Reklama

Reklama

Futsu saizu no kaijin

  • angličtina The Phantom of Regular Size
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi
Japonsko, 1986, 18 min

Recenze (21)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí na té nudnější straně psychedelicky působících filmů. Ne kecám, tenhle film není jen nudný, je vpravdě neskutečně tupý debilní a není o něm bohužel nic moc dobrého co říct, je natočenej jako kdyby kameru držel Alzheimerickej leguán po kokainovém večírku a děj nejspíš spáchal někdo, kdo si z toho leguána upekl kung pao. A hle, koho asi napadlo tam vecpat takové fikané a originální prvky, jako robotický penis pronásledující a napadající lid... Kdo ví. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sapr.. 1.Má to přesně to co Tetsuovi chybí-tozn. : Rozumnou minutáž, barvy, větší uvolněnost, vtip... 2. Chybí tomu přesně to co Tetsuo má-tozn. : Propracovanější zápletka, větší tlak na diváka, prachy(?).... Betaverze perfektně fungující jako samostatný HC experiment i jako bonus a doplnění k Iron Manovi......Nelze nemilovat :) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Můj první Tsukamoto a možná bych hodnotil i líp, kdybych rozuměl tomu o čem se bavili. Tsukamotova představa biomechanického člověka je fascinující a velmi zneklidňující, ale to ještě nic není. Co mě na snímku nejvíc zaujalo byla neuvěřitelná práce s obrazem a halucinogenní snová kamera, jestli se tak tomu ještě dá říkat. | ► Futsu saizu no kaijin , 2/2 ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Mírně úchylný, ale velmi slušný kratičký scifi horror o zčásti mechanických lidech a jejich sexuálním životě. Mám pocit, že jsem viděl nějakou cenzurovanou verzi, protože pocity úchylného hnusu tu popisované v komentářích, se u mě nedostavily - ale já jsem úchylný psychopat, tak to neberte moc vážně. Vizuálně je to nicméně perfektní (hlavně scéna v metru a konec filmu), nápad je zcela bez pochyby velmi originální a v jedincích se slabším žaludkem to možná mírnou nevolnost vzbudí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Všichni fandové ulítlého režiséra Shinya Tsukamota by si neměli tuto jeho prvotinu nechat ujít. Jde o takovou malou „ochutnávku“ toho, co bude následovat v jeho další tvorbě (Tetsuo). Fascinující zrychlená kamera ve spolupráci s šíleným střihem vytváří jeden chaotický obrazec za druhým a když k tomu navíc připočítám režisérovu představu (proměnu) v biomechanického člověka dostalo se mi něčeho na tu dobu docela nevídaného. Zvrácené – ano, fascinující – jak pro koho, každopádně to byl pro mne nezapomenutelný zážitek, především pak prostřední pasáž. 60% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama