Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Floridu zaútočili obří pavouci. Nikdo však nemusí mít strach. Bijec pavouků Colton West už je na cestě... Když se po celé Floridě začnou nečekaně objevovat nebezpečně hluboké závrty, k životu se probudí nové hnízdo turbotarantulí. Gigantická zákeřná monstra plivající lávu rychle rozpoutají ničivou zkázu a chaos na jinak prosluněné Floridě. Jako by to nestačilo, turbotarantule zaútočí na pláž, kde si půvabná mladá dívka jménem Raya (Michele Weaver) chtěla užít prázdninové volno. Raya je nevlastní dcerou Coltona Westa (Steve Guttenberg), který se po předchozím střetu s turbotarantulemi stal velkou filmovou hvězdu. Teď se Colton musí vykašlat na natáčení mnohamiliónového velkofilmu, aby Rayu zachránil. Společně se svým osobním asistentem Kylem (James Bellinger) a nejlepším kamarádem Martym (Michael Winslow) se vyzbrojí speciální výstrojí a spěchá na Floridu sužovanou prehistorickými potvorami. Ale podaří se jim obstát v souboji s největší turbotarantulí ze všech? (TV Prima)

(více)

Recenze (50)

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Správne šialené, správne sprosté, správne B-čkové. Čo viac si priať. Od jednotky o trošku hrošie a nudnejšie, ale ku koncu sa dvojka vyrovnala jednotke. Tolko odkazov na na iné filmy ale mne sa najviac páčil odkaz na Godzillu(2014). Asi málo ludí si uvedomilo že záberny na zničené mesto a červená farba pri vyskoku z lietadla odkazuje na Godzillu. Pre mňa nie až také sklamanie ani ne velký úspech. Zlatý priemer medzi B-čkami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy se trhlí Američané rozhodnou natočit pokračování Lavalantule. Podobně ujeté filmy jsou totiž pro ně jakýmsi trendem, který prostě nemůže skončit po jednom díle a navíc se tak dají parádně prát peníze. Jednička se sice příliš vlídného přijetí u diváků nedočkala a režisér Mendez dal od dvojky ruce pryč, ale vždy se najde v té záplavě podprůměrných režisérů někdo, kdo se nechá zlákat vůní dolarů společnosti Syfy. Bohužel je to případ i několika vyhaslých hvězd, které mají svou největší slávu už dávno za sebou. To je zřejmě největší důvod proč se i tentokrát na place objevila trojice herců, které proslavila bláznivá Policejní akademie. Tvůrci se sice snažili být stejně „vtipní“ jako v předchozím díle, ale dialogy byli ještě stupidnější, pavouci po vizuální stránce mnohem horší a už ani ten černý humor neměl takové účinky, aby se tomu divák alespoň z nutnosti zasmál. Snad jen přítomnost Aligátora Dundeeho byla příjemnou (leč stejně trapnou) vložkou. Režisér Simon ač to není žádný zelenáč tak tuto nepovedenou sérii pohřbil definitivně. Hold když nemáte po ruce alespoň trochu schopné scénáristy, tak z hovna bič neupletete. 20% ()

Reklama

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Čistá, neriedená demencia. Začnem (a radšej aj hneď skončím) s obsadením hlavných postáv zo starej Policajnej akadémie. Okrem Guttenberga (ktorý vyzerá otrasne a vôbec som ho nespoznával, tipol by som ho skôr na brata Kevina Jamesa) a Winslowa sa tu mihne dokonca sa aj "Huksová". Triky sú potom samozrejme to najhnusnejšie čo sa dá v televízii vidieť. Do toho hláška na začiatku filmu, že na "motívy skutočných udalostí". Toto je už na rakovinu mozgu. Ja znesiem veľa a čas od času si priznaný odpad viem užiť. Toto ale svojím drzým okato prezentovaným amaterizmom prekročilo všetky hranice. 1/10 ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Trio padlých hercov z policajnej akadémie Steve Guttenberg, Michael Winslow muž 1000 hlasov a útla Marion Ramsey opäť spojili sily s produkčnou spoločnosťou Asylum a vytvorili ďalšiu, ešte horšiu "ptákovinu". Kým prvý diel bol až tak zlý, že sa na ňom dalo zasmiať, na pokračovaní už nie je nič smiešne. Hoci sa scenárista trocha pohral so skrytými narážkami na kultové filmy ako Scarface, Pulp Fiction, Krokodíl Dundee, Jurský Park a možno aj viac), trocha sa pozabudol, že ide o Animal horror pri ktorom je dovolená hocijaká kreatívna hlúposť (Príklad pokračovania Sharknada, tie boli až tak prehnané, že bavili) Ako viem, vyčítať snímke takejto kategórie, že nie je dostatočne nápaditá hlúposťami je asi cez čiaru ale pri Sharknadach mi sadli. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Kam se na něj hrabe Indiana Jones!" A to je fakt, když i Dundee Aligator přežije na plátně jen pár minut. Plán je tedy jasný - zničit matku pavouků Gargantuli, Gargavantuli nebo jak se ta obří lavantule jmenuje. Colton West má opět plné ruce práce, zatímco Miami zaplavují obří pavouci chrlící oheň. A pozor, vylepšený model dokáže vrhat ostré šipky (mimochodem mnozí sklípkani umí uvolňovat své ochlupení, které způsobuje prudké alergické reakce) podobně jako dikobrazi. Ohnivé chelicery se hladově zakusují do nebohých obětí a dojde i na proměnu blondýnky v továrnu na pavoučky. Samozřejmě jde opět o těžké béčko s výrazným přesahem do komedie, kde o vtipné situace není nouze. Již úvodní titulky hlásající, že film je inspirován skutečnými událostmi, napoví, byť možná není zcela jisté, zda se vztahují jen na počáteční natáčení nebo na celý film. „Naše ochlazená těla vidí jako nábytek." „Takže nás vidí jako židle?" „Mě vidí jako židle, tebe jako gauč." Slušná kamera, odpovídající hudba, proslulé floridské bažiny (škoda, že záběry na vodní les nebyly delší), známí herci, co se lehce propadli do laciných filmů a mizerné triky, i když někteří pavouci včetně matky zas tak hrozní nebyli. Pobavil jsem se. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Pri príchode lavalantúl na pláž zakričí dievčatko "They're Here!", čo je odkazom na horor Poltergeist (1982). (Marceloo)

Reklama

Reklama