řemeslně spolehlivě. Lovci dinosaurů se opravdu nedají popsat, ti se musí zažít. Chápu, že kulisy zničila velká voda, chápu, že produkční společnost zbankrotovala, ale na IMDB je uveden rozpočet 52 mil. dolarů, zatímco já viděl triky horší než z dvacet let starého televizního seriálu (už ten úvodní dinosaurus připomínající umělohmotnou figurku mi vyrazil dech). Celý příběh zoufale parazitující na Bradburyho povídce (bylo to asi první sci-fi, co jsem četl, takže budu nemilosrdný) je naprosto šíleně špatný (časové vlny, evoluce) - když jsem viděl nedávno Alone In The Dark, myslel jsem si, že tohle nikdo trumfnout nemůže - a vida, oni to pak dokonce dají do našich kin! Nejdřív jsem nevěřícně zíral, pak se smál, nakonec mi bylo stydno za všechny zůčastněné, nejvíc asi za Bena Kingsleyho. Lovci dinosaurů jsou tak špatní, že horší to asi být nemůže. Pobavit ale leckoho svou špatností můžou... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Budova univerzity, ve které se nachází urychlovač částic, je ve skutečnosti Podolská vodárna v Praze. (Pirlipat)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama