Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dechberoucí, akčně obstojné, zasazením japonské (tedy svým způsobem originální, ale záleží kolik má člověk nakoukáno), postavami spíše unylé, příběhově.. No má to jistě potenciál a celá ta "hra o trůny" a pletichy tajných agentů byly zajímavé, ale nakonec se to stejně svrhne v exploze a vizuální obžerství. Proti čemuž nic nemám, ale ta variace na Minatův Hiraishin, na které je postavená veškerá akce mohla být choreograficky zvládnutá zábavněji. Ale hlavní problém bude asi v tom, že mě nezaujaly postavy. Anglický dabing na špičkové úrovni, ale Lena Headey byla na Lunu trochu stará (resp. nedokázala změnit hlas tak, aby Luně seděl). Prostě průměr, maximálně mírný nadprůměr. 6/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak je u Final Fantasy zvykem, opět to jsou vizuální orgie. Místy je z filmu cítit i silná zápletka a monumentální dějové zvraty. Jenže já se v tom ták ztrácel. Ta jména, rody, tituly, no a byl jsem v čudu. V samotném závěru (ale asi už i dřív) jsem to měl stejně tak při akci, kdy létají malí hopíci a megaobří hopíkové. Možná se v tom někdo vyzná, ale já teda moc netušil, která bije, komu kdo bije, komu upadla ruka atd. ()

Reklama

HArna 

všechny recenze uživatele

Square-Enix si před vydáním Final Fantasy XV stihl natočit prequel k této hře. S hrami od Squaresoft později Square-Enix mám bohatou zkušenost a hodnocení tohoto filmečku vlastně reflektuje mé hodnocení posledních let co se týče her. Je to nablýzkané, krásné. Je vidět rodíl velký mezi předchozími filmy final fantasy a Kingsglaive. Autoři se snáží hrát na slzu diváka a tak nějak všechny postavy ve filmu mám v prdeli. Poslední tak nějak dobrá velká Final Fantasy byla X a XV vypadá jako spíš průser než vrácení na pomyslný RPG trůn. Podle mě si měl Square odpustit tuhle blbost (která je krásná) a měl ladit bojový systém do XV. 50% ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Animace silně promakaná a efektní, ale příběh, dialogy, a především jména jako by vymýšlel dvanáctiletý klučina který rychle potřeboval napsat výpravnou slohovku. V anglickém znění je navíc hodně poznat rozdíl mezi ostřílenými herci v hlavních rolích a těmi ostatními, a rozklížený lip-sync také ničemu nepomáhá. 45% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

U mě jasný důkaz toho, že omračující vizuál nestačí. Protože fantazie a zručnost autorům rozhodně nechyběla. Co chybělo je soudnost. Když už něco plácám celé v počítači, nemá snad žádný význam zběsilý střih a roztřesená kamera. Můžu si vybrat jak dlouho záběr potrvá, jaký bude úhel kamery, atd. ne prostě jen stříhat klepat kamerou abych zvýšil napětí (nebo proč?). Díky tomu většinu času kdy se "něco děje" vlastně ani moc netušíte co, protože se skáče, kouzlí (do toho stříhá, klepe kamerou a volí se nejroztodivnější úhly kamery), a jeden prostě než se zorientuje na co se vůbec dívá máme tu další střih... No a teď děj. ano originální... blbé jen je, že nemá tak nějak ani začátek ani konec. Je to spíš takové nastoupení a vystoupení do rozjetého vlaku. A na něco takového mě opravdu nebaví dívat... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)

Reklama

Reklama