Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

choze 

všechny recenze uživatele

V 70. letech se uměly točit originální a zábavné filmy a není divu, že je dnes tato filmová dekáda tak zhusta vykrádána. Světlo světa v ní uzřely první akční filmy, vyvražďovačky a post-apokalyptické thrillery, proběhla vlna katastrofických, satanistických a exploatačních filmů a čert ví co ještě. WARRIORS jsou takovým tím klasickým levným carpenterovským béčkem, ne nepodobným Carpenterově ÚTOKU NA TŘINÁCTÝ OKRSEK nebo ÚTĚKU Z NEW YORKU - mají jednoduchý námět, mají atmosféru a mají spád. A taky mají gangy a odehrávají se během jedné jediné noci. Asi se všichni shodneme, že ženský gang byl nejlepší a střet s ním nejdrsnější :) Jak jsem napsal třeba u BATTLE ROYALE - vlastní mutaci tohoto filmu by si měla natočit každá země. Walter Hill je režisér s velmi pestrou filmografií, už se těším, co si od něj dám příště. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,STRČÍM TI TÚ PÁLKU DO ZADKU A UROBÍM Z TEBA NANUK." __ Napriek dobrej atmosfére nočného New Yorku a mojím sympatiám k takýmto 70-tkovým (sub)žánrovkám si ma počas sledovania Warriors nedokázali získať pre svoje značné nadsadenie a tým nereálnosť, hoci bola (a naďalej zostáva) ovplyvnená skutočnými pomermi v tamojších getách. Napr. pri gangu pomaľovaných baseballistov som si začal vravieť, že toto je už veľa. Možno vtedy v New Yorku ozaj takí im podobní chodili, ale to chcú tí ľudia ozaj pôsobiť ako klauni (?), nevraviac o tom, že nosiť rovnaký mundúr s prípadným vyšitým názvom gangu aj niečo stojí. Ak by som filmu benevolentne odpustil túto svojráznosť a štýl, zostávajú mu predsa len viaceré (niekedy opakujúce sa) klišé (zatvorenie dvier vlaku vždy v poslednej sekunde), prípadne minimálna prepracovanosť bočnej línie (stále kdesi v tme sediace šéf Riffs, ktorý napokon všetkému učiní koniec). Viacej som očakával tiež od záverečnej konfrontácie, kedy bez žiadaného zvratu padne takpovediac výstrel do prázdna. Priamočiare dielo s akurátnou dĺžkou ukazujúce, že aj sto rokov po vyobrazení Scorseseho ,,Gangov New Yorku" sa v tomto meste až tak veľa nezmenilo. Úloha vodcu nepriateľského gangu znamenala prvú hereckú príležitosť pre Davida Patricka Kellyho, ktorého zbehlí fajnšmekri poznajú z neskoršieho ,,Komanda", kde si zahral Sullyho, ktorého Schwarzenegger ,,pustil". (961. hodnotenie, 113. komentár k filmu) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Vyběhnout s partou kámošů na ulici a někoho pořádně zrubat: Jo! Paráda! Válečníci (ono to fakticky vzniklo podle knížky?) rváčství neobviňují, vlastně nám sugerují, že není od věci, když si mezi sebou banda blbečků čas od času rozmlátí tlamy. Mezi sebou. Přímočará jízda New Yorkem začíná v noci, končí nad ránem a nikdo v ni neřeší nic jiného, než jak se bez úhony dostat z bodu A do bodu B, případně jak nepřijít k újmě tváří v tvář dvounásobné přesile. Jak osvěžující, jak potěšující dnes, kdy má sebepitomější grázl hlavu plnou existencionálních otázek a traumat z dětství. Takový film nelze brát vážně, ale zároveň by nebylo fér se mu vysmívat, že atmosférou ani ničím jiným nedosahuje kvalit Mechanického pomeranče. O to ani neusiluje. Hiller si libuje ve zpomalených záběrech (inspirace Peckinpahem zřejmá) a přesných zásazích do solaru. Těžko bude někoho přesvědčovat o své laxnosti vůči násilí. Soudě dle jeho vizuální prezentace ve Válečnících ho násilí fascinuje. Jako každého. 75% Zajímavé komentáře: tron, betelgeuse, Paldini ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc mi to připomínalo akční videohru. Na shromaždišti všech gangů je zastřelen hlavní vůdce, který chce všechny sjednotit, neprávem je z toho obviněn váš gang, kliknete na "Start" a hra, ve které musíte svojí skupinu provést z bodu A do bodu B může začít. Cestou musíte vyřídit nepřátelský partičky v bizarních krojích, utéct policajtům, vyhnout se zbytečnejm ztrátám a zachránit princeznu. Bylo to stupidní, ale mě se to líbilo. 75% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsní chlapci bitkaří nebo utíkají aneb Průvodce nočním Manhattanem (a metrem) 70. let. 1) Působivě depresivní atmosféra a hejna mladých kluků přehlušují fakt, že vlastně netuším, co chce film sdělit. Možná chce jen ukázat, jak se nejlépe dostat (po svých nebo metrem) z Bronxu na Coney Island.Friday´s nights are pretty good. Saturday´s nights are better._____ 2) V rozhovoru v únoru 2014 režisér vzpomíná: We were shooting under an elevated train one night and real gangs literally pissed on us from up above!...The conclave! Yes, that was our big production number. They went out to real gangs and basically said, "We have very little money. But if you´d like to be in a movie, then come on over!" We were worried that there was going to be trouble, but there wasn´t. It had a good feeling to it and I always felt that that scene worked really well...It´s meant to be Van Cortlandt Park, but we actually shot in Riverside Park..._____ 3) No...nudné to nebylo, ale zobrazované skutečnosti se mi nelíbí i kdyby stokrát šlo o bůhvíjaký kultovní film. A to nemluvím o nesmyslném chování protagonistů. Can you dig it? Dvě hvězdičky._____ 4) Výstižný koment: Hellboy. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Režisér Tony Scott oznámil v roce 2008 plán na remake, který by se odehrával v Los Angeles namísto v New Yorku, kde se konal originální film. „Originální The Warriors byli v New Yorku sedmdesátých let, a vše šlo nahoru a vertikálně. A já teď tvořím současné věci v Los Angeles, takže vše je horizontální. Moje vize The Warriors je Los Angeles v roce 2007 a gangů místo toho, aby jich bylo 30, bude 3 000 nebo 5 000.“ Scott se setkal se současnými gangy, mimo jiné Crips a Bloods, kvůli výzkumu pro svůj film. (SeanBean)
  • Vesty Warriors byly vyrobeny z falešné kůže. (Matty)
  • Filmaři se báli o své životy, protože členové místních (tj. newyorských) gangů nebyli obsazeni. Jeden gang dokonce způsobil škodu několik tisíc dolarů na technickém vybavení. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama