Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Značka Final Fantasy ma necháva skôr chladným a až tretí animovaný film urobil správny krok k tomu, aby ma jej mytológia začala viac zaujímať. Nie je to tým, že by film nemal dosť svojich problémov. Vystavaný svet nepôsobí nijak zvlášť originálnym dojmom a zápletka je skôr mimoriadne dlhou cutscénou s viac či menej predvídateľnými zvratmi. Lenže i napriek tomu má táto kombinácia sci-fi a fantasy niečo do seba a za plus považujem aj ďaleko prístupnejší príbeh ako v Advent Children. Nehovoriac o tom, že audiovizuálna stránka je i navzdory chaotickejšej akcii naozaj ohromujúca a príjemným bonusom je aj vydarený anglický dabing. Chápem, prečo každému tento filmový prírastok Final Fantasy XV Universe nesedí každému, ale ja som v zásade spokojný. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od těch kreslených sraček se na 3D anime dá skvěle koukat a audiovizuálně je to vážně paráda. Z hlediska děje se logicky nic úžasného čekat nedá, ale nenudí to, bitevní sekvence jsou na hranici dokonalosti a celkově je to takový moc příjemný výplach, od kterého člověk dostane přesně to, co čeká - jednoduchou, skvěle vypadající zábavu. 85% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Final Fantasy animáků zvykem, tak jsme dostali opět naprosto parádní animaci, pěkný příběh a dokonce i zajímavé postavy.Filmek má nabušený začátek i konec a prostředek je spíše upovídaný, ale to mi nevadilo. Jsem spíše odpůrce FF15, ale zde mi to nevadilo, protože zde nejsou ty přibuznělý trapáci jako ve hře. Film jsem si užil a dávám 80% :) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak se přesně na Japonce a jejich vypiplané CGI animáky sluší a patří, je zatím nejnovější Final Fantasy opět pompézním akčním blockbusterem. A nejen to. Uragán gigantických čepelí a monstrózních démonů je tentokrát dokonce až tak dramaturgicky našláplej, že v mých očích hravě překonává naprostou většinu letošního amerického filmového léta. Bylo to šíleně drahý a je to na tom vidět, tady se vařily serverovny. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Square-Enix si před vydáním Final Fantasy XV stihl natočit prequel k této hře. S hrami od Squaresoft později Square-Enix mám bohatou zkušenost a hodnocení tohoto filmečku vlastně reflektuje mé hodnocení posledních let co se týče her. Je to nablýzkané, krásné. Je vidět rodíl velký mezi předchozími filmy final fantasy a Kingsglaive. Autoři se snáží hrát na slzu diváka a tak nějak všechny postavy ve filmu mám v prdeli. Poslední tak nějak dobrá velká Final Fantasy byla X a XV vypadá jako spíš průser než vrácení na pomyslný RPG trůn. Podle mě si měl Square odpustit tuhle blbost (která je krásná) a měl ladit bojový systém do XV. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)

Reklama

Reklama