Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

movie 

všechny recenze uživatele

Bohužel trochu pozapomenutá hillovina, která je slušně vyseklou poctou Peckinpahovi (především WILD BUNCH) a která by mohla být dokonalou klasikou, ale chtělo by to víc dovařený a nekompromisní scénář. Ale i tak jasné klady vítězí: Nick Nolte s tuhým jižanským akcentem, Powers Boothe a Michael Ironside v záporných rolích, Maria Conchita Alonso a další plejádá "béčkových" 80's tváří. Atmosféra mexického pohraniční, hudba (Jerry Goldsmith), závěrečná řež (mohla být klidně delší). EXTREME PREJUDICE rozhodně stojí za shlédnutí jako trochu nedoceněný klenot starého válečníka Waltera Hilla. 70% ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedalo usledovat. Bezbřehé, nesmyslné násilí až na hranici parodie, namachrované hlášky, samorostlí muži, jedna ženská pro ozdobu….  To je film pro bílé muže středního věku, kteří v duchu cítí, že jim ujíždí vlak, zatímco navenek se tváří, že sedí na lokomotivě a střílí z kulometu. Anebo pro děcka. Která ještě mají čas z té hypotetické lokomotivy sesednout. SHRNUTÍ: Tupé a násilné. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní western podle mého gusta skoro jako od Sama Peckinpaha. Skoro proto, že ač to celé atmosférou chvályhodně připomíná Divokou bandu kříženou s Přineste mi hlavu Alfreda Garcii, je to drsné, chlapské a ve finále příjemně dramaticky se hrotící, tak závěrečná přestřelka je... Odbytá? Asi ano. S takovou scénou by si Krvavý Sam poradil rozhodně lépe, Walter Hill ji ale bohužel natočil dost zmateně a jaksi málo "osudově". Se soubojem dvou mužů se mu už ale vedlo lépe. Extrémní předsudek/prostředky je i přesto výborný film s ne úplně hloupým a přímočarým dějem, řadou skvělých momentů, Goldsmithovou nechybující hudbou a ukázkově hrajícím Nickem Noltem. Čtyři a půl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi sa reziser Walter Hill hral na Sama Peckinpaha - jo, su tu drsne prestrelky, drsne dialogy, kopa vybuchov. Lenze Hill nie je Peckinpah a nikdy nan nemal a nikdy mat nebude. Rezisersky je to len zrucna rutina, tempo pomale, a hlavne v strede vladne priserna nuda. Nick Nolte bol len navnadou aby sa divaci chytili - ja som sa nechytil. Potencial to malo, utopene v reziserskej rutine a casto az vatovo planom plkani : 68 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve většině svých filmů se W.Hill obrací k westernovému žánru, zde v moderních kulisách americko- mexického pomezí. Příběh dvou bývalých přátel, texaského rangera (N.Nolte) a drogového barona (P.Boothe, jinak sympatický seriálový Phil Marlowe) režíruje jistou rukou s odkazy na S.Peckinpaha, v hudební složce J.Goldsmith zajímavě mixuje mexický folklór s elektronikou. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)
  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama