Reklama

Reklama

The Maiden

Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
USA, 2016, 9 min

Obsahy(1)

Realitná maklérka prichádza do opusteného rozľahlého domu kvôli tomu, aby ho upravila, a pokúsila sa ho predať. Po malej chvíli v dome s tajomnou minulosťou však zisťuje, že v ňom prebýva neznáma entita. To ju, samozrejme, motivuje k tomu, aby sa domu čo najskôr a za každú cenu zbavila. (Marceloo)

Recenze (13)

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarený, mrazivý, intenzívny a na dvoch troch miestach riadne desivý hororový kraťas, ktorý sa však svojim slávnejším predchodcom (Mama, Lights Out) predsa len nevyrovná. Ale na celovečerák by to malo. Za istých okolností. https://vimeo.com/163109217 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Realitná maklérka prichádza do opusteného rozlahlého domu kvôli tomu, aby ho upravila a pokúsila sa ho predať. Po malej chvíli v dome s tajomnou minulosťou však zisťuje, že v ňom prebýva neznáma entita. To ju samozrejme motivuje k tomu, aby sa domu čo najskôr za každú cenu zbavila. - Zo začiatku mi to prišlo ako klasická obohratá ducharina v opustenom dome, lenže postupne tvorcovia priniesli niekolko velmi zaujímavých nápadov, ktoré ma prekvapili, a tak som velmi zvedavý, či sa im podarí kvalitu z tohto krátkometrážneho hororu preniesť do celovečernej podoby, ktorú už chystajú. Hlavná herečka je krásna a aj velmi dobre hrá, takže tých niekolko minút s ňou bolo pekných. Scéna s vedrom je úplne top, aj keď si ju radšej mohli nechať pre celovečernú verziu, pretože by priniesla velký úspech. Technicky je všetko prehladné s krásnou kamerou a funkčnou hudbou, ktorej tu nie je vela. Prostredie domu je velmi funkčné, keďže je v ňom šero aj uprostred dňa. V neposlednom rade musím pochváliť aj ducha, pretože vyzerá parádne a som rád, že tvorcovia neuprednostnili nejaké nešikovné CGI efekty. Podla tohto počinu to vyzerá, že by celovečerný The Maiden mohol byť velmi príjemným prekvapením a konečne obohacujúcim kúskom do mierne stagnujúceho subžánru ducharín. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodně děsivý kraťas. Parádní starý barák, v němž přebývá tajemná a kurevsky děsivá "The Woman in Black." Jestli mě něco dokáže ve filmech opravdu vyděsit, jsou to dámy v černém:) Atmosféra dávného zla, ukrývajícího se v opuštěném domě a skvěle budovaný příběh, který má snad úplně všechno, co je pro podobný námět potřeba. Snímek funguje od začátku do konce a nabídne pár vydařených lekaček, z nichž ta jedna mi hodně rozbušila srdce:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne. Tyhle ty jednohubky občas dokáží překvapit a tvůrcům se musí přičíst k dobru, že se jim během těch několika minut, podařilo vytvořit docela slušnou atmosféru. Lekačky jsou sice lehce předvídatelné, ale speciální efekty nejsou nikterak přemrštěné, ZLO ovládající dům postupně zvyšuje své útoky a v hlavní roli se tu objeví celkem pohledná ženská. Takže ve finále z mé strany určitě spokojenost. Bylo to sice krátké, ale výstižné a nějak zvláště přemrštěné. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetko to zhadzuje nelogické chovanie realitnej maklérky. Príde pratať barák v blúzke, minisukni a lodičkách ( len preto aby som sa mal na čo pozerať ? ) a po prvom strete s The Maiden ( pri ktorom by som sa pohnojil od strachu ) si šuruje podlahu veselo ďalej. To ako fakt? A nepohne s ňou ani to, že ju to skoro utopí vo vedre s vodou. Haló? No nič, tá Maiden bola oslnivá. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Michael Chaves už v tomto krátkom filme ukázal že to v sebe má. Satanizmus, totemy a napätie spojil do dobrého filmu a svoje skúsenosti napokon zúročil o 5 rokov neskôr pri filme V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu diabol. Pravdou je že medzitým mal možnosť trénovať na nie najlepšie zvládnutej Kliatbe kvíliacej ženy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Páni, tak tohle mě překvapilo. Moc se mi líbil režisérův styl strašení a neinfarktových lekaček. Podobným stylem natočený celovečerák bych teda rozhodně uvítala. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Pred tým než som si pozrel La Lloronu som chcel vedieť, čo také Michael Chaves natočil, že dostal dôveru od Blumhouseu na sfilmovanie ďalšieho príspevku Conjuring univerza. A veru musím uznať, že tento krátky film by presvedčil aj mňa, že v režisérovi zrejme niečo drieme. Atmosferické, napínavé a v niektorých chvíľach i celkom desivé. 75% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařený kraťas. Škoda, že tvůrci nenatočili celovečerní film, věřím, že by i v hodině a půl měli co říct a přitom by se to nezvrtlo do typické "duchařiny", či jak se to vlastně nazývá. Tajemná atmosféra sálá z příběhu každým coulem a stupňuje se až do konce, lekačky se odsunují na druhou kolej, důležitější je samotný příběh. Tento druh hororů já opravdu můžu :) ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory, povedal som si teda, že takýto krátkometrážny snáď neuškodí. Musím však otvorene priznať, že aj do 8 a pol minúty režisér vtesnal momenty, kedy mi tep vyskočil značne vysoko. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

První lekačka dobrá, ten zbytek už nebyl tak silnej a závěr bez nějaké silnější pointy, na jakém se podobné kraťasy staví. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Docela kreativní, technicky dobře zpracovaný snímek, který skutečně umí vytvářet atmosféru a nehraje si pouze na duchy ve tmě - zlo vyděsí i za světla. Makléřka - profesionálka byla solidně zvtárněna. Sečteno a podtrženo, The Maiden je zdařilou jednorázovkou. Velmi silné tři hvězdy 65-70% ()

Reklama

Reklama